Politica

Primarii PDL nu sunt slabi, dar au probleme cu dosarele

PDL are cei mai slabi primari din ţară. În judeţul Vâlcea, de exemplu, din cei 13 primari democrat-liberali, doar unul sau doi au fost în stare să facă proiecte eligibile cu finanţare europeană. Asta deşi liderii PDL Vâlcea spun că, la nivelul partidului, există chiar şi o comisie de specialişti înfiinţată special pentru consilierea lor.
Preşedintele Dorel Jurcan a afirmat că primarii PDL stau foarte bine în ceea ce priveşte dosarele, dar soarta le-a fost potrivnică. Senatorul are dreptate, sau a uitat să specifice la ce dosare se referă. Din câte ştim noi, primarii PDL stau foarte bine la capitolul dosare, dar la cele de la DNA. Câţiva au ajuns deja după gratii, pentru deturnări de fonduri, luare de mită sau cheltuirea nejustificată a banului public.

Senatorul Jurcan, incapabil să facă diferenţa dintre măsurile PDNR şi OG

Dorel Jurcan, liderul PDL Vâlcea, a declarat, săptămâna trecută, că primarii PDL nu au reuşit să facă niciun proiect cu finanţare europeană de anvergură şi că celula de specialişti înfiinţată pentru consilierea lor a cam tăiat frunze la cîini. Totuşi, senatorul a încercat să dea o notă pozitivă eşecului înregistrat de primarii partidului, neperformanţa lor reprezentând, vezi Doamne!, dovada vie că actualul guvern nu a politizat repartizarea fondurilor.
„Pe fonduri europene, toţi primarii noştri au avut dosare… Dacă vorbim strict de ordonanţa 322, pe 3.22 niciun primar de-al nostru nu a are niciun proiect. Sigur că nu e nota care să ne mulţumească, sau să ne aducă o notă bună, să primim felicitări la acest capitol, dar lucrul ăsta demonstrează faptul că intervenţia politică, atunci când este vorba de fonduri şi finanţări nu-şi are locul. Mulţi lideri naţionali ne critică că actualul Guvern este preocupat în a-şi rezolva proprii primari… uite un exemplu destul de elocvent, sigur în defavoarea noastră, că lucrurile nu stau chiar aşa. În Vâlcea, cei care au obţinut finanţări europene sunt primari ai PSD şi PNL”, a declarat Jurcan, folosind limbajul de lemn care la „consacrat” şi dându-se de gol că nici el nu are habar pe ce lume trăieşte. După cum aţi putut observa, el a încurcat măsurile din cadrul PNDR cu ordonanţele de guvern, neştiind probabil care e diferenţa dintre acestea. Indirect, el l-a atacat dur şi pe colegul său,  prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu, pentru că acesta avea sarcina de a coordona celebra „celulă de specialişti a PD-L”. Nici nu e de mirare că Bulacu i-a lăsat de izbelişte pe primarii pedelişti. El a fost acuzat de nenumărate ori că îl preocupă doar afacerile personale.

Liderul PD-L Vâlcea, rupt total de realitate

Realizând ce gafă face, Jurcan a încercat să o dreagă spunând că primarii PDL sunt extraordinari de performanţi, dar extrem de ghinionişti, ghinionişti că fac parte dintr-un partid aflat la putere. „Nu-i chiar aşa, nu sunt slabi, e o chestiune de… eligibilitate. Chiar aseară am avut o discuţie cu primarii noştri, după şedinţa BPJ, sigur că o parte dintre ei sunt nemulţumiţi, din punctul meu de vedere o nemulţumire înscrisă pe o linie generală prin care trece România în momentul de faţă. Ei, cu atât mai mult cu cât partidul nostru este la guvernare, şi-ar dori ca cei care guvernează România să se aplece un pic mai mult spre primăriile lor. Eu le-am explicat că lucrul ăsta nu se poate face, pentru că o dată ajuns la guvernare, când ai decizia, trebuie să te comporţi, vorbind de premier, ca un prim- ministru al tuturor românilor, nu un prim- ministru al celor care l-au votat”, a mai spus, foarte comic, senatorul Dorel Jurcan.
Câteva secunde mai târziu, el s-a contrazis singur, adăugând că, pentru rezolvarea acestei probleme, primarii au fost invitaţi de conducerea partidului la o şedinţă de lucru la Braşov, sub cetini de brad, în speranţa că ozonarea neuronilor îi va ajuta în realizarea proiectelor europene. „Primarii noştri, de fapt toţi primarii din România, nu numai cei din Vâlcea, vor participa la o întâlnire de lucru cu conducerea PDL, cu miniştrii actualului Guvern, la Braşov, din dorinţa de a accelera procesul de absoarbere a fondurilor europene, din dorinţa de a implementa şi de a le face cunoscut primarilor punctul de vedere al Guvernului vizavi de descentralizare. Bineînţeles însă că are şi scopul de a afla direct de la primari care sunt realităţile din mediul rural şi care sunt problemele cu care se confruntă în această perioadă”, a afirmat Jurcan.

Dana Nedescu

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button