Volei

Au pierdut meciul în ultimul sfert

„U” Cluj-Napoca – CET Govora 73-71

 

Au pierdut meciul în ultimul sfert

 

Baschetbalistele pregătite de Mihai Toma s-au acoperit iarăşi de ridicol în meciul pe care l-au susţinut duminică, 5 noiembrie, la Cluj-Napoca. Deşi au intrat pe teren ca favorite sigure, în faţa unei echipe care nu avea nici o victorie în cont în debutul campionatului, totuşi, vâlcencele au capotat. CET Govora a dominat categoric trei sferturi din joc, dar a reuşit totuşi „contra-performanţa” de a pierde disputa în ultimele minute. După 21-20 pentru echipa vâlceană în primul sfert, cravaşate bine de Mihai Toma de pe margine, Cristina Duma, Janina Simionca şi colegele lor au avut o evoluţie de excepţie în următoarele zece minute de joc, pe care le-au câştigat cu 28-18. La adăpostul unui scor confortabil, 49-38, vâlcencele au jucat pragmatic în al treilea sfert şi au reuşit să se menţină în avantaj. Astfel, înaintea începerii ultimului sfert, elevele lui Mihai Toma conduceau în continuare cu 65-53.

De aici a început însă dezastrul. Deşi nimic nu prevestea ce avea să se întâmple, gazdele au evoluat aproape perfect în cele zece minute de joc din final, au primit şi un bonus nemeritat din partea arbitrilor, iar necazul s-a cuibărit imediat în tabăra vâlceană. Uluitor, dar atât de adevărat şi de trist, CET Govora nu a marcat decât 6 puncte în ultimul sfert, spre deosebire de gazde care-au înscris nu mai puţin decât 20, suficiente pentru a termina învingătoare un meci pe care nimeni nu ar fi crezut că fetele noastre l-ar fi putut pierde. Claudia Pop avea să devină la final MVP-ul acestui meci câştigat de clujence cu 73-71.

Înfrângerea de acum din Ardeal, împreună cu cea de la Iaşi, ar putea să cântărească decisiv pentru CET Govora la finele sezonului regulat.

 

Tabela veche a Sălii „Traian”, în reparaţie

 

Preşedintele echipei de baschet feminin CET Govora, Dorin Vlad, ne-a informat că un priceput electrician al firmei vâlcene se ocupă în aceste zile de repararea vechii tabele de marcaj a Sălii „Traian”. Era şi timpul să se întâmple asta pentru că, în special la baschet, tabela este cât se poate de necesară. Cum firma Telelux din Ungaria a tot întârziat să apară la Vâlcea pentru a efectua reparaţiile, cerând un preţ exorbitant, ajutorul celor de la CET Govora este cât se poate de binevenit.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button