Volei

Pe post de sparring-partneri

Atlassib Sibiu – BC Rm. Vâlcea 98-63

Succesul surprinzător repurtat în etapa precedentă a Diviziei A, atunci când vâlcenii s-au impus categoric în dauna jucătorilor de la Rapid Bucureşti, la primul meci cu Cristi Achim la timonă, dădea speranţe oficialilor clubului într-o comportare de excepţie şi la Sibiu, în duelul cu Atlassib-ul din localitate. Premise pentru un rezultat favorabil pe malul Cibinului existau şi dintr-un alt punct de vedere: în septembrie, într-un meci amical disputat la Timişoara, BC Rm. Vâlcea reuşise o victorie surprinzătoare în faţa formaţiei ardelene. Din păcate, socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg, mai precis din terenul de joc, acolo unde elevii neamţului Peter Schommers au făcut tot ce-au vrut cu echipa vâlceană.

Lipsită de aportul a două piese importante din angrenaj, Dejan Miskovic şi Dragoş Andrei (ultimul dintre aceştia şi-a scos săptămâna trecută şurubul din piciorul stâng, aflat acolo din martie, după ce tânărul jucător a suferit o accidentare gravă, care l-a ţinut pe tuşă câteva luni), BC Rm. Vâlcea a abordat timid meciul de la Sibiu. Achim a început cu un „5” cât se poate de îndrăzneţ – Cica, Lupsavei, Mladenovic, Kijac, Şenai – dar evoluţia acestora a lăsat de dorit, iar primul sfert s-a încheiat cu un avantaj net de partea gazdelor (27-12). Abia din al doilea sfert, vâlcenii au părut că totuşi joacă şi ei ceva, în faţa unei grupări în care americanii aflaţi în lot au făcut legea. La pauză, diferenţa era totuşi greu de digerat pentru echipa noastră: 52-31.
Nici după revenirea de la vestiare, elevii lui Cristi Achim nu au reuşit mare lucru, poate doar cu excepţia faptului că au menţinut scorul în limitele acceptabilului, sfertul al treilea fiind câştigat la limită de sibieni (20-19). După 30 de minute de joc, Atlassib-ul avea însă un avantaj concludent (72-50), asta după ce la un moment dat, în minutul 28, tabela de marcaj afişa un scor neverosimil pentru formaţia vâlceană (70-42). Dezastrul s-a conturat cu adevărat în ultimul sfert, pe care gazdele l-au adjudecat categoric (26-13), având la un moment dat aproape 40 de puncte în plus faţă de vâlceni (96-59). S-a terminat până la urmă 98-63, o înfrângere la care orice alte comentarii sunt de prisos.

BC Rm. Vâlcea – CSM Oradea
Victorie cu orice preţ

• meciul se dispută sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Traian

Eşecul la 35 de puncte înregistrat săptămâna trecută la Sibiu nu pare a fi deloc de bun augur pentru echipa lui Cristi Achim. Meciul cu Atlassib trebuie uitat cât mai repede, mai ales că urmează o partidă la fel de importantă pentru BC Rm. Vâlcea în tentativa de a prinde unul dintre ultimele „trenuri” care duc în play-off. Aşa că este clar: doar victoria contează! Le va fi însă destul de greu vâlcenilor să învingă, iar aici trebuie ţinut cont şi de faptul că vor avea în faţă o grupare care de regulă îşi vinde foarte scump pielea. Nu este o surpriză pentru nimeni că CSM Oradea, echipă pe care Mladenovic, Ilic şi compania o vor întâlni sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Traian, vizează de asemenea o poziţie cât mai bună la finele sezonului regulat.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button