Acasă Handbal SCM Rm. Vâlcea, debut nefast în noul sezon al Ligii Florilor

SCM Rm. Vâlcea, debut nefast în noul sezon al Ligii Florilor

276
0

Sâmbătă, 4 septembrie, echipa de handbal vâlceană a debutat în noul sezon al Ligii Florilor. A fost unul nefast. SCM nu a reușit să se impună în fața formației SCM Craiova, pe care în urmă cu câteva zile, la Cupa României, o învinsese clar, la diferență de 9 goluri, cu 34-25. Confruntarea dintre Vâlcea și Craiova s-a terminat la egalitate, scor 29-29, rezultat care ridică semne de întrebare cu privire la forța echipei noastre din acest sezon, dacă va reuși să-și îndeplineasă obiectivele.

Handbalistele pregătite de Goran Kurtes erau favorite să câștige derby-ul Olteniei. Au pornit la drum, în noul campionat, încrezătoare că vor face treabă bună, mai ales după evoluțiile din meciurile amicale, încheiate toate favorabil Vâlcii. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din teren. Mai motivată, Craiova a plecar cu un punct în Bănie. S-a mers ”cap la cap” până în minutul 18. Apoi Vâlcea s-a desprins la două și chiar trei goluri (12-9 în minutul 20). Oaspetele, cu Cristina Zamfir Burcea și daneza Bak în zi de grație, nu au cedat. Au restabilit echilibrul pe tabelă și mai mult decât atât, au trecut la timonă, încheind prima repriză pe plus 3: 13-16. În minutul 37, SCM a egalat (19-19), apoi a continuat să se joace de-a șoarecele și pisica împreună cu adversara sa. Cu un minut și jumătate înainte de final, prin golurile lui Glibko (2) și Gonzalez, ”municipalele” s-au distanțat la două goluri și la 29-27 meciul părea rezolvat. Nu au reușit să gestioneze secundele rămase. În inferioritate numerică, după eliminarea Olgăi Gorshenina, Vâlcea a fost egalată din două aruncări de la 7 metri transformate de daneza Melanie Bak, iar tabela s-a oprit la 29-29. Un egal cât o înfrângere pentru SCM, care pornește cu stângul în noul sezon.

Pentru SCM au marcat în partida cu Craiova: Nikolic (8), Liscevic (6), Glibko (4), Gonzalez (4), Elghaoui (3), Klikovac (2), Stamin (1) și Dache (1).

Craiova a punctat prin: Bak (9), Zamfir Burcea (8), Cace (3), Loken (2), Țicu (2), Nica (2), Cîrstea (2), Șelaru (1).

CSM București a pierdut o repriză cu nou-promovata Știința București. Buzău, trupa lui Relu Roșca, pe val

Nici CSM București nu a convins în prima etapă. A pierdut o repriză cu nou-promovata Știința București, dar la final punctele au mers la campioana en-titre, care a câștigat jocul cu 25-23. Vicecampioana din sezonul trecut, la fel ca și Vâlcea, a surprins neplăcut în runda inaugurală, pierzând pe terenul formației Măgura Cisnădie (30-24 pentru sibience). Lui Relu Roșca îi merge bine la Buzău. După câștigarea Cupei României, Gloria s-a impus și în primul derby pentru un loc de cupă europeană, cu Gloria Bistrița (25-23).

”Am pierdut foarte multe mingi ușor, din pase greșite”

Goran Kurtes, antrenorul SCM-ului, consideră că echipa sa ar fi obținut mai mult din jocul cu Craiova dacă ar fi fost mai concentrată și nu ar fi greșit atât de multe pase. ”A fost un meci foarte greu. Craiova a jucat foarte bine. Noi am avut probleme. Am pierdut foarte multe mingi ușor, din pase greșite. Asta a făcut diferența. Am pierdut două puncte, dar mergem înainte. Am încredere în fete. Urmează meciul cu Deva, pe care trebuie să-l câștigăm”, a spus Kurtes, la finalul întâlnirii cu trupa din Bănie.