Acasă Diverse Raluca Băcăoanu, surprinsă de convocarea la echipa naţională

Raluca Băcăoanu, surprinsă de convocarea la echipa naţională

957
0

Selecţionerul României, spaniolul Martin Ambros, i-a „şocat” pe oficialii de la HCM Rm. Vâlcea, după ce a convocat-o pe Raluca Băcăoanu la echipa naţională. Pivotul în vârstă de 28 de ani va bifa astfel prima acţiune pentru reprezentativa ţării noastre. Supriza a fost mare şi pentru că, în vară, o altă handbalistă de la HCM, tânăra Florentina Craiu (21 de ani), care evoluează tot ca pivot, s-a aflat în vizorul tehnicianului iberic.
Preşedintele de la HCM, Petre Berbecaru, nu e însă atât de uimit de convocarea Ralucăi Băcăoanu (handbalistă transferată în vară, de la Măgura Cisnădie) şi spune că aceasta a făcut meciuri foarte bune în tricoul trupei antrenate de Aurelian Roşca. „Ştiam că Raluca va creşte în valoare după venirea la Vâlcea, de aceea am şi transferat-o. Ea poate prinde acum chiar lotul României pentru turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc în decembrie, în Germania. Deşi are 28 de ani, Raluca se află la prima experienţă la naţională. De aceea, avea emoţii mari şi aproape că a picat din picioare când a aflat că a fost convocată. I-am spus însă că acesta e scopul pentru care am adus-o aici, la Vâlcea: să ajute echipa, dar şi să se ajute pe ea însăşi să ajungă la naţională. «Da, dar parcă a venit cam prea devreme această convocare!», a răspuns ea. «Păi, a venit graţie evoluţiei tale!», am replicat eu”, a declarat Berbecaru.

Şi Florentina Craiu se află în atenţia selecţionerului Ambros Martin

„România a avut întotdeauna pivoţi de excepţie. Amintesc aici de Vali Cozma, Simona Iovănescu, Ionela Gâlcă, Oana Manea etc. Toate au trecut pe la Vâlcea, pentru că n-aveau pe unde să treacă la vremea respectivă, deoarece Oltchim era cea mai puternică echipă din ţară. Dar, din păcate, la ora actuală, în România e criză de pivoţi buni. Oana Manea s-a retras, Florina Chintoan e în vârstă şi nu s-a mai dus la lot, iar Timea Tătar se află, de asemenea, pe final de carieră. A mai rămas doar Crina Pintea (n.r.: care e legitimată în prezent în Franţa, la Issy Paris). În rest, nimeni! Noi o mai avem în lot şi pe Florentina Craiu, dar bănuiesc că Ambros Martin n-a mai convocat-o acum şi pe aceasta deoarece e cam tânără şi probabil că se gândeşte să obţină o performanţă la Mondialul din Germania. Ea se află însă în continuare în atenţia spaniolului”, a conchis preşedintele de la HCM Rm. Vâlcea. (N.C.)