Politica

Ion Nicolae a intrat în partidul OTV-istului Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, patronul postului de televiziune OTV, lider al Partidului Poporului, şi-a găsit un locotenent şi la Vâlcea, în persoana lui Ion Nicolae, fost PRM-ist, fost PUR-ist, fost PNL-ist… fost de toate.
Evenimentul s-a produs vineri, 8 octombrie, în ziua în care Nicolae se pregătea să candideze la şefia organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a UNPR. Supărat că progresiştii nu-i pun pe tavă funcţii, în final, fostul lider liberal a ajuns şef la PP. O decizie luată în pas alergător, după ce liderii PDL, UNPR şi PSD i-au trântit uşa în nas. Deşi cu o lună de zile în urmă, imediat după plecarea din PNL, Nicolae anunţase că se va înscrie în PDL sau UNPR, de unde primise propuneri, situaţia a luat o turnură nefavorabilă, iar asta pentru că cele două proiecte de viitor nu aveau susţinere în lumea reală. Liderul UNPR Vâlcea, Dan Mazilu, a refuzat să-l facă şef la municipiu, iar cei de la PDL nu i-au făcut niciodată o propunere, mai mult chiar, nu ştiau nimic despre înscrierea acestuia în partid. Atunci a apărut şi zvonul conform căruia Nicolae ar pleca la PSD, infirmat de liderul social-democraţilor râmniceni.
Gigi Matei, liderul organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a PSD, a declarat că acest scenariu este unul SF: „Nu am vorbit nimic cu Ion Nicolae. Sper că e o glumă proastă! Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, nu atâta timp cât sunt lider la municipiu… şi peste mine nu trece nimeni. Păi, ce naiba, adunăm toţi traseiştii în partid, toţi perdanţii? Asta ar fi culmea! Nicolae nu va intra niciodată în PSD şi am arătat că mă ţin de cuvânt. Am promis că, la tineret, nu se va instala nicio dinastie şi am numit ca interimar un om venit de curând în partid, care nu face parte din nici un grup. După cum aţi văzut, ce promit – fac”, a declarat liderul organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a PSD.
Deputatul Samoil Vîlcu, secretarul executiv al PDL Vâlcea, a avut o reacţie asemănătoare. Democrat-liberalul a declarat că PDL Vâlcea nu va face niciodată o asemenea greşeală: ,,Aud pentru prima dată acest lucru. Nici nu s-a pus problema primiri lui în partid, dar dacă se va pune, voi fi împotrivă. Nu cred că vreunul din colegii mei va fi de acord cu acest lucru. Ce naiba, doar n-am ajuns să adunăm toţi rataţii şi traseiştii de pe scena politică la noi în partid! Să stea acolo unde e, că stă bine! E exclus! Nu cred că a vorbit cu liderul organizaţiei municipale, primarul Romeo Rădulescu, că am fi aflat şi noi. Cred că a aruncat-o aşa, la pleasnă. Şi eu pot să spun că voi candida la Congresul American, că nu mă doare gura, asta nu înseamnă că şi pot, sau că şi vreau să o fac cu adevărat”, a precizat deputatul Samoil Vîlcu. Trimis la plimbare de formaţiunile politice serioase, Ion Nicolae a sărit în braţele Partidului Poporului OTV-ist. Credem însă că nici aici nu va face pui.
Ion Nicolae s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, unul dintre cei mai inconsecvenţi politicieni vâlceni. Practic, n-a fost partid la care să nu se facă de cacao. Nici din postura de şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii nu a făcut o figură bună, ba din contră. De altfel, recent, pe un post local de televiziune, el a mărturisit că amenda pe care a dat-o firmei patronată de jurnalistul Romeo Popescu ar fi fost comandată politic şi exagerată. Şi probabil că acesta nu a fost singurul caz de acest gen.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button