Opinii

PUNCTE DE VEDERE

În preajma marelui eveniment fotbalistic al anului, turneul final al Campionatului Mondial din Africa de Sud, o recunoscută companie financiară britanică a realizat un clasament al celor mai valoroase echipe de start, din punct de vedere al valorii de piaţă a fiecărui jucător, fără a face neapărat vreo legătură între aceasta şi şansele la victoria finală a fiecărei participante. Lideră în acest clasament sui-generis este Spania, care „valorează” 303 milioane de euro, urmată de Argentina (293 milioane) şi Anglia (263 milioane). Până la locul zece în clasament se mai găsesc, în ordine, Brazilia, Portugalia, Franţa, Germania, Olanda, Italia, dar şi surprinzător, Coasta de Fildeş, pe locul 9, cu o valoare de 130 milioane de euro!
La şedinţa Comitetului Executiv al FIFA, desfăşurată anul trecut la Zurich (Elveţia), având ca scop acordarea organizării turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, a participat – pe lângă delegaţia braziliană condusă de preşedintele ţării – şi celebrul scriitor Paulo Coelho. Mare fan al fotbalului, el a afirmat, stârnind zâmbetul tuturor participanţilor la şedintă: „Am vazut oameni vorbind cinci ore despre un meci de fotbal, dar n-am văzut niciodată oameni vorbind timp de cinci ore despre o partidă de sex! Se poate spune că emoţiile durează mai mult la fotbal! N-am spus că ar fi mai bine, ci doar că durează mai mult!”.
Mulţi microbişti s-au întrebat ce l-a determinat pe valorosul nostru fotbalist Cristian Chivu, luptător aprig, fără menajamente în teren, dar şi etalon de bun simţ şi fair-play în viaţa de zi cu zi, să adreseze semne obscene fanilor echipei AS Roma, la meciul direct cu Inter Milano, din finala Cupei Italiei. Ei bine, el a răbufnit pentru că tot meciul suporterii echipei romane i-au cântat… „mai bine mureai in ianuarie!”, făcând referire la accidentarea gravă suferită de Chivu la cap. Unde poate duce goana nebună după victorii cu orice preţ!?

Iulian VERNESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button