Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga II

Invincibilitatea… s-a dus pe apa sâmbetei

FCM Reşiţa – CSM Rm. Vâlcea 3-1 (1-1)

„Municipalii” antrenaţi de Costel Pană şi Mitică Teleşpan au făcut deplasarea la Reşiţa cu gândul de la victorie în primul rând pentru a-şi păstra invincibilitatea din acest retur, dar şi pentru a rămâne în plasa liderului „U” Cluj. Însă, „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg” şi reşiţenii au reuşit să întrerupă seria excepţională a vâlcenilor, şapte meciuri fără înfrângere.

Repriză modestă

În faţa la aproximativ 300 de spectatori bănăţeni, vâlcenii au avut un început de meci destul de timorat şi în minutul 11, după o centrare a lui Leo Doană, fundaşii noştri au respins slab, iar Amzucu a prins un şut de zile mari de la 16 metri, fără speranţă pentru Pampea, scorul devenind 1-0. Golul primit a fost ca un duş rece pentru elevii lui Pană care au fost treziţi la realitate şi au început să se apropie din ce în ce mai mult de poarta lui Jovanovic. Cu toate că vâlcenii îşi intensificaseră atacurile după primirea golului, în minutul 20 gazdele au fost la un pas de a-şi mări avantajul, dar după centrarea aceluiaşi Doană, atacanţii Nădăban şi Ghideon s-au încurcat reciproc şi scorul a rămas neschimbat. În minutul 29, atacanţii reşiţeni au colaborat excelent scoţând din joc fundaşii noştri, însă Florin Pampea a intervenit salvator. Patru minute mai târziu, vâlcenii au avut şansa egalării, dar şutul-centrare al lui Onofrei a fost respins în corner de Jovanovic. Eforturile vâlcenilor de a restabili egalitatea au dat roade în minutul 39 şi după o fază excelent lucrată de „municipali”, mingea a ajuns la Iosif Melcea şi acesta a reuşit să marcheze şutând în dreapta portarului Jovanovic.

Asistentul Szanto, decisiv în stabilirea rezultatului

În repriza a doua, vâlcenii au ieşit mult mai decişi de la cabine şi au încercat încă din debutul părţii secunde să caute soluţii optime pentru a depăşi apărarea reşiţeană, însă eforturile lor s-au dovedit zadarnice pentru că majoritatea atacurilor s-au oprit la marginea careului lui Jovanovic. În minutul 71, Nădăban şi Doană au făcut şah-mat apărarea vâlceană, iar ultimul i-a pasat lui Ghideon aflat în poziţie evidentă de ofsaid. Asistentul Szanto a lăsat steagul jos spre disperarea băncii tehnice a vâlcenilor, iar atacantul reşiţean l-a învins pe Pampea. După primirea celui de-al doilea gol, vâlcenii nu s-au demoralizat şi au continuat să atace, fiind foarte aproape de a egala şi chiar de a prelua conducerea, însă imprecizia lui Pătru, care din poziţie ideală a şutat pe lângă poartă şi şutul blocat al lui Bier au făcut ca scorul să rămână nemodificat. Mai mult decât atât, cel de-al doilea minut al prelungirilor a fost fatidic pentru echipa noastră. Mijlocaşul Mihalcea a fost agăţat în suprafaţa de pedeapsă de Tiberiu Bier, iar centralul Lucian Dan a arătat fără ezitare „punctul cu var”. Din păcate, pe lângă lovitura de pedeapsă, vâlcenii au mai primit o lovitură, tânărul fundaş vâlcean a văzut al doilea galben şi implicit pe cel roşu fiind eliminat. Nădăban a executat şi l-a învins pe Florin Pampea, stabilind scorul final, FCM Reşiţa – CSM Rm. Vâlcea 3-1.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Pampea – Stanca, Cumpănaşu, Bier, Cercel – Dandea, Lepădatu, Cilean, Melcea (’81 Budean), – Jovanovic şi Onofrei (’72 Pătru)
FCM Reşiţa: Jovanovic – Tanc, Marincău, Boterez (’78 Domodi), Amzucu – Panaitescu, Doană (’64 Luca), Cojocaru, Mihalcea – Nădăban şi Ghideon (’83 Ciubăncan).

Costel Pană: „N-am bani de amenzi!”

La finalul partidei de la Reşiţa, antrenorul Costel Pană era extrem de afectat de rezultatul final, considerând că acesta a fost influenţat în mare măsură de arbitraj şi mai puţin de prestaţia elevilor săi, dar nu a dorit să comenteze mai mult. „Băieţii mei au făcut un joc bun, nu am ce să le reproşez din acest punct de vedere, însă am pierdut din motive independente de noi pe care nu vreau să le comentez pentru că nu am bani de amenzi. Pe final am avut două ocazii prin Pătru şi Bier din care puteam marca şi să luăm cel puţin un punct. În ceea ce priveşte cartonaşul galben al lui Melcea şi cele care au dus la eliminarea lui Tibi Bier, în special primul, au fost acordate cam uşor. Sancţiuni care mi-au dat impresia că am fost urmăriţi pentru a le încasa.”

Florin Verigeanu: „Vreau să cred că a prins o zi mai slabă!”

Directorul general al CSM-ului, Florin Verigeanu, crede că, în mare măsură, rezultatul de la Reşiţa a fost influenţat şi de arbitraj, în special de prestaţia asistentului Szanto, din Tg. Mureş. „Per ansamblu am făcut un meci bun la Reşiţa. La 1-1, dominam, am şi avut câteva ocazii în care puteam prelua conducerea. Când reşiţenii au preluat conducerea, vreau să cred că e o întâmplare greşeala lui Szanto. Probabil a prin şi el o zi mai slabă. Însă am fost învinşi cu 3-1 şi nu putem da vina pe arbitraj, trebuie să ne uităm şi în curtea noastră. Sperăm, ca pe viitor, să fim mai atenţi. Ce a fost a fost, acum trebuie să ne gândim la meciul de miercuri.”

Alin Trandafir: „Să nu mai căutăm scuze!”

Şi preşedintele executiv al „municipalilor”, Alin Trandafir, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de prestaţia brigăzii de arbitri, dar, în acelaşi timp a tras şi un semnal de alarmă în privinţa „jocurilor de culise”. „De la Reşiţa puteam să plecăm cu cel puţin un punct, însă, din motive obiective, dar şi subiective… am plecat cu mâna goală. Dar, haideţi să nu mai căutăm scuze. Când scorul era egal am avut cel puţin trei ocazii din care puteam marca. N-a fost să fie, ei au marcat pentru 2-1 cu ajutorul asistentului care n-a semnalizat o poziţie evidentă de ofsaid la autorul golului. Însă, altceva mă îngrijorează… şi anume jocurile de culise. Mi se pare foarte dubios rezultatul de la Caracal. După părerea mea, în condiţii normale Dacia nu bătea niciodată la Caracal, dacă meciul se juca corect. Dar, acesta este fotbalul, uneori rezultatele se pot decide atât pe teren cât şi în afara lor:”
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button