Diverse

Pintilie, pus la colţ!

* Ion Ştefan a confirmat dezvăluirile făcute de Zbârnea vizavi de meciul de baraj cu cântec arbitrat de actualul şef al AJF între Forestierul Bâbeni şi Dacia Rm. Vâlcea

Incendiarul interviu cu fostul şef al AJF Vâlcea, Sergiu Zbârnea, publicat săptămâna trecută nu a rămas fără urmări. Aşa cum era de aşteptat, acesta a trezit la realitate mulţi oameni de fotbal din judeţ. Sunt mulţi cei care cunosc foarte bine cum stă situaţia şi care ţin să-şi expună propriul punct de vedere. Unul dintre cei care-au confirmat o „ispravă” mai veche a lui Pintilie este Ion Ştefan, fost antrenor la Forestierul Băbeni şi FC Lăpuşata, un bun cunoscător al fotbalului judeţean.

Din postura de antrenor al echipei Forestierul Băbeni, Ştefan a fost implicat în evenimentele ce-au avut loc la acel meci de baraj dintre echipa pe care-o pregătea şi Dacia Rm. Vâlcea.

Ce a spus Zbârnea?

În declaraţiile făcute săptămâna trecută, Zbârnea l-a acuzat pe Pintilie că a defavorizat Forestierul Băbeni acordând pe nedrept un penalti echipei Dacia, care s-a şi impus până la urmă la limită. „Îmi aduc aminte de o întâmplare de acum câţiva ani, de la un meci între Forestierul Băbeni şi Dacia Rm. Vâlcea, cu Pintilie arbitru de centru, Râmniceanu la o linie şi Scheianu la cealaltă. Vorbele sunt spuse tocmai de Râmniceanu, cu care pe vremea aceea mergeam la iarbă verde, cu familiile: «Ce mi-au făcut ăştia, nea Sergiu, le-a dat Mircea de la Dacia o groază de bani şi mie nu mi-au dat nimic, că sunt prieten cu matale!». Sunt cuvintele lui Râmniceanu. Şi a fost un meci în care s-a dat 11 metri la o fază când Tomescu, un mijlocaş de la Dacia, de la 18 metri, a plonjat în careu”, a menţionat Zbârnea.

Ce zice Ştefan?

Ion Ştefan şi-a adus aminte cum au stat lucrurile atunci şi ne-a dezvăluit că : „Pe atunci, promovarea în Divizia C se decidea în urma unor meciuri de baraj între primele patru echipe din Campionatul Judeţean. Forestierul Băbeni avea pe vremea aceea cea mai bună trupă. Dacă strângea cineva jucători de la toate celelalte trei adversare ale noastre şi tot nu reuşea să ne învingă nimeni. În semifinale, şi noi, şi Dacia, am învins, aşa că ne-am întâlnit în finală. Un meci foarte strâns, decis, aşa cum Zbârnea s-a exprimat, dintr-o gravă eroare de arbitraj. Tomescu de la Dacia a plonjat în suprafaţa de pedeapsă de la 18 metri, iar Pintilie, care era arbitru de centru, a dictat pe nedrept atunci penalti. Nu cunosc ce s-a întâmplat în culise, dacă Pintilie şi Scheianu au luat sau nu bani de la adversarii noştri, atâta ştiu că nu a fost penalti”.
În plus, Ştefan, unul dintre apropiaţii omului de afaceri Dan Mazilu, cu care a lucrat la FC Lăpuşata, echipă pe care-a promovat-o acum cinci ani în Divizia C, a confirmat şi o altă acuzaţie a lui Zbârnea vizavi de cariera lui Pintilie. Şi anume aceea că actualul şef al AJF a fost în acelaşi timp şi observator, şi antrenor la o grupare din al treilea eşalon fotbalistic al ţării, în speţă Oltul Slatina, „păcălind astfel Federaţia Română de Fotbal”, cum a spus Zbârnea.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button