Volei

BC Rm. Vâlcea, fara victorie

BC Rm. Vâlcea, fără victorie

Trei meciuri a susţinut echipa BC Rm. Vâlcea la turneul găzduit la finele săptămânii trecute de Sala „Traian”. Au fost trei înfrângeri, dar rezultatele nu îi sperie pe oficiali, toată lumea fiind convinsă că nu acesta e potenţialul adevărat al trupei pregătite de Cristian Achim. A fost încântătoare evoluţia celor patru jucători din spaţiul ex-iugoslav, care-au dovedit că şcoala de baschet din fosta ţara vecină nu e doar o glumă. Este aşadar de aşteptat ca atunci când relaţiile de joc vor fi bine puse la punct, rezultatele să fie cu totul altele. Nu este exclus – şi toţi îşi doresc asta – ca echipa să-şi dea drumul la joc exact atunci când va începe campionatul. Nimic mai perfect, nu-i aşa? În fond, nu partidele amicale contează, ci numai cele oficiale, acolo e cu adevărat bătaia peştelui!

Primul meci în noua formulă

Prima întâlnire susţinută de BC Rm. Vâlcea la turneul din Sala „Traian” a avut loc vineri, în compania formaţiei Gaz Metan Mediaş. Deşi au pierdut cu 74-68, elevii lui Cristi Achim au oferit o replică bună, jucând de la egal la egal cu adversarii, din rândul cărora au excelat americanii Tyrone Mitchell şi Gabriel Hughes. Ba chiar, la un moment dat, în primul sfert, vâlcenii au şi condus pe tabela de marcaj. În final, BC Rm. Vâlcea a avut o revenire miraculoasă, recuperând puncte preţioase de la 51-65, dar au ratat victoria, pentru că n-au avut noroc la finalizare. Sârbii din lot s-au zbătut cât au putut, au arătat că ştiu baschet şi că este doar o chestiune de timp până ce echipa va intra în turaţie maximă.

Au marcat pentru BC Rm. Vâlcea: Vladac Radmanovac (18 puncte), Igor Ratkovic (13), Zoran Mladenovic (10), Vladimir Milosevic (9), Gabriel Hallai (9), Lucian Călin (4),

Viorel Nănescu (3) şi Mădălin Nicolae (2).

Păstrăm revanşa cu CS Otopeni pentru campionat

Rivale în sezonul trecut al Diviziei B, echipele CS Otopeni şi BC Rm. Vâlcea s-au reîntâlnit la acest turneu într-o partidă care-a semănat la început cu o revanşă, dar care s-a terminat cu un scor categoric în favoarea grupării vizitatoare. A fost 73-57 pentru CS Otopeni, care s-au detaşat treptat, după un prim sfert strâns. Din nou reuşitele sârbilor din echipa noastră au fost sarea şi piperul partidei. Iar antrenorul Cristi Achim se pare că se va baza cu precădere pe baschetbaliştii veniţi de peste hotare. N-ar avea nici un motiv să nu o facă, atâta timp cât din prima şi până în ultima secundă, n-au dat nici un moment impresia că ar avea trac.

Au înscris pentru BC Rm. Vâlcea: Vladac Radmanovac (22 puncte), Igor Ratkovic (18), Vladimir Milosevic (6), Dragoş Andrei (4), Lucian Călin (2), Vasile Ştefan (2), Gabriel Hallai (1), Mădălin Nicolae (1) şi Rareş Paşca (1).

Spectacol sârbesc

Turneul amical din Sala „Traian” a fost încheiat de meciul cu Napredak Krusevac, care-a fost de departe cea mai completă echipă prezentă la Vâlcea. Aşa cum era de aşteptat, întâlnirea a fost un spectacol sârbesc în cel mai pur sens al cuvântului, atât cei patru elevi ai lui Cristi Achim, cât şi gruparea din Krusevac oferindu-le spectatorilor momente numeroase de magie baschetbalistică. Scorul (80-59 pentru Napredak), pentru că trebuia să existe şi aşa ceva, a consfinţit un succes logic al echipei oaspete, câştigătoarea detaşată a „Trofeului Cozia”.

Au punctat pentru BC Rm. Vâlcea: Vladimir Milosevic (18 puncte), Lucian Călin (14), Vasile Ştefan (8), Zoran Mladenovic (6), Nikola Radmanovac (4), Claudiu Alionescu (4), Mădălin Nicolae (2), Dragoş Andrei (2) şi Gabriel Hallai (1).

Achim nu-şi pierde speranţa

„Deocamdată sunt primele noastre meciuri, aşa că nu mă aşteptam la mai mult. Am văzut cam ce poate fiecare jucător, iar după ce ne vom pune la punct şi cu pregătirea fizică, altfel va sta situaţia. Mă bucură aportul sârbilor, care, deşi nu au încă bune relaţii de joc cu ceilalţi jucători, mi-au plăcut pentru că au pus suflet şi au arătat că vor să facă treabă la Vâlcea!”, a spus Achim încrezător la finele turneului. Până la începerea campionatului, vâlcenii vor susţine şi alte meciuri amicale, iar la antrenamente se va lucra mai intens pentru închegarea unor relaţii de joc optime între colonia sârbă şi restul jucătorilor. „Ne-am fi dorit să jucăm mai devreme şi alte partide de pregătire, dar nu s-a putut. Sârbii au venit foarte târziu, s-au dus să-şi ia viza. Mie într-un fel nu prea mi-a plăcut că am debutat într-un turneu atât de puternic. Dar asta este situaţia, mai avem mult timp până ce începe campionatul, pe 7 octombrie, şi am vrut să joace toată lumea, ca să încercăm diverse formule de echipă. Nu sunt încă hotărât cum anume voi aborda meciurile, nici în ceea ce-i priveşte pe români, nici pe sârbi. Sigur că în măsura posibilităţilor vom încerca să facem o treabă frumoasă în Divizia A”, a completat tânărul antrenor al BC Rm. Vâlcea.

Bătaie între negri şi sârbi

* pentru a evita accentuarea scandalului, organizatorii au mutat echipa din Mediaş de la hotelul Alutus la motelul Capela

A doua zi a turneului din Sala „Traian” a fost de departe cea mai interesantă. Nu din cauza scorurilor înregistrate, ci datorită unui scandal de proporţii care-a izbucnit între jucătorii formaţiilor Napredak Krusevac şi Gaz Metan Mediaş, ce s-au întâlnit de la ora 17.00. În sfertul al doilea, în minutul 7 şi 40 de secunde, la scorul de 30-25 pentru gruparea sârbă, s-a produs o încăierare generală. Incidentul a pornit de la jucătorul de culoare al echipei medieşene, Gabriel Hughes, care-a lovit intenţionat un jucător advers. Hughes nu se afla la prima ispravă, în ziua inaugurală a turneului având diverse clinciuri cu baschetbaliştii de la BC Rm. Vâlcea, printre altele aplicându-i şi-o lovitură în plină figură croatului Igor Ratkovic. După încăierare, cei de la Mediaş au cerut imediat să fie mutaţi de la hotelul Alutus la motelul Capela, pentru a nu isca o continuare a scandalului. Ar fi fost păcat ca ambele