Acasă Liga Nationala SCM a pierdut derby-ul cu Baia Mare. Titlul, tot mai departe

SCM a pierdut derby-ul cu Baia Mare. Titlul, tot mai departe

618
0

Sâmbătă după amiază, la Bistrița, a avut loc derby-ul din Liga Florilor, dintre ocupanta locului 2, Minaur Baia Mare și echipa de pe 3, SCM Rm. Vâlcea. În tur, formația pregătită de Costică Buceschi s-a impus la un gol diferență, cu 32-31. Atunci, însă, Vâlcea s-a aflat într-o situație specială, fără majoritatea jucătoarelor de bază. Și acum au fost absențe, dar nu pot fi luate în calcul în stabilirea rezultatului final. Minaur a câștigat din nou duelul cu SCM, având la final tot cu un gol mai mult decât adversara. Partida, una extrem de disputată, în care s-a jucat la un nivel bun, s-a încheiat la scorul de 31-30 pentru maramureșence.

SCM a câștigat prima repriză. A avut un avantaj considerabil față de adversara sa, însă l-a pierdut pe drum. La pauză, diferența era de doar două goluri în favoarea Vâlcii: 12-14. Ar fi fost suficient dacă s-ar fi menținut până la final. În repriza secundă, Minaur a echilibrat jocul. În minutul 33 a egalat. Kovacevic a trimis o ”bombă” de la 9 metri: 14-14. Apoi, pe contraatac, Fujita a adus-o pe Minaur la conducere: 15-14. S-a marcat la foc automat. Laslo și colegele sale s-au dus la două goluri în față, dar atât. Suspansul a fost menținut până la final. În minutul 52, Lopez a punctat pentru 26-25 în favoarea Vâlcii, un gol de moral. SCM a părut să fie stăpână pe aceste ultime minute. Și-a dublat avantajul în minutul 55 (27-29), a fost apoi 28-30. ”Municipalele” nu și-au păstrat luciditatea. În minutul 56, Minaur a marcat pentru 29-30, din 7 metri (fază în care Florica a fost eliminată), apoi, în minutul 57, Fernandez a ratat o aruncare de la 7 metri. Am scăpat pe atacul adversarelor, dar Gonzalez a pierdut mingea și a oferit o nouă șansă formației din Baia Mare de a egala. Laslo a marcat pentru 30-30, un gol ușor, de pe picioare. Mai rămăseseră 90 de secunde de joc. Pe atacul nostru, Liscevic a șutat în blocaj. Minaur a revenit în ofensivă, iar Burlacenko a dat lovitura de grație: scor final 31-30 pentru Baia Mare, formație care rămâne să se bată pentru titlu cu CSM București. Se află la egalitate de puncte cu lidera (49), dar are un joc în plus față de aceasta. SCM a rămas pe locul 3, poziție care nu-i este pusă în pericol, însă șansele de a mai spera la primul loc s-au redus considerabil. Din acest sezon au mai rămas de disputat 11 etape. Următoarele două runde vor avea loc săptămâna viitoare, pe 6 și 7 mai, la Cluj-Napoca și Turda. ”Municipalele” vor întâlni Dacia Mioveni și Gloria Bistrița Năsăud.

Cea mai prolifică jucătoare a partidei a fost Marta Lopez, care a punctat de 9 ori. La Minaur s-au remarcat Kovacevic și Araujo, cu 8, respectiv 7 goluri.