Alte sporturi

Fostul karatist Alin Filip Rădulescu îi încurajează pe vâlceni să meargă în sala de forţă a lui Augustin Dumitrescu

augustin filipÎn urmă cu aproximativ opt ani, fostul karatist Alin Filip Rădulescu s-a accidentat la genunchiul stâng în timpul unei competiţii din Marea Britanie. Înainte de acest nefericit incident, vâlceanul a obţinut numeroase rezultate importante, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Printre cele mai mari performanţe ale sale se numără mai multe locuri I la campionatele de juniori şi seniori din România, locurile II şi III la Mondialele de karate şi locul III la Balcaniadă. Dându-şi seama că banii pe care îi câştiga ca sportiv nu îi ajungeau pentru a duce o viaţă decentă în ţara sa natală, Alin Filip Rădulescu a decis să plece la muncă în Anglia. Acolo, vâlceanul a continuat să practice karatele şi a obţinut un nou titlu de vicecampion naţional la categoria de seniori. Aceasta a fost din păcate şi competiţia în care tânărul sportiv s-a accidentat la picior. Chiar dacă iniţial nu a fost conştient de gravitatea problemei, mai târziu, vâlceanul avea să afle că în timpul concursului suferise o ruptură a ligamentului încrucişat de la genunchiul stâng.
„După o perioadă îndelungată de când m-am accidentat, în timp ce schiam, am observat că, la un moment dat începuse să mi se mişte genunchiul în toate părţile. Am mers la doctor, mi s-a făcut o investigaţie RMN şi astfel, am aflat care era cauza problemelor pe care le aveam la picior. Vreau să vă spun că, până să plec în Anglia, m-am pregătit cu Augustin Dumitrescu, în pofida concepţiilor din acea perioadă, potrivit cărora dezvoltarea muşchilor ar afecta mobilitatea şi viteza de mişcare. Cunoscând faptul că antrenorul de culturism şi fitness al Clubului Sportiv Oltchim este un specialist în acest domeniu, când m-am întors în ţară, acum vreo doi ani, am decis să revin în sala de forţă. În momentul de faţă, am aproximativ un an şi jumătate de când mă antrenez din nou cu ajutorul lui Augustin Dumitrescu şi doresc să precizez că mă simt mult mai bine. Problemele de la genunchi au dispărut fără să fiu nevoit să ajung la intervenţii chirurgicale”, ne-a declarat Alin Filip Rădulescu.
Fostul karatist îi îndeamnă pe cei care au probleme ce ţin de sistemul muscular sau cel osos, să apeleze cu încredere la serviciile lui Augustin Dumitrescu, punctând faptul că antrenorul de la CS Oltchim este un specialist.
„Fără un antrenor care se pricepe cu adevărat la ceea ce face, nu ai cum să te descurci în sala de forţă. Trebuie să ştii când şi cum să te antrenezi, pentru că altfel, ai toate şansele să pleci din sală într-o stare mai rea decât cea în care erai când ai venit. De aceea, le spun tuturor celor care au probleme, dar şi celor care vor pur şi simplu să se întreţină, să vină la Augustin Dumitrescu, pentru că ştie ce face”, a adăugat fostul karatist.
În încheiere, Alin Filip Rădulescu a dorit să evidenţieze că, exerciţiile cu greutăţi reprezintă un sport complementar pentru toate celelalte sporturi. Vâlceanul a afirmat că pregătirea fizică pe care a făcut-o în perioada în care practica sportul de performanţă, l-a ajutat să aibă mai multă forţă, explozie în lovituri şi rapiditate. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button