VoleiBaschetFotbalDiverseAlte sporturi

Consiliul Județean și Primăria Râmnicului cer insistent baza Hidroelectrica! Rădulescu vrea în administrare și taberele! Un stadion modern ar putea fi amenajat la Runcu sau Mihăești

Prezent la Adunarea Generală a Asociației Județene de Fotbal de vineri, 24 mai, președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, a abordat mai multe subiecte referitoare la sportul vâlcean. A transmis conducătorilor din fotbalul vâlcean care sunt planurile sale pentru viitorul apropiat. S-a vorbit despre preluarea stadionului Hidroelectrica, posibilitatea amenajării unei baze sportive multifuncționale, de dimensiuni mari, în localități din apropierea Râmnicului, despre preluarea taberelor sportive școlare și despre realizarea Centrului Cultural Sportiv de la Troianu.

”Sunt 50 de ani de fotbal în Vâlcea, de la obținerea unor mari performanțe și 100 de ani în sport. CS Vâlcea e un club pe care l-am înființat pentru că mi-am dorit să respect ce am învățat de la dumneavoastă, cei care sunteți inspirația mea. De-a lungul timpului am derulat împreună proiecte, felicit AJF pentru accesarea finanțării de la Consiliul Județean. Au fost proiecte realmente necesare. Nu pot, însă, să nu-i laud și pe toți primarii, cu precădere pe cei care țin echipe de fotbal în viață. Mai ales în ziua de azi, să ții o echipă de fotbal e un act de eroism, cu toate problemele cu care ne confruntăm. Ne-am dorit să sprijinim sportul de masă, mișcarea sportivă. De unde să vină copii dacă noi nu-i susținem? Mi-am dorit să-i scot din tablete și telefoane. Sportul trebuie să devină o strategie națională a acestei țări. Ne trebuie un nou proces de educație prin care să facem sportul interesant pentru copii. Prin intermediul a tot ce înseamnă cale legală, prin CS Vâlcea 1924, vreau ca în fiecare localitate să avem o grupă sportivă. Nu contează sportul. Să fie orice. Contează să-i convingem să le fie drag să facă sport. Vom identifica ce se cere în acea localitate, vom avea profesori plătiți de noi. Sprijinim și echipele de Liga a III-a, vom sprijini și nou promovata, sperăm, SCM. Și vreau să vă mai spun că am un proiect major, de care nu mă las, indiferent de interesele dubioase care încearcă să mă împiedice pe mine și primarul Gutău. Vrem, în asociere, primărie-CJV, să luăm baza Hidroelectrica din Nord. Să ne-o dea nouă, pentru că noi suntem Statul, nu suntem privați. Avem deja noi, CJV, Primăria, mai multe ramuri sportive la cluburi, avem echipă de baschet, avem centrul olimpic de volei… De ce o societate care e a statului să nu ne dea nouă acea bază? Există interese să o ia cineva? Să ne spună și ne retragem, ne vedem de treabă. M-am pregătit și pentru asta. Am vorbit și să nu vi se pară dubios: caut suprafețe de teren în Runcu și în Mihăești, unde să fac eu, CJV, o bază sportivă mare, cu stadion și tot ce trebuie. Până atunci, însă, am proiectarea la jumătate pentru Centrul Cultural Sportiv de la Troianu. În livada de meri bătrâni, care nu mai fac mere. Vom avea un teren de fotbal acolo, acoperit, cu nocturnă, iar sub el vom avea piscină și de jur-împrejur, zone de saună, recuperare sportivă, sală de sport, plus o clădire multifuncțională, iar pe cea veche o vom moderniza. Nu sunt vorbe, lucrez deja la acest proiect”, a dezvăluit președintele CJV.

Rădulescu nu a renunțat nici la preluarea taberelor sportive școlare. ”«Bietul» Guvern al României a zis că o să dea taberele și alte structuri în administrarea CJV. Le-am atras atenția să se miște mai repede. Ce interese mai sunt și aici? Pentru că îmi trec perioadele de finanțare și mă voi trezi că îmi vor da taberele și fă-le Rădulescu, dar vedeți că bani nu mai sunt. Taberele școlare pe care le vom prelua, sper, la CJV, vor reprezenta centre de pregătire sportivă și mă voi ocupa personal de asta, iar copiii vor merge acolo gratis. Eu știu ce înseamnă, vin din Ostroveni, provin dintr-o familie obișnuită. Sunt părinți care nu-și permit să dea nici 50 de lei pentru activitățile copiilor. Iar acești copii vor face sport gratis în ceea ce înseamnă facilitățile oferite de Consiliul Județean. Voi face aceste lucruri cât mă ține Dumnezeu sănătos. Cea mai mare provocare pentru mine e să mă uit în ochii dumneavoastră liniștit, că mi-am făcut datoria. Aici se face sport, nu politică”, a încheiat președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Articole Similare

Back to top button