Volei

CET Govora va arăta altfel în sezonul viitor

Creşterea valorică evidentă a Diviziei A de baschet feminin şi concurenţa din ce în ce mai acerbă cu baschetul masculin vâlcean, i-au făcut pe oficialii echipei CET Govora să se gândească serios ca din sezonul viitor să întărească substanţial lotul de jucătoare. Astfel, se doreşte evitarea situaţiei de-a dreptul nefericite din acest final de campionat, când antrenorii Mihai şi Antoaneta Toma s-au bazat pe un grup restrâns de baschetbaliste, din diferite motive: accidentări, ieşiri din formă, probleme personale, etc. Concluzia este una singură: în viitorul sezon competiţional CET Govora trebuie să arate altfel din punct de vedere al lotului, atât numeric, cât şi valoric.

Deşi nu s-au vehiculat nume în ceea ce priveşte jucătoarele care ar urma să ajungă la Vâlcea, planurile de bătaie pentru viitorul sezon al Diviziei A au fost enunţate recent şi de preşedintele echipei CET Govora, Dorin Vlad. „Pentru a face faţă unui campionat care-a crescut vizibil în valoare este cert că numai prin cooptarea a 2-3 jucătoare de valoare ridicată putem să abordăm sezonul viitor cu gânduri mari. În acest sens, ne bazăm şi pe implicarea din ce în ce mai accentuată a sponsorului Urban SA”, a declarat oficialul grupării vâlcene.

Toma, pe urmele lui Moise

Anunţul că-n vară lotul CET-ului va fi reîmprospătat cu forţe noi îl bucură bineînţeles şi pe antrenorul Mihai Toma, care-a fost pus adesea în faţa unor situaţii imposibile în unele meciuri. Atunci când, totuşi, a ştiut să găsească la timp variantele optime de redresare a corăbiei (apelând la jucătoare cărora nimeni nu le dădea vreo şansă), iar elevele sale au obţinut victorii extrem de preţioase, care-au urcat formaţia vâlceană până pe locul 4 în ierarhia Diviziei A. „Nu ne-a băgat nimeni în seamă, am surprins multe echipe, dar la anul nu va mai merge aşa, toţi îşi vor măsuri suplimentare de precauţie când vor juca împotriva noastră. Trebuie neapărat să fie aduse jucătoare valoroase pe care să ne putem baza în momentele grele. E obligatoriu să se întâmple astfel, pentru că altfel rămânem în urmă. E nevoie de o «curăţenie» exemplară pentru că avem acum în lot câteva jucătoare care nu sunt decât la număr. Nu are rost să dăm nume, dar e clar că nu sunt pentru marea performanţă. Dacă vrei să te duci acolo sus, în primele patru locuri, îţi trebuie alte jucătoare. Dacă nu întărim lotul şi rămânem doar cu fetele acestea, sub nici o formă nu mai intrăm în primele opt locuri”, avertizează Mihai Toma, un tehnician care prin improvizaţiile de succes, demne de un mare antrenor, l-a făcut complet uitat pe „magicianul” Doru Moise.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button