Volei

CSŞ BC Niţulescu nu poate juca în Divizia A

• lipsa unei susţineri financiare privează Vâlcea de o dublă reprezentare pe prima scenă a ţării

Retragerea din campionat a echipei din Târgovişte – nimeni alta decât campioana en-titre a sezonului trecut – a lăsat un loc liber în Divizia A de baschet feminin. Deşi oficial nu a apărut nici o confirmare în acest sens din partea federaţiei de specialitate, există posibilitatea ca una dintre formaţiile care-au jucat în Divizia B să ia locul grupării din Târgovişte pe prima scenă a ţării. În speţă, ar fi vorba despre CSŞ BC Niţulescu sau CSM Sf. Gheorghe, primele două clasate din liga secundă, care-ar urma să completeze numărul de formaţii participante. Din câte se pare însă nici una dintre cele două grupări nu are forţa financiară de a evolua în Divizia A.

În această situaţie se află şi CSŞ BC Niţulescu, care-a izbutit un parcurs excelent în Divizia B, ocupând locul 1 la finele sezonului trecut, poziţie care i-ar fi dat dreptul de a face saltul pe prima scenă a ţării. „Am avut câteva promisiuni din partea unor oameni de afaceri că vom fi ajutaţi, dar până la urmă nu s-a finalizat nimic. Sponsorul pe care ne-am bazat nu ne-a mai putut ajuta. Aşa că nu vom putea evolua în Divizia A. Rămânem totuşi în stand-by. Chiar dacă deocamdată nu avem bani, cine ştie, poate apare până la urmă ceva. Probabil că dacă s-ar rezolva problemele noastre federaţia ne-ar accepta şi-n al 12-lea ceas”, ne-a declarat antrenoarea Manuela Cornea.
Altfel, dacă prezenţa echipei CSŞ BC Niţulescu în Divizia A nu se va concretiza favorabil, este foarte posibil ca şi participarea în viitoarea ediţie a Diviziei B să fie pusă sub semnul întrebării. Calendarul competiţional al viitorului sezon va fi cunoscut cu exactitate marţi, 17 iulie, atunci când are loc la sediul federaţiei o importantă şedinţă a Biroului Executiv.

Junioarele I şi II de la CSŞ şi-au reluat pregătirile

În impas cu echipa de senioare, Manuela Cornea a început de luni, 16 iulie, pregătirea cu junioarele I şi II pe care le are la Clubul Sportiv Şcolar. „Vom face pentru început antrenamente uşoare, la Sala Capela, apoi ne vom încărca bateriile şi din punct de vedere fizic, pe dealul Capela”, a spus antrenoarea de la CSŞ. În programul pentru această vară este trecut şi un stagiu de pregătire centralizată pe litoral, care va avea loc la jumătatea lunii august. „Vom merge şi la mare, cel mai probabil la Eforie Nord, între 11 şi 20 august”, a încheiat Manuela Cornea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button