Volei

Preşedintele Cito Drăgan susţine că

cito draganObiectivul CS CET Govora este acela de a investi în sportivii vâlceni

În interviul următor, preşedintele Clubului Sportiv CET Govora, Cito Drăgan, ne vorbeşte despre echipa din a cărei conducere face parte, despre antrenori şi nu în ultimul rând, despre jucătoare. Acesta îşi prezintă punctul de vedere cu privire la evoluţia voleibalistelor de la CET Govora CNMB în ultimul an competiţional şi face referire la posibilitatea promovării în Divizia A. În acelaşi timp, Cito Drăgan explică faptul că Societatea Comercială CET Govora SA îşi doreşte să investească în volei, dar mai ales în tinerii şi copiii vâlceni.

Care au fost circumstanţele în care aţi decis să deveniţi preşedinte al Clubului Sportiv CET Govora?

În momentul în care s-a terminat Campionatul Naţional de baschet feminin rezervat Diviziei A, pentru că rezultatele care s-au obţinut nu au fost cele sperate, domnul Dorin Vlad, preşedintele de atunci al clubului, a decis să se retragă. În acel moment, domnul Mihai Bălan, directorul general al SC CET Govora SA, m-a desemnat să preiau această funcţie, iar eu am acceptat. De fapt, eu am fost chiar primul preşedinte al clubului, în momentul înfiinţării acestuia.

Ce v-a atras la volei?

În primul rând faptul că este un sport foarte frumos şi în al doilea rând rezultatele echipei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi seriozitatea antrenorilor. Din punctul meu de vedere, acestea sunt două condiţii fără de care nu se poate face performanţă. Aici aveam un nucleu de bază de la care puteam pleca şi o echipă de antrenori foarte buni.

Cum aţi descrie relaţia dumneavoastră cu antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit? Dar cu jucătoarele?

În primul rând suntem prieteni şi cred că acest lucru înseamnă mai mult decât o relaţie preşedinte – antrenori. În privinţa fetelor vă pot spune că antrenorii sunt cei care conduc echipa şi am stabilit încă de la început că nu mă voi amesteca, nu voi da indicaţii şi nici nu voi încerca să le spun ce să facă. Antrenorii au dreptul de a decide tot ceea ce ţine de partea tehnică, iar problemele de natură financiară le discutăm împreună.

Cum apreciaţi evoluţia de până acum a echipei în Divizia A2?

A fost un an în care am vrut să ne dăm seama unde ne situăm şi cum putem să evoluăm. Am început campionatul cu junioare, s-a văzut şi încă se mai vede faptul că, din punct de vedere psihologic, ele nu sunt pregătite total pentru A2, unde activează jucătoare mai experimentate. Ne-am dorit să se rodeze, iar acum putem să tragem anumite concluzii cu privire la ceea ce trebuie să facem în continuare.

Sunteţi de părere că performanţele din momentul de faţă indică valoarea actuală a fetelor sau ar fi putut mai mult?

Sunt de părere că valoarea lor este mai mare decât ceea ce s-a văzut în meciuri şi revenind la aspectul psihologic, precizez că nu sunt jucătoare care au o evoluţie constantă şi care dau tot ce pot. Au valoare, dar încă le lipseşte această pregătire psihologică.

Referitor la competiţiile de junioare, cum vi s-a părut turneul semifinal desfăşurat recent la Rm. Vâlcea?

A fost un turneu pe care l-am câştigat şi suntem mulţumiţi de rezultat, dar singurul meci cu adevărat frumos a fost cel cu CSM Bucureşti, echipă pe care am învins-o detaşat, în urma unui joc foarte frumos. Restul partidelor nu s-au ridicat la nivelul tehnic pe care aşteptam să îl vedem.

Din ceea ce aţi putut observa în acest an competiţional, ne puteţi spune care dintre voleibaliste consideraţi că se descurcă cel mai bine?

Din punctul meu de vedere, cea mai bună jucătoare este Luiza Dinu, o sportivă constantă, foarte muncitoare şi serioasă. Apoi urmează Ioana Toma, care din păcate mai are momente în care clachează. Restul componentelor echipei sunt într-o faza de creştere. Nu putem vorbi de nicio jucătoare deja formată.

Credeţi că aţi putea face o comparaţie între performanţele actualei echipe de volei şi cele ale fostei formaţii de baschet din cadrul CS CET Govora?

Este destul de greu să poţi face o astfel de comparaţie atâta vreme cât baschetul a fost la nivel de Divizia A, iar în echipă erau cinci jucătoare profesioniste.

Ne puteţi spune care este motivul pentru care s-a renunţat la gruparea de baschet?

Unul dintre motivele pentru care s-a renunţat la echipa de baschet este legat de faptul că doar una sau două jucătoare erau vâlcence şi cu toţi banii investiţi nu s-au obţinut rezultate. Acest lucru a contat foarte mult, mai ales pentru sponsor, ţinând cont de faptul că obiectivul nostru era să ajutăm nu numai sportul local, ci în special tinerii şi copiii vâlceni. Oricum investim în continuare şi într-o echipă de baschet de copii. Este vorba despre formaţia pregătită de doamna antrenoare Magda Moise. Dacă şi acolo se va crea un nucleu, aşa cum s-a întâmplat aici la volei, poate vom merge mai departe. Ideea este că nu avem forţa financiară necesară şi nici nu merită să cheltuim atâţia bani pentru a aduce la Rm. Vâlcea jucătoare din alte oraşe, sau chiar din afara ţării.

Aveţi de gând ca pe viitor să luaţi în considerare şi posibilitatea promovării în Divizia A?

Vom discuta şi cu domnul director general al CET Govora despre acest lucru, dar având în vedere că trecem printr-o perioadă de criză financiară, am vrea totuşi ca anul care urmează să fie tot unul de pregătire. Abia apoi să ne gândim la promovare, dar numai în cazul în care condiţiile economice ne vor permite şi dacă sponsorul nostru va avea forţa financiară necesară pentru a susţine echipa în Divizia A.

Ţinând cont de faptul că nu toate componentele echipei actuale se încadrează cerinţelor Diviziei A, în cazul în care veţi decide să promovaţi, ne puteţi spune dacă veţi lua totuşi în calcul ideea achiziţionării unor noi jucătoare, din România?

Va trebui mai întâi să ne hotărâm ce jucătoare vom păstra în nucleul de bază, care ne vor putea ajuta să accedem în Divizia A, iar apoi ne vom gândi dacă o să facem şi nişte achiziţii noi.

Va putea CS CET Govora să susţină o echipă de volei în Divizia A, având în vedere că acest lucru ar necesita un efort financiar mult mai mare decât în A2?

Într-adevăr, susţinerea echipei în Divizia A va fi destul de costisitoare. Probabil că vom avea nevoie de un buget de trei sau chiar patru ori mai mare decât cel de acum. Oricum, vreau să vă spun că domnul Mihai Bălan şi domnul director economic, Constantin Lepădat, au fost mereu alături de noi şi sperăm că, dacă vor vedea că această investiţie în sportul vâlcean produce efectele scontate, ne vor susţine în continuare.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button