Volei

CET Govora îsi doreste un sezon mai bun

CET Govora îşi doreşte un sezon mai bun

Prezentă de mai mult timp pe prima scenă a ţării, echipa de baschet feminin CET Govora a avut de-a lungul anilor posibilitatea să le ofere iubitorilor acestui sport din oraşul nostru câteva momente de-a dreptul extraordinare. Este de neuitat evoluţia fantastică din ultimele trei sezoane, atunci când de fapt, cum s-ar zice, gruparea vâlceană a şi scos capul în lumea bună. Iar aici este suficient să amintim de cele două calificări consecutive în semifinalele play-off-ului Diviziei A sau de medaliile de bronz cucerite în anul 2005, când CET Govora, pentru care jucau atunci şi surorile Anca şi Claudia Niţulescu, a învins în finala mică pe „U” ACSA Cluj-Napoca. Nu trebuie neglijat faptul că toate aceste succese se leagă de numele antrenorului Doru Moise, poate cel mai galonat tehnician din baschetul feminin românesc, care-a anunţat nu demult că se retrage de la cârma echipei vâlcene. Decizie care i-a cam luat prin surprindere pe oficialii clubului, cel ales să-i continue munca fiind tehnicianul secund Mihai Toma. Obiectivul noului antrenor principal este clar: să şteargă definitiv cu buretele clasarea cu totul şi cu totul neaşteptată de anul trecut, când CET Govora a terminat sezonul regulat doar pe locul 8. Pentru a reuşi acest lucru a fost transferată la Vâlcea o jucătoare valoroasă precum Laura Bocoş, un conducător de joc renumit pe plan naţional, rezervă de lux în ediţia trecută de campionat la Biandra Târgovişte. Se speră acum că Bocoş va însemna mult mai mult pentru gruparea vâlceană decât Silvia Ondreikovics, plecată în vară la Sportul Studenţesc.

Experienţa se îmbină cu tinereţea

Antrenorul Mihai Toma are la îndemână un lot de jucătoare destul de echilibrat şi-şi doreşte să confirme că succesele dobândite în ultimii ani la nivelul junioarelor nu au fost întâmplătoare. „Vreau în primul rând ca echipa să joace mai bine decât anul trecut. Vrem să arătăm că putem să jucăm un baschet de calitate. Ne-au plecat în această vară câteva jucătoare importante, dar totuşi sperăm să facem o figură frumoasă în noul sezon. Echipa are o medie de vârstă destul de scăzută, în afară de Cristina Duma şi Ana Maria Mezaroş toate celelalte jucătoare au sub 25 de ani. Desigur că având în vedere acest aspect câteva dintre fostele noastre junioare vor ajunge să fie titulare. Sper să le ţină picioarele, cum se zice, să joace fără complexe”, ne-a precizat Mihai Toma, cel ce va fi ajutat la conducerea echipei de soţia sa, Antoaneta.

Debut la Iaşi

Ca şi anul trecut, vâlcencele au parte de un adversar mult inferior valoric în prima etapă a sezonului. Sâmbătă, 7 octombrie, CET Govora va juca în deplasare la Naţional Iaşi, de unde mai mult ca sigur se va întoarce cu un succes concludent. Mai greu va fi drumul până în Moldova, pentru că-n rest Laura Bocoş şi colegele sale le vor pune clar la respect pe ieşence. Va lipsi Ana Maria Mezaroş, care-a suferit recent o întindere şi este de preferat a se odihni în perspectiva meciului mult mai dificil din a doua etapă, când la Vâlcea va veni Sportul Studenţesc, echipă cu pretenţii la titlul naţional. „Orice meci trebuie tratat cu seriozitate, indiferent de numele adversarului. Totuşi, Naţional Iaşi nu e o echipă de primă mână, aşa că ar fi normal să ne impunem fără probleme. Dacă vom reuşi s-o facem la cât mai multe puncte diferenţă ne vom bucura mai mult!”, ne-a mărturisit tehnicianul Mihai Toma.  

