Volei

CET Govora, o forţă la nivel juvenil

• elevele soţilor Toma au cucerit medaliile de argint în Campionatul Naţional de junioare-republicane

Anul trecut, soţii Toma au condus echipa de junioare I a Clubului Sportiv CET Govora spre medalia de argint în Campionatul Naţional. Isprava din 2006 s-a repetat în acest sezon, însă de data aceasta la un nivel competiţional ridicat şi anume în întrecerea junioarelor-republicane. După o calificare fără probleme din grupa preliminară, deşi Mihai şi Antoaneta Toma nu au avut la dispoziţie un lot complet de jucătoare, Irina Borş şi colegele sale au dat lovitura la turneul final.

Competiţia, derulată săptămâna trecută în Sala „Traian” din Rm. Vâlcea, mai precis luni şi marţi, 16-17 aprilie, a adunat la start patru echipe, cele mai reprezentative la acest nivel. Astfel, în afara formaţiei noastre, au obţinut dreptul de a se bate pentru medalii grupările CSŞ Arad, CSŞ Târgovişte şi CSŞ Sibiu.

Victorie pe muchie de cuţit cu CSŞ Târgovişte

Conform împerecherii făcute de federaţie, în prima zi a turneului, CET Govora a jucat cu CSŞ Târgovişte, echipă de care a trecut până la urmă într-un final incandescent, cu scorul de 66-62, deznodământul meciului fiind stabilit în ultimele două minute de joc. Elevele lui Cătălin Tănase au condus permanent pe tabela de marcaj: 17-14 şi apoi 34-22 după primul şi respectiv al doilea sfert. De la vestiare însă pe teren parcă a apărut o altă formaţie vâlceană, care-a remontat treptat handicapul. Vâlcencele au câştigat cu 22-18 şi 22-10 următoarele două sferturi, suficient pentru a-l aduce pe Tănase în pragul unei crize de nervi. În celălalt meci din prima zi, CSŞ Arad a dispus de CSŞ Sibiu cu 94-70.

CSŞ Arad, campioană absolută

În finala mare, CET-ul a întâlnit aşadar CSŞ Arad, echipă pregătită de George Mandache, o adevărată legendă vie între tehnicienii de baschet din ţara noastră, care-a pus umărul, de-a lungul anilor, la numeroasele titluri cucerite de ICIM. Având în lot o serie de jucătoare tinere extrem de talentate, Mandache şi-a permis orice în duelul cu vâlcencele. De partea cealaltă, neavând la dispoziţie decât şase jucătoare, Mihai Toma a asistat neputincios la un eşec anunţat. Arădencele s-au impus categoric, scorul pe sferturi evidenţiind dacă mai era nevoie superioritatea clară a adversarelor din Banat: 26-11, 49-24, 64-34 şi în final 75-58. Finala mică nu s-a mai jucat pentru că CSŞ Sibiu s-a retras din competiţie. Astfel, treapta a treia a podiumului a revenit echipei CSŞ Târgovişte. Clasarea pe locul secund la acest nivel a echipei CET Govora reprezintă fără îndoială o performanţă. Chiar dacă nu e o competiţie de anvergură, Campionatul Naţional de junioare-republicane a dovedit dacă mai era nevoie că argintul de anul trecut nu a fost o întâmplare.

Ajutor de la Bucureşti

Accidentarea jucătoarei Bianca Barbu i-a făcut pe tehnicienii echipei vâlcene să apeleze de urgenţă pentru turneul final din Sala „Traian” la serviciile a două dintre fostele jucătoare ale grupării CET Govora. Este vorba de Ştefania Constantin şi Corina Ştefănescu, acum studente la Bucureşti, care-au fost două piese de bază în echipa vâlceană în cele două partide jucate.

Premii cât se poate de generoase

La finele turneului, formaţiile care-au ocupat locurile 1-3 au primit din partea FR Baschet diplome, medalii şi cupe. De asemenea, fiecare dintre jucătoarele primelor două echipe clasate a fost recompensată cu câte o plachetă. Arădencele au primit tricourile de campioane la festivitatea de premiere.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button