Volei

BC Rm. Vâlcea se pregăteşte pentru barajul de promovare

Retrogradată practic din Divizia A după ce a pierdut fără drept de apel în faţa celor de la Cuadripol Braşov în play-out (0-3), echipa de baschet BC Rm. Vâlcea se pregăteşte acum pentru a reveni în elită. Şansa elevilor lui Cristian Achim este legată de un turneu de promovare, la care federaţia de specialitate a decis că pot participa şi cele două grupări învinse în meciurile din play-out. Alături de formaţia noastră, în aceeaşi situaţie se regăseşte şi West Petrom Arad. Respectivul turneu de baraj pentru accederea în Divizia A va avea loc în perioada 6-10 iunie şi va aduna la start şase echipe, în afara celor din Vâlcea şi Arad urmând a participa şi cele mai bune patru grupări din eşalonul inferior.

Elevii lui Achim au fost în mini-vacanţă

După pierderea celor trei meciuri cu Cuadripol Braşov, echipa pregătită de Cristian Achim a primit din partea conducerii clubului o mini-vacanţă, care se va sfârşi joi, 3 mai, zi din care vor reîncepe pregătirile pentru turneul de baraj. Cum pivotul american Barson Collins a fost dat afară din cauza randamentului foarte slab, dar şi datorită atitudinii sale deloc profesioniste, la dispoziţia tânărului tehnician vâlcean se mai află acum doar zece jucători: Jamaal Miller, Nikola Radmanovac, Vladimir Milosevic, Viorel Nănescu, Mădălin Nicolae, Vasile Ştefan, Rareş Paşca, Lucian Călin, Tiberiu Pogăceanu şi Gabriel Hallai. Dintre toţi aceştia, Achim se poate baza doar pe nouă jucători, pentru că nu toţi cei trei străini au dreptul de a juca la turneul de promovare. Pentru a nivela cât de cât valorile între echipele din „A” şi „B”, FR Baschet a decis ca fiecare formaţie să folosească de-a lungul turneului doar doi străini. În aceste condiţii, dintre cei trei baschetbalişti de peste hotare care mai sunt la Vâlcea în acest moment, unul va rămâne pe tuşă. Contrar aşteptărilor, se pare că acesta va fi chiar Jamaal Miller, deloc în formă în ultimele meciuri din Divizia A, iar pe teren se vor afla aşadar numai sârbii Radmanovac şi Milosevic.

În Divizia B abia acum se joacă turneele semifinale

Până în acest moment încă nu s-au stabilit echipele din divizia secundă pe care vâlcenii şi arădenii le vor înfrunta la începutul lunii iunie la barajul de promovare. Primul turneu semifinal în Divizia B se joacă în perioada 9-13 mai, la Târgovişte, şi va aduna la start 6 echipe, după cum urmează: Magic Kids Corona Braşov, Granitul Bucureşti, Gama Cahul, CSŞ Giurgiu, Politehnica Iaşi şi BC Târgovişte. Prima şansă de calificare, după părerea specialiştilor, le au Granitul Bucureşti şi BC Târgovişte. Al doilea turneu semifinal al Diviziei B are loc în perioada 16-20 mai, la Craiova, şi va opune echipele: Classic Dome Bucureşti, CS „U” Craiova, CSU Galaţi, BCA Piteşti, Energia Rovinari şi CSU Sibiu. Favorite pentru a merge mai departe sunt Classic Dome Bucureşti, CS „U” Craiova şi Energia Rovinari.
Deşi vor fi prezente la turneele semifinale ale Diviziei B, nu pot participa la barajul de promovare echipele CSU Sibiu şi BCA Piteşti (care sunt „sateliţi” ai grupărilor din prima divizie). De asemenea, nici Gama Cahul (echipă din Republica Moldova) nu poate promova în Divizia A şi nu are dreptul de a merge la turneul de baraj.

Turneul de baraj, la Vâlcea?

Pentru a fi siguri că vor juca şi anul viitor în Divizia A, oficialii clubului vâlcean vor să organizeze acel turneu de baraj chiar în Sala „Traian”. „Avem oferta pregătită şi o vom trimite pe adresa federaţiei atunci când va fi cazul. Oricum, va trebui să fim foarte atenţi cu programarea meciurilor, pentru că-n acea perioadă, 6-10 iunie, mai există un eveniment major ce trebuie găzduit de Sala Traian. Şi anume meciul retur de baraj dintre Suedia şi România pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal feminin”, ne-a spus Doru Filip, unul dintre oamenii care au fost mereu aproape de BC Rm. Vâlcea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button