Volei

Gânduri mari la început de drum

Gânduri mari la început de drum

 

* baschetul masculin vâlcean poate face o figură frumoasă în Divizia A

 

Oficialii echipei BC Rm. Vâlcea, au programat vineri, 15 septembrie, cu câteva ore înainte de începerea turneului internaţional organizat în Sala „Traian”, o conferinţă de presă în care-au dorit să-şi prezinte intenţiile şi obiectivele pentru viitorul sezon al Diviziei A. În afara persoanelor din conducerea clubului, a antrenorului Cristian Achim şi-a căpitanului de echipă Tiberiu Pogăceanu, la întâlnirea cu mass-media locală au participat şi jucătorii transferaţi în această vară la Vâlcea. Cei trei sârbi, Zoran Mladenovic, Nikola Radmanovac, Vladimir Milosevic, croatul Igor Ratkovic, dar şi baschetbaliştii aduşi de la CSM Iaşi, Viorel Nănescu şi Mădălin Nicolae.

 

Istoria continuă

După ce i-a prezentat pe fiecare în parte, preşedintele Marius Iancu, a făcut un scurt istoric al echipei CSB CSŞ Rm. Vâlcea, care-a precedat actuala BC Rm. Vâlcea. „Am considerat că este un început şi am fost de acord că trebuie să înfiinţăm un nou club, să începem un nou ciclu, sperând să avem o viaţă cât mai lungă în Divizia A. Cu SCB am început în anul 2000, în fiecare sezon am crescut, atât din punct de vedere valoric, cât şi financiar. Am avut rezultate bune, care nu au mai fost obţinute în judeţul Vâlcea de o echipă masculină de baschet. Şi anume: locul 3 în 2005 şi bineînţeles locul 2 în sezonul trecut în Divizia B. Bineînţeles că la aceste performanţe, o mare contribuţie a avut-o şi Clubul Sportiv Şcolar, cu care noi am avut o colaborare foarte fructuoasă, şi cu care o să avem în continuare. Pe această cale mulţumim doamnei directoare de la CSŞ, Mihaela Truşcă. La acest capitol amintesc şi două persoane care s-au implicat foarte mult în organizarea acestui club, care-au venit cu foarte multe idei, destul de bune. Mă refer la domnul inginer Nicu Enache, un om deosebit cu care oraşul ar trebui să se mândrească, ce şi-a pus la bătaie toată experienţa pe care-o are dânsul, experienţa de bun manager. A doua persoană căreia îi suntem îndatoraţi este domnul Doru Filip, care-n calitatea sa de consilier municipal a depus mari eforturi pentru rezolvarea problemelor majore ce s-au ivit pe parcurs. Este un om împătimit de sport, are experienţă în domeniu şi a fost alături de echipă şi anul trecut”.

Achim mizează pe spiritul de echipă

„Pentru noi e un nou drum, mai ales că e o premieră să avem această echipă în Divizia A. Era un vis de-al nostru de ani buni de zile, care iată acum ni s-a îndeplinit. Avem un lot compus din jucători români şi străini, câţiva pe care i-am transferat în acest an, de o certă valoare. De aceea, sperăm într-o comportare cât mai bună. Echipa noastră rămâne în continuare una foarte tânără. Nu cunosc exact care-ar fi media de vârstă, dar cu siguranţă suntem printre cele mai tinere din Divizia A, dacă nu chiar cea mai tânără. Nu trebuie să ne aşteptăm la performanţe din primul moment. Este nevoie de răbdare, nivelurile de pregătire ale jucătorilor noi veniţi sunt diferite. Este nevoie de aducerea tuturor pe acelaşi palier. În acelaşi timp, vă daţi seama, cu şase noi jucători, coeziunea şi relaţiile de joc au avut de suferit. Ceea ce pentru noi anul trecut era un atu această cunoaştere a jucătorilor între ei, deoarece au jucat încă de la juniori împreună, din acest sezon, nu mai avem acest atu. Va trebui să armonizăm foarte rapid tot ce înseamnă relaţii de joc. Atmosfera în echipă este una extraordinar de bună, toţi băieţii care-au venit, normal şi cei care-au activat la această echipă, sunt nişte caractere deosebite. Noi mizăm foarte mult pe acest spirit de echipă care ne-a ridicat până acum”, a declarat apoi antrenorul Cristian Achim.

Sponsorii şi publicul vâlcean

Sponsorii principali ai echipei vâlcene sunt firmele Oltchim, Protectchim, Dacos, Diana, Annabella, Magic Tic Tac, Nordexim. Cristian Achim este convins că şi alţi oameni de afaceri vor veni alături de baschetul masculin vâlcea şi explică de ce: „Mizăm foarte mult pe public. Am mai spus-o, în toate oraşele din România, baschetul masculin face săli pline. Cred că se va întâmpla la fel şi la noi, şi sincer nu are de ce să fie altfel, suntem convinşi că lumea va veni în sală, pentru că spectacolul este asigurat. În acel moment, automat, vor dori şi alţi oameni potenţi financiar să fie lângă noi, să se implice”. „Atragerea publicului în sală este unul dintre obiectivele noastre, vrem să avem cât mai mulţi susţinători în tribune”, a recunoscut şi preşedintele Marius Iancu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button