Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea, prima înfrângere din noul sezon al Ligii Florilor

SCM Rm. Vâlcea, prima înfrângere din noul sezon al Ligii Florilor

688
0

Zilele trecute, în tentativa de a resuscita echipa, conducerea clubului de la poalele Capelei a făcut schimbări pe banca tehnică. Cea mai importantă, sârbul Goran Kurtes a fost înlocuit cu norvegianul Bent Dahl. Kurtes a rămas ca secund. Decizia oficialilor nu a avut impactul dorit. SCM continuă perioada nefastă. ”Municipalele” au suferit, sâmbătă, 25 septembrie, prima înfrângere din noul sezon al Ligii Florilor. SCM a capotat la Buzău, în fața câștigătoarei Cupei și Supercupei României, formație care se bazează pe multe foste handbaliste de la Vâlcea, precum Vasileuskaya, Batinovic, Rotaru, Zamfirescu, Petrovic, pe antrenorul vâlcean Aurelian Roșca și interul vâlcean Alina Ilie. Pentru Buzău a fost prima victorie în fața Vâlcii după aproape patru ani de pauză.

SCM nu a condus niciodată în partida din runda a treia. Timp de 16 minute, jocul a fost, totuși, echilibrat. În partea a doua a primei reprize, gazdele s-au distanțat pe tabelă. Czeczi a dus scorul la 9-6, apoi Moroianu a trimis balonul la vinclu, pentru 10-6. Bolta Mariei Petrovic, de pe semicerc, a mărit ecartul la cinci: 11-6. Vâlcencele nu au putut bloca în zona centrală, iar Petrovic a pătruns din nou prea ușor, ducând scorul la 12-6. Apărarea, vraiște, doar o umbră a celei din anii trecuți, atacul, fără soluții. Daciana Hosu a fost singura care s-a ridicat la un nivel bun. Dar cu o floare nu se face primăvară. După 13 minute fără gol marcat, pe final de primă repriză speram într-o tresărire de orgoliu. Gorshenina a punctat pentru 12-7, Glibko a găsit și ea ținta, iar Florica, de pe pivot, după un contraatac lansat în urma unei recuperări a Ralucăi Dăscălete, a schimbat din nou tabela: 12-9. S-a intrat la vestiare, până la urmă, la 14-10.

Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru oaspete. Buzău a continuat să dicteze ritmul. În 9 minute, Vâlcea a marcat doar de trei ori. În minutul 44, Alina Ilie a înscris pentru 20-13, mărind diferența la șapte goluri! Bent Dahl a încercat să dea un impuls, de pe bancă. La time-out, a apelat la orgoliul elevelor sale. Le-a transmis să joace pentru culori, să nu uite ce tricou poartă. Nu s-a produs minunea. SCM Gloria Buzău a câștigat partida fără emoții, cu 25-21. Pentru Vâlcea nu se anunță vremuri bune. Urmează derby-ul cu București, o confruntare cu o altă aspirantă la podium, Măgura Cisnădie, apoi cu Brăila, echipa de pe primul loc, din acest moment, iar dacă nu se schimbă nimic, situația poate deveni cu adevărat grea. Nu mai poate fi vorba despre vreo medalie, dacă se mai pierd puncte de asemenea manieră. SCM are doar o victorie în trei meciuri. Pierderea unor jucătoare, dar și a antrenorului Florentin Pera, par să cântărească mai mult decât s-ar fi așteptat cineva.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat, la Buzău: Elghaoui (5), Glibko (3), Liscevic (3), Florica (2), Nikolic (2), Gorshenina (2), Klicovac (2), Bucur (1), Gonzalez (1). Bent Dahl nu a putut-o folosi, între buturi, pe Isabelle Roch, aceasta fiind accidentată.

Din tabăra formației lui Aurelian Roșca s-a evidențiat Alina Czeczi, cu 9 goluri. Au mai punctat pentru Gloria: Rotaru (4), Petrovic (3), Vasileuskaya (3), Harabagiu (3), Ilie (2), Moroianu (1).

În runda a patra, Vâlcea va da piept, așadar, cu CSM București. Partida va avea loc joi, 30 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Traian. Bent Dahl și Daciana Hosu vor părăsi echipa după acest joc pentru a se alătura Naționalei. Practic, pentru o perioadă, atât la acțiunea din octombrie, cât și la celelalte, de dinaintea turneului final al ”tricolorelor”, norvegianul nu va fi la Vâlcea. SCM va fi antrenată tot de Goran Kurtes.