Politica

Şeful de post din Guşoeni neagă că a fost agresat de Cîlea

Sâmbătă noaptea, la Guşoeni, speriaţi că vor pierde alegerile, democrat-liberalii au început să împartă bani pentru voturi. Una dintre persoanele cărora li s-a oferit mită electorală s-a dus însă direct la şeful de post, însoţită şi de câţiva martori, pentru a povesti toate cele întâmplate şi pentru a indica autorii.

PD-L a încercat să cumpere voturi

Aici, denunţătorii au fost luaţi cu zăhărelul de reprezentantul legii, care nu s-a sinchisit să înceapă investigaţiile. Nici nu ne-a mirat atitudinea sa având în vedere că, până anul trecut, soţia acestuia a ocupat funcţia de preşedintă a Organizaţiei de Femei a PD-L Guşoeni.
Informaţia că oamenii legii s-au pus în slujba PD-L la Guşoeni a ajuns în timp util şi la urechile lui Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, care s-a deplasat până la sediul Poliţiei pentru a se interesa de ce nu sunt luate măsuri. După ce social-democratul a insistat ca şeful de post să-şi intre în atribuţii, cei doi i-au făcut o vizită la domiciliu cetăţeanului acuzat. Acesta s-a baricadat însă în casă şi nu a putut fi luat la întrebări. În aceste condiţii, preşedintele Ion Cîlea s-a văzut nevoit să apeleze la jandarmi, care în câteva minute au împânzit comuna, iar pedeliştii nu au mai putut merge din casă  în casă  pentru a cumpăra voturi.

Concioiu a obţinut peste 600 de voturi

Şi la noi ajunsese informaţia că, până sâmbătă seara, finanţatorii campaniei PD-L la Guşoeni reuşiseră să pună în joc câte 200 de milioane de lei vechi pentru fiecare dintre cele două secţii de votare. Votanţilor li s-a atras atenţia că banii oferiţi sunt sfinţiţi, astfel încât să nu le treacă prin cap să accepte mita electorală şi să voteze alt candidat. Întâmplător sau nu, după numărătoare, democrat-liberalul Remus Ioana a obţinut în jur de 400 de voturi, cam tot atâtea câte ne ieşiseră şi nouă din calcule. Sigur că nu au fost suficiente pentru a-l învinge pe social-democratul Nicolae Concioiu, care a câştigat funcţia de primar din primul tur, cu peste 600 de voturi.
Semnalul dat la Guşoeni, unde PD-L a pierdut alegerile chiar şi în condiţiile în care a cheltuit sume fabuloase, le conferă şi mai multă încredere social-democraţilor vâlceni că îi vor zdrobi pe pedelişti şi la prezidenţiale. Practic, vorbim de un prim test, pe care organizaţia lui Gutău l-a picat.

Manipulare grosolană

Pe de altă parte, Ion Cîlea a arătat încă o dată că poate face faţă oricărei provocări şi că nu trebuie subestimat. O altă concluzie a evenimentelor de duminică este aceea că PD-L nu ştie să piardă. Imediat după anunţarea rezultatului, democrat-liberalii au răspândit zvonul că Ion Cîlea l-ar fi agresat fizic pe şeful de post. O minciună pe care chiar şi unii ziariştii, fără a se documenta, au luat-o de bună, scriind-o la dictare. Acest lucru ni l-a confirmat chiar Gheorghe Iordache, nimeni altul decât şeful postului de poliţie de la Guşoeni. „Cine a zis domnule aşa ceva? Ce a apărut în presă e o minciună. I-auzi ce scot oamenii ăştia! Nu domnule, nu e adevărat! Nu ştiu ce au scos ăia, dar e o minciună! Cu domnul Cîlea am avut o singură discuţie în contradictoriu, în legătură cu nişte probleme de serviciu. Atât şi nimic mai mult. Nici vorbă să mă împingă, să-mi fi făcut nu ştiu ce. Ăstea sunt aberaţii!”, a spus poliţistul.
Pe surse, am mai aflat că prefectul ar fi cerut ministrului de Interne să-l schimbe pe Nicolae Sărdărescu din funcţia de şef al IPJ, după aşa-zisul incident de la Guşoeni. Solicitarea acestuia este cel puţin ciudată, în condiţiile în care singura vină a comisarului Sărdărescu este aceea că nu serveşte interesele PD-L, ci legea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button