Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Profesorii vâlceni au început protestele şi ameninţă cu greva generală

Profesorii sunt primii bugetari din judeţul Vâlcea care protestează faţă de deciziile acutualei guvernări, dar nu numai. Lucian Marinescu, liderul celui mai mare sindicat din învătămânţul vâlcean – FSLI – a anunţat că profesorii se pregătesc să boicoteze anul şcolar.

După multe discuţii şi propuneri privind proiectul Legii educaţiei, profesorii vâlceni au pichetat, miercuri, Prefectura. Profesorii sunt nemulţumiţi pentru că, în viitor, ar putea ajunge să fie evaluaţi de consilierii locali şi de părinţi, că se vor putea titulariza doar într-o şcoală, şi nu în sistem, ca până acum. De asemenea, cadrele didactice se tem că şi-ar putea pierde locurile de muncă ajunge şomeri, se plâng că le-au scăzut veniturile salariale, dar şi că se fac discriminări atât în ceea ce priveşte încadrarea şi salarizarea. „Marea nemulţumire e legată de proiectul Legii educaţiei, care conţine multe prevederi şi niciun drept pentru profesori. Mai mult, se umblă la sistem astfel încât va fi şomaj într-o veselie în învăţământ. Numai în acest an vor fi disponibilizate 250 de persoane din Vâlcea. În plus, ministrul nu ia în seamă sindicatele. Din informaţiile pe care le am de la Bucureşti, comunicarea e destul de defectuoasă”, a declarat Lucian Marinescu.
Profesorii vâlceni au încercat să facă haz de necaz şi au venit fiecare cu pancarte pe care şi-au scris nemulţumirile, dar în versuri. Aceştia au anticipat, tot în versuri, că pichetarea Prefecturii nu înseamnă şi rezolvarea problemelor.
„Plânge-m-aş, dar nu am cui
S-o fac Ungureanu-lui?
Mi-aş cam pune pofta-n cui
Că e omul Boc-ului!”

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button