Opinii

PE PICIOR DE PLAI

OPINIA SPECTATORULUI

Se lucrează de zor la finalizarea lucrărilor de la noul stadion naţional. Este lăudabil că s-au găsit fonduri şi sperăm cu toţii ca în atmosfera care se va crea la evenimentele sportive pe care le va găzdui să se obţină succese mari pentru cei care îi vor călca gazonul sau pista de atletism. Până aici toate bune, dar se pare că e inevitabil să nu facem şi „una nesărată”! Se doreşte o inaugurare cu mult fast, în toamna acestui an şi organizatorii ei s-au gândit să invite celebrul grup rock britanic U2. Da, înţeleg că există o „reţetă” a evenimentului, dar, să fim serioşi, oare Tudor Gheorghe sau Gheorghe Zamfir, Iris sau Holograf (ca să dau doar patru nume) nu au… „faţă” pentru o asemenea ocazie?! Da, poate e mai bine (?) să ia onorariul alţii decât românii noştri! Raţiunea acestui fapt mă depăşeşte…
Handbaliştii români s-au calificat, după mulţi ani la un turneu final al Campionatului Mondial. Valoarea echipei noastre este departe de nivelul la care ne situam acum 40-50 de ani (când de altfel am cucerit şi cele patru titluri din merituosul palmares), dar, oricum, trebuie salutată calificarea în această fază a competiţiei. Tocmai de aceea, televiziunea naţională ar fi trebuit să transmită imagini de la faţa locului, cum a procedat în cazul turneului final al Campionatului European feminin. Nu ştiu de ce nu s-a reuşit acest lucru, dar e o bilă neagră pentru o instituţie care se pretinde a fi în toiul evenimentelor.
Acum 30-40 de ani, obţinerea unui bilet la teatru era o odisee. Stăteam la cozi mai mult de jumătate de zi pentru a avea bucuria de a vedea în direct, pe scenă, o reprezentaţie de gală cu mari actori ai teatrului românesc, fiecare piesă fiind un adevărat regal. Astăzi, pe majoritatea posturilor de televiziune avem teatru din belşug, cu subiecte sociale, politice şi mai ales sportive, dar… mai bine închid televizorul şi citesc o carte!

Iulian VERNESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button