Volei

Final de drum în Divizia A

Cuadripol Braşov – BC Rm. Vâlcea 87-73

• echipa pregătită de Cristian Achim a pierdut şi cel de-al treilea meci din play-out, iar acum aşteaptă turneul de promovare-retrogradare pentru a spera să joace şi-n sezonul viitor în Divizia A

Eşecurile consemnate pe teren propriu în faţa echipei de la poalele Tâmpei au făcut ca BC Rm. Vâlcea să facă deplasarea la Braşov fără a spera cumva că se poate realiza o răsturnare de situaţie. Era clar că duelul cu Cuadripol nu mai putea fi tranşat favorabil, ori în aceste condiţii toate speranţele vâlcenilor se leagă acum de viitorul turneu de promovare-retrogradare, acolo unde se doreşte ca experienţa acumulată în sezonul recent încheiat al Diviziei A să fie de bun augur pentru elevii lui Cristian Achim şi Gogu Manolescu.

Gazdele, respectându-şi statutul de favorită au început în trombă meciul, dornici parcă să încheie mai devreme conturile. După 23-14 la finele primului sfert, a urmat o evoluţie mai bună a vâlcenilor, care-au păstrat aceeaşi diferenţă de scor şi la pauză (46-37). Însă, după revenirea de la vestiare a intervenit din nou haosul în trupa lui Cristi Achim, care-a fost depăşită net de braşoveni. Octav Morariu (declarat la final MVP-ul meciului) a fost iarăşi piesa de rezistenţă a lui Dan Calancea, omul în jurul căruia tehnicianul echipei Cuadripol a ţesut o formulă de joc falimentară pentru BC Rm. Vâlcea. După 30 de minute de joc, la scorul de 72-53, Braşovul sărbătorea deja rămânerea în Divizia A, în timp ce vâlcenii îşi lingeau rănile. Cu rezervele pe teren, Cuadripol a cedat ultimele zece minute de joc la o diferenţă insuficientă pentru echipa noastră de a mai schimba ceva. Scor final: 87-73.

Doar patru victorii în 29 de meciuri

Odată cu cel de-al treilea meci din play-out, BC Rm. Vâlcea a încheiat oficial sezonul actual al Diviziei A de baschet masculin. Trupa pregătită de Cristian Achim a înregistrat în cele 29 de meciuri jucate (26 dintre ele având loc în sezonul regulat) doar patru victorii (dintre care una la masa verde, acel 20-0 din deplasarea de la West Petrom Arad). Fără îndoială, un bilanţ nu tocmai fericit. Iar după ce au încheiat sezonul regulat pe locul 12, deasupra rivalei Cuadripol Braşov, vâlcenii s-au şi crezut învingători în play-out, însă socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg, echipa lui Dan Calancea arătând în meciurile din Sala „Traian” o superioritate dezarmantă din toate punctele de vedere. Acel debut nefast cu două înfrângeri acasă avea să fie decisiv în economia partidelor directe. Aşa cum era de aşteptat, echipa pregătită de Cristian Achim a pierdut şi acest al treilea meci din play-out, iar acum aşteaptă turneul de promovare-retrogradare pentru a juca şi-n sezonul viitor în Divizia A.

La baraj, doar cu Miller şi Milosevic

Singurul dintre baschetbaliştii străini veniţi vara trecută la Vâlcea, care-a dus întregul sezon până la capăt, este sârbul Vladimir Milosevic. Acesta a prins „cheag” şi, mai mult ca sigur, va fi acum unul dintre jucătorii de bază pe care se va baza tehnicianul Cristian Achim în tentativa de a salva echipa de la retrogradare. De altfel, fără teama de a greşi spunem că Milosevic a fost şi cel mai constant dintre toţi jucătorii din trupa vâlceană.
În turneul de promovare-retrogradare, acolo unde BC Rm. Vâlcea poate folosi doar doi jucători străini, mai mult ca sigur că aceştia vor fi americanul Jamaal Miller şi sârbul Vladimir Milosevic. Cum Barson Collins a fost deja dat afară, singurul „stranier” rămas pe dinafară, care nu va avea drept de joc, este Nikola Radmanovac.

Jamaal Miller a ratat „Meciul Stelelor”

Luni, 16 aprilie, a avut loc la Tg. Mureş, ediţia din acest an a All Star Game-ului Diviziei A de baschet masculin. Deşi iniţial se stabilise că întâlnirea va avea loc, între jucătorii străini din campionatul intern şi cei români, oficialii Federaţiei au purces la modificări esenţiale în această privinţă. Astfel, „meciul stelelor” a adus faţă în faţă două echipe împărţite pe criterii geografice, Nord şi Sud, compuse atât din jucători români, cât şi străini, în funcţie de formaţiile la care evoluează. Fiecare grupare a fost alcătuită din câte 12 jucători, între cei 24 selecţionaţi iniţial numărându-se şi baschetbalistul american Jamaal Miller (legitimat la BC Rm. Vâlcea), care-a fost inclus în lotul echipei Sudului.
Din păcate, pentru atitudinea nesportivă avută în timpul primului meci din play-out-ul Divizia A, Miller a ratat ocazia de a fi prezent pe teren la Ploieşti la întrunirea celor mai buni jucători din campionatul intern.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button