Acasă Diverse Sezon de excepție pentru junioarele I de la Energetic! Handbalistele vâlcene, vicecampioane...

Sezon de excepție pentru junioarele I de la Energetic! Handbalistele vâlcene, vicecampioane ale României!

357
0

Săptămâna aceasta, la Cisnădie s-a desfășurat turneul final de handbal dedicat junioarelor I. Opt echipe s-au calificat în ultima fază. Printre ele și Energetic Rm. Vâlcea. Formația liceului din nordul Râmnicului a avut un sezon de excepție încheiat cu obținerea unei medalii prețioase la nivel național. Elevele lui Ionel Gheorghe și Stăncuța Guiu au cucerit titlul de vicecampioane ale României. În faza grupelor de la turneul final, vâlcencele s-au bucurat de două ori de victorie. Au câștigat cu CSM Galați și Activ Prahova Ploiești și au pierdut cu CSM București. În semifinale au dat peste o cunoștință mai veche, CSȘ 2 Baia Mare. A fost un joc decis după prelungiri. S-a terminat 32-32. În extra-time, Energetic a dispus cu scorul de 36-35 de formația maramureșeană și și-a asigurat biletele pentru finală.

Trupa de la poalele Capelei nu a reușit să treacă și peste ”colosul” CSM București. Duminică, 8 mai, după o primă repriză în care Energetic a ținut aproape, în partea secundă formația din Capitală s-a desprins decisiv. A câștigat cu scorul de 32-21 și a cucerit titlul de campioană a țării. Medaliile de argint au ajuns, așadar, la Vâlcea, respectiv la jucătoarele: Mara Zaharia, Paula Emili, Alina Florescu, Diana Lixăndroiu, Bianca Neacșu, Patricia Mlecov, Ștefania Dumitrașcu, Vanessa Predescu, Noemi Mezei, Cristina Vegheanu, Bianca Pârcălăbescu, Patricia Tâmplaru, Alexandra Adam, Ingrid Andronache, Amalia Butaliu, Alexia Fîrtățescu, Andreea Dina, Alexandra Tucan, care au pus umărul la performanța din acest sezon și bineînțeles la cei doi antrenori, Ionel Gheorghe și Stăncuța Guiu. Energetic a avut două jucătoare în echipa ideală a turneului, pe posturile de inter stânga și pivot.

Cel mai bun ”7” le-a inclus pe: extremă stânga – Diana MANOLE (CS Activ Prahova Ploiești), inter stânga – Diana LIXĂNDROIU (Grup Școlar Energetic Rm. Vâlcea), centru – Ștefania STOICA (CSM București), pivot: Noemi MEZEI (Grup Școlar Energetic Rm. Vâlcea), inter dreapta – Irina MAXIM (CSM București), extremă dreapta – Mihaela MIHAI (CSM București), portar – Nicoleta PETRE (CSM Galați). Golghetera competiției a fost Daria BÂRSAN (CSM Bacău). Titlul pentru cea mai bună apărătoare a mers la Dany BÂRSAN (CSM Bacău). MVP-ul turneului a fost Alisia Boiciuc (CSS 2 Baia Mare). Laureatele au fost premiate de noul președinte al FRH, Constantin Din și de Steluța Luca. Râureni s-a regăsit printre sponsorii care au asigurat premiile oferite la turneul final.