Diverse

Româncele au triumfat la „Trofeul Carpati”

Româncele au triumfat la „Trofeul Carpaţi”

 

Naţionala de handbal feminin a României şi-a adjudecat primul loc la „Trofeul Carpaţi”, competiţie organizată şi-n acest an, la Cluj-Napoca. A fost cea de-a 40-a ediţie, jubiliară aşadar, la care „tricolorele” au aliniat de fapt două echipe. Pe de o parte, România A, antrenată de Gheorghe Tadici, iar de cealaltă parte, România B, pregătită de Dumitru Muşi.

Dacă prima echipă a ţării noastre a izbutit să termine pe primul loc în clasamentul final, în schimb, formaţia secundă nu a ocupat decât ultima poziţie, deşi a câştigat două dintre meciuri (cu Croaţia şi Coreea de Sud). Printre remarcatele selecţionerilor Tadici şi Muşi la acest turneu s-au numărat şi jucătoarele care evoluează la Oltchim, echipă care-a dat 14 handbaliste pentru turneul din Ardeal.

„Tricolorele” nu au parte de nici o zi de pauză în continuare. Aşa cum s-a anunţat, doar 16 fete vor mai rămâne în lot dintre cele 28 care au participat la „Trofeul Carpaţi”. Echipa română va mai fi prezentă la startul altor două întreceri amicale de anvergură pe plan european, iar apoi va juca şi în calificările pentru Campionatul Mondial din 2007, care vor avea loc, aşa cum se cunoaşte, chiar la Rm. Vâlcea.

Iată programul echipei naţionale în perioada 6 noiembrie – 3 decembrie:

– 6-12 noiembrie – pregătire la Ploieşti

– 13-19 noiembrie – participarea la Cupa Mondială din Danemarca (alături de reprezentativele Braziliei, Olandei, Poloniei, Rusiei, Suediei, Ucrainei şi Danemarcei)

– 20-23 noiembrie – pregătire la Bacău

– 24-27 noiembrie – participarea la „Trofeul Igor Turcin” în Ucraina (alături de reprezentativele Ucrainei, Austriei şi Braziliei)

– 28-29 octombrie – pregătire la Rm. Vâlcea

– 29 noiembrie – 3 decembrie – participarea la calificările pentru Campionatului Mondial, care se vor desfăşura la Rm. Vâlcea (alături de reprezentativele Italiei, Islandei, Portugaliei şi Azerbaidjanului)

Trofeul Carpaţi

Clasament final

1. România A
2. Coreea de Sud
3. Macedonia
4. Croaţia
5. Serbia

6. România B

 

Rezultatele echipelor „tricolore”

România A – România B 31-26

România A – Macedonia 33-28

România A – Croaţia 37-18

România A – Serbia 36-24

România A – Coreea de Sud 33-28

România B – Croaţia 33-28

România B – Coreea de Sud 29-28

România B – Macedonia 21-27

România B – Serbia 25-28

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button