Volei

Ne-au batut din nou

BC Rm. Vâlcea – CS Otopeni 57-75

 

Ne-au bătut din nou

 

Încă din Divizia B, Vâlcea a căpătat un complex în faţa grupării din Otopeni. O situaţie care din păcate s-a repetat şi-n cele două meciuri de pregătire din această vară, ambele pierdute fără drept de apel, dar mai ales în partida disputată sâmbăta trecută, în Sala „Traian”, în etapa a 3-a a Diviziei A de baschet masculin.

Elevii lui Cristian Achim au avut un debut de meci cu totul şi cu totul nefavorabil, iar oaspeţii au profitat de acest lucru şi s-au detaşat net pe tabela de marcaj. Primul sfert s-a încheiat cu 21-12 pentru CS Otopeni, iar diferenţa a crescut şi mai mult în următoarele zece minute de joc până la 36-21. A fost apoi 36-24 la pauză, însă nici după ce au revenit de la vestiare, vâlcenii nu au izbutit să se apropie ameninţător de echipa de lângă Capitală. Exasperat de ratările în serie ale jucătorilor pe care-i pregăteşte, antrenorul Cristi Achim a încercat toate variantele posibile şi imposibile, dar eficacitatea a lăsat de dorit. Din păcate, în afara jucătorilor Zoran Mladenovic, Nikola Radmanovac, Dragoş Andrei şi Mădălin Nicolae, singurii care şi-au cam făcut pe deplin datoria, nu a cam avut pe cine să se bazeze. Purtaţi pe val de publicul tot mai entuziasmat, BC Rm. Vâlcea a revenit totuşi în forţă în ultimul sfert al partidei. S-a apropiat până la 53-60 şi se părea că soarta meciului se va întoarce în favoarea grupării noastre. N-a fost să fie pentru că după eliminarea sârbului Zoran Mladenovic, vâlcenii nu au mai contat şi n-au mai punctat decât din lovituri libere. În aceste condiţii, CS Otopeni s-a impus categoric cu 57-75.

Au marcat pentru BC Rm. Vâlcea: Nikola Radmanovac (21 puncte, 4×3), Dragoş Andrei (16, 3×3), Mădălin Nicolae (7), Zoran Mladenovic (7, 3×3), Igor Ratkovic (3) şi Vladimir Milosevic (3).

 

Eşec pe mâna pivoţilor

 

„Am pierdut clar pe mâna pivoţilor”, a spus Cristi Achim după meciul cu gruparea din Otopeni. Cei doi pivoţi proveniţi din fostul spaţiu ex-iugoslav, Igor Ratkovic şi Vladimir Milosevic, au fost total ieşiţi din formă, fiecare înscriind doar câte trei puncte. Altfel, tehnicianul echipei vâlcene a pus desprinderea oaspeţilor din startul partidei pe seama presiunii create în jurul echipei după rezultatul negativ de la Timişoara: „Nu e vorba că ne-a fost teamă de adversari. Presiunea în jurul echipei este acum foarte mare. În momentul în care nu câştigăm e normal să avem probleme. De-acum lucrurile s-ar putea să meargă din ce în ce mai rău, din acest punct de vedere. Pentru că presiunea va fi şi mai mare cu fiecare meci care-l vom juca. Am mai spus-o şi o repet, nu se pot face lucruri mari peste noapte”.

 

Mureşul Tg. Mureş – BC Rm. Vâlcea

Cine salvează echipa?

 

În această săptămână, jucătorii echipei masculine de baschet BC Rm. Vâlcea sunt puşi în faţa unor examene aproape imposibile. Primul va fi susţinut miercuri, 25 octombrie, la Tg. Mureş, în compania echipei locale Mureşul. Gazdele nu mai sunt deloc echipa care anul trecut s-a zbătut pentru salvarea de la retrogradare, au adus la rândul lor câţiva americani şi vor să dea lovitura în acest sezon.

Din păcate, elevii lui Cristian Achim nu traversează deloc o perioadă fastă şi este nevoie practic de un miracol pentru ca aceştia să poată izbândi la Tg. Mureş. Înainte de toate însă este nevoie ca vâlcenii să iasă din starea de dezamăgire instaurată după eşecurile cu Elba Timişoara şi CS Otopeni. Pentru că la finele săptămânii, sâmbătă, 28 octombrie, va urma un meci cu adevărat magnific, la Asesoft Ploieşti. Grupare în faţa căreia nu prea e „loc de întors”.

 

Zoran Mladenovic a plecat în Serbia

 

Din păcate, în cele două meciuri extrem de importante pe care vâlcenii le vor juca în această săptămână în deplasare, Cristian Achim nu va putea conta pe sârbul Zoran Mladenovic. Experimentatul conducător de joc al echipei BC Rm. Vâlcea a plecat acasă, în Serbia, pentru că mama lui are unele probleme medicale.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button