Volei

Victorie la „masa verde” pentru BC Rm. Vâlcea

Victorie la „masa verde” pentru BC Rm. Vâlcea

* echipa West Petrom se află în pragul falimentului

  Sâmbătă, 13 ianuarie, echipa de baschet masculin BC Rm. Vâlcea trebuia să joace în runda inaugurală a returului Diviziei A în deplasare la West Petrom Arad. Până la urmă, meciul nu a mai avut loc din motive care ţin strict de stabilitatea financiară a echipei arădene. Datorită faptului că salariile sunt neplătite de mai multe luni, jucătorii de la West Petrom au refuzat să mai intre pe teren. iar BC Rm. Vâlcea şi-a trecut în cont o victorie la „masa verde” cu 20-0. Bucuria nu este însă chiar atât de mare pentru trupa lui Cristi Achim, deoarece se ştia clar că succesul grupării vâlcene nu putea fi pus la îndoială nici dacă meciul respectiv s-ar fi jucat pe teren.

Deplasare degeaba până la Arad

Ceea ce trebuia să fie aşadar doar un „antrenament oficial înaintea partidei cu Elba Timişoara”, aşa cum declara profesorul Gogu Manolescu înaintea deplasării la Arad, s-a transformat într-un drum lung şi obositor pentru jucătorii de la BC Rm. Vâlcea. „Ar fi fost bine ca meciul de la Arad să se dispute totuşi”, susţine antrenorul Cristian Achim şi explică apoi motivele pentru care a opinat astfel. „Era prima noastră întâlnire oficială din acest an, am fi putut să vedem şi noi în ce stadiu al pregătirii ne aflăm. În plus, aveam nevoie să-l urmărim la lucru şi pe americanul Barson Collins, noua noastră achiziţie, avem nevoie ca el să se obişnuiască cu regulile şi rigorile baschetului din România”, a conchis tânărul tehnician vâlcean.

Gliga şi Alionescu, împrumutaţi la Tg. Jiu

Doi dintre jucătorii care au prins foarte rar echipa în turul campionatului, Alexandru Gliga şi Claudiu Alionescu, au fost împrumutaţi de săptămâna trecută la echipa de Divizia B, Energia Tg. Jiu. Venirea americanului Barson Collins a completat lotul de 12 jucători care pot fi trecuţi pe raportul de arbitraj astfel că cei doi tineri baschetbalişti au trebuit să-şi facă bagajele. „Gorjenii îşi doresc să promoveze sau cel puţin să ajungă la turneul final şi ne-au cerut acordul de a-i împrumuta pe cei doi jucători. Am răspuns pozitiv acestei oferte, mai ales pentru că la noi în echipă nu prea mai aveau loc”, a justificat profesorul Gogu Manolescu despărţirea deocamdată temporară de Gliga şi Alionescu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button