Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

La FC Frăţia se formează viitorii fotbalişti de valoare ai Vâlcii

* antrenorii Dan Zguroiu şi Lucian Giurcă pregătesc în linişte copiii talentaţi ai Râmnicului

Nu mai puţin decât 35 de copii de la grupele de juniori 1996 şi 2000 ale FC Frăţia s-au aflat, până săptămâna trecută, într-un cantonament pe litoralul românesc. Staţiunea Jupiter a fost cea aleasă de antrenorii Dan Zguroiu şi Lucian Giurcă pentru a-i pregăti cât mai bine din punct de vedere fizic pe tinerii fotbalişti. Beneficiind de supravegherea atentă a celor doi tehnicieni, copiii se obişnuiesc, încet-încet, cu atmosfera propice performanţei.
Cunoscând faptul că Dan Zguroiu depune – de ani buni – o muncă asiduă, şi adesea cu folos, în domeniul juvenil (tânăra speranţă a fotbalului românesc, stelistul Bogdan Vătăjelu, fiind descoperit şi lansat chiar de acesta), nu ne îndoim că de la FC Frăţia vor urca treptele afirmării, într-un viitor nu prea îndepărtat, fotbalişti de valoare cu care Vâlcea se va putea mândri.

Dan Zguroiu pariază pe jucătorii născuţi în 1996 şi 1997

Dan Zguroiu ne-a şi mărturisit de multe ori că FC Frăţia nu este un proiect de scurtă durată, ci unul de viitor, gândit să funcţioneze pe un termen cât mai lung. „Patronul Vali Mihalcea are o mare ambiţie. Proiectul meu şi al lui este acela de a duce cât mai departe grupa formată din jucători născuţi 1996-1997, având şi acceptul părinţilor copiilor. Într-un an, sunt sigur că aceşti tineri fotbalişti vor creşte foarte mult din punct de vedere valoric. Sperăm ca la un moment dat să-i înscriem chiar şi într-un campionat de seniori, pentru a prinde experienţă. Am în pregătire copii cu reale posibilităţi al căror viitor fotbalistic depinde de ei, dar şi de părinţi, de modul în care aceşti vor înţelege să ţină pasul. Am căzut cu toţii de acord că această grupă merită o şansă mai mare şi pentru a nu strica tot ceea ce am realizat până acum, nu vom mai da drumul nici unui jucător pentru a merge la alte cluburi”, a precizat Dan Zguroiu.

„Vali Mihalcea este un patron de club de genul lui Bucşaru”

Antrenorul de la FC Frăţia a mai menţionat, de asemenea, că sprijinul acordat de Vali Mihalcea şi-a pus amprenta asupra activităţii exemplare a clubului. „Vali este un băiat care a făcut sport, ştie ce presupune acest lucru şi e alături de copii necondiţionat. Cu ajutorul părinţilor, a reuşit să asigure copiilor echipamente de joc, plăteşte baremurile de arbitraj la meciuri şi se implică ori de câte ori este nevoie. E un patron de club de genul lui Bucşaru, de la Unirea Urziceni. Nu-i place să iasă în evidenţă, nu se bagă, nu încurcă, doar ajută! Niciodată de câte ori i-am cerut sprijinul nu ne-a refuzat”, a spus Zguroiu. Totodată, tehnicianul de la FC Frăţia a mai informat că intenţionează ca în scurt timp să-şi bage elevii şi în sala de forţă pe care Vali Mihalcea o deţine împreună cu fratele său, Marius. „Am intrat în posesia unui program de pregătire de la Ajax Amsterdam. M-am inspirat de acolo şi spre sfârşitul anului cred că o să-i bag pe copii în sala lui Vali, la aerobic. Cursurile de acest gen sunt bune pentru pregătire fizică şi coordonare”, este de părere antrenorul de la FC Frăţia.

Sala de forţă „Gym Star” găzduieşte performerii vâlceni

Pasiunea pentru sport a fraţilor Mihalcea, cunoscuţi de microbişti din perioada când activau cu succes la o echipă de fotbal în sală din prima divizie naţională, FC Frăţia Rm. Vâlcea, s-a concretizat ulterior în câteva proiecte menite să sprijine mişcarea sportivă. Marius şi Vali au deschis o sală de forţă (de culturism şi fitness), „Gym Star” – de departe cea mai modernă din oraş – care găzduieşte la ora actuală toate categoriile de sportivi, profesionişti, non-profesionişti sau doar amatori de mişcare.
De denumărate ori, au călcat pragul sălii de sport situată în nordul Râmnicului, în apropiere de complexul „Flora”, situat pe strada Dr. Hacman, fotbaliştii de la CSM Rm. Vâlcea, echipă ce activează în Liga a II-a, judoka Viorel Pană (multiplu medaliat la campionatele naţionale şi component al lotului olimpic de seniori), culturişti, atleţi, pugilişti, luptători de K1, care-au obţinut rezultate notabile în sportul românesc, dar şi tineri care vor să înveţe dansuri moderne sau care participă la cursurile de aerobic din cadrul „Gym Star”. De altfel, condiţiile de excepţie asigurate la „Gym Star” de fraţii Mihalcea (aparatură modernă, saună, jacuzzi, masaj, cabinet fizio-terapeutic, cabinet pentru consiliere în alimentaţie) au atras toate categoriile de persoane, dornice de a duce o viaţă sănătoasă, din care sportul să nu lipsească. Aşa că printre abonaţii sălii de forţă de numără şi politicieni, poliţişti, directori de instituţii sau oameni simpli, care doresc să aibă o formă fizică de invidiat.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button