Primarul Constantin Şerban s-a despărţit în condiţii amiabile de jucătorii care au plecat la Cernişoara

Săptămâna trecută, primarul Constantin Şerban şi-a dat acordul pentru transferul a nouă dintre fotbaliştii de la Experti 2000 Popeşti la Cavalerul Trac Cernişoara. Alesul UNPR nu face însă o dramă din această plecare în masă şi spune că, la Popeşti, i-au mai rămas încă vreo 50 de jucători, din care va avea cu ce să alcătuiască fără probleme un lot bun în cea de-a doua parte a campionatului. „Mai sunt mulţi jucători în lot, tineri şi talentaţi, iar ceea ce este cel mai important e că aceştia sunt din localitate, aşa că nu se pune problema că nu vom avea cu cine să jucăm în continuare. La ora actuală, avem peste 50 de carnete de legitimare, şi nu e vorba doar de jucători ce se află la număr, cum se mai întâmplă pe la alte echipe din Vâlcea, ci de jucători care oricând pot să evolueze pentru noi. Popeştiul a produs numeroase talente de-a lungul anilor, de altfel şi în prezent avem câţiva jucători buni care evoluează pe la alte echipe din judeţ, inclusiv la Flacăra Horezu şi CSM II Rm. Vâlcea. În aceste condiţii, nu mi-e frică deloc de ce va urma în continuare, ci dimpotrivă, mă simt mândru – ca şi primar al comunei Popeşti – de faptul că avem legitimaţi peste 50 de jucători cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani. Nu are cine să ne depăşească din acest punct de vedere, în mediul rural, chiar şi după plecarea celor nouă jucători la Cernişoara”, a spus Şerban.

„Vom rămâne prieteni în continuare şi sunt convins că, la un moment dat, se vor întoarce la Popeşti”

În continuare, primarul Constantin Şerban a declarat că despărţirea de grupul de jucători reprezentat de Cosmin Florescu şi Petre Băiaşu s-a făcut în condiţii amiabile. „Între noi, a avut loc o discuţie corectă, normală şi prietenească, nu s-a plecat cu ceartă de la Popeşti, nu era cazul să mă opun. Mai mult decât atât, nu am solicitat nimic în schimbul plecării lor, iar asta e o dovadă bună că ne-am înţeles perfect şi ne-am despărţit prieteneşte. Vom rămâne prieteni în continuare, le-am lăsat uşa deschisă, ca să spun aşa, deoarece eu sunt convins că, la un moment dat, se vor întoarce la Popeşti. Bineînţeles că nu toţi, deoarece unii au o vârstă şi nu vor mai putea evolua mult timp ca jucători”, a afirmat Şerban.
În plus, alesul UNPR a mai menţionat că, până la vară, denumirea echipei de fotbal din Popeşti va rămâne aceeaşi, Experti 2000, urmând ca din sezonul viitor să fie completată cu vechea titulatură Luncavăţul, pentru a deveni Luncavăţul Experti 2000 Popeşti. „Am convenit să păstrăm numele de Experti 2000, pentru că a devenit un brand în Vâlcea şi nu era cazul să renunţăm la acesta atât de uşor. Cum şi Luncavăţul a fost un brand la timpul lui, cred că din această asociere de nume vom avea numai de câştigat. La Popeşti, a mai existat un brand, Minerul Popeşti, dar nu-i mai putem pune acest nume echipei, deoarece nu prea mai sunt mineri prin zonă”, a explicat Constantin Şerban.

„Îi mulţumim lui Cosmin Florescu pentru perioada cât a susţinut echipa din Popeşti din propriul buzunar”

În aceeaşi ordine de idei, primarul din Popeşti a ţinut să-i mulţumească omului de afaceri Cosmin Florescu, pentru că a susţinut echipa de fotbal a comunei într-o perioadă dificilă. „Cosmin Florescu va rămâne alături de noi, de altfel el va face parte în continuare şi din structura de conducere a echipei, aşa cum e înregistrată la notariat. Nici nu cred că a dorit să renunţe la această calitate, deoarece este originar din Popeşti, deci e fiu al satului, cum se spune. El a anunţat însă mai demult că, cel puţin pentru o perioadă, nu va mai suporta financiar susţinerea echipei, aşa că era normal ca primăria să preia totul. Oricum, trebuie să-i mulţumim pentru perioada cât a susţinut fotbalul din Popeşti din propriul buzunar, iar a ţine de unul singur o echipă la nivelul Ligii a IV-a, unde cheltuielile sunt imense, fără a cere nimic în schimb, nu e un lucru atât de uşor”, a concluzionat Şerban. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button