Dorin Vlad: „Mi-a plăcut ambiţia pe care-au manifestat-o jucătoarele!”

Mereu aproape de echipă, preşedintele Clubului Sportiv CET Govora, Dorin Vlad, este mulţumit de felul cum s-a desfăşurat activitatea în această vară, sub comanda antrenorului Mihai Toma. „Pregătirea echipei a decurs bine până acum. Din câte am văzut fetele au crescut de la meci la meci, au jucat din ce în ce mai bine. S-a observat clar această creştere valorică în cele cinci partide amicale pe care le-am disputat în luna septembrie, aşa că debutul trebuie să fie unul pozitiv. Din punct de vedere fizic nu par a fi probleme deosebite, însă mai e puţin de lucru la partea tehnică. Suntem pe deplin mulţumiţi de fete, de felul cum s-au antrenat în această perioadă pregătitoare, în special de junioare. La toate componentele lotului am observat o ambiţie destul de mare de a face treabă, de a obţine rezultate bune. Obiectivul nostru a fost enunţat mai demult: sperăm într-o clasare pe locurile 4-5 la finele sezonului regulat. Primul meci va fi unul de încălzire, pentru că Naţional Iaşi nu e un adversar care ar putea să ne creeze probleme. În a doua rundă va urma o confruntare cu adevărat dificilă, împotriva echipei Sportul Studenţesc, iar apoi ne vom deplasa la CST Alexandria.”, spune Dorin Vlad. În altă ordine de idei, oficialul de la CET Govora şi-a exprimat speranţa că odată cu promovarea pe prima scenă a ţării a echipei masculine BC Rm. Vâlcea interesul pentru acest sport va creşte considerabil: „Aşteptăm să vedem şi impactul pe care baschetul masculin îl va avea în rândul vâlcenilor iubitori de sport în general. Ne dorim ca numărul spectatorilor la meciurile celor două echipe de Divizia A să fie tot mai mare în acest sezon”.

Echipele din Capitală trec la putere

Anii de supremaţie ai oraşului Târgovişte în baschetul feminin românesc se pare că s-au cam sfârşit. În sezonul trecut, ICIM Arad a smuls pe merit titlul naţional şi a întrerupt o hegemonie Livas-Biandra ce dura de vreo patru campionate. Acum, gruparea din vestul ţării s-a destrămat, vedeta Anemarie Pârău a plecat în Belgia, iar forţa arădencelor indiscutabil că a scăzut. Aşa se face că în noua ediţie a Diviziei A, care va începe sâmbătă, 7 octombrie, clubul nou constituit, Municipal Târgovişte, va întâmpina o rezistenţă acerbă în primul rând din partea duo-ului bucureştean format din Sportul şi Olimpia. Cele două grupări au realizat transferuri de marcă în această pauză competiţională şi-au anunţat deja că se bat pentru titlul naţional.

Altfel, trebuie subliniat faptul că prima ligă de baschet feminin a ţării a revenit după mulţi ani la un număr de 12 echipe. Cea mai proaspătă divizionară A este CST Alexandria, o formaţie care are în rândurile ei câteva junioare de perspectivă, dar care mai mult ca sigur nu va reuşi să urce în play-off din primul an, ci va rămâne în zona locurilor 9-12, acolo unde se va bate cu Naţional Iaşi, CSM Oradea şi Someşul Dej pentru opoziţie superioară. (N.C.)

Baschet feminin / Divizia A

Programul primei etape (sâmbătă, 7 octombrie):

Someşul Dej – BC ICIM Arad
Municipal Târgovişte – Olimpia Bucureşti
Naţional Iaşi – CET Govora
Sportul Stud. – CSM Oradea
CST Alexandria – Rapid Bucureşti
Magic Sibiu – „U” Cluj-Napoca

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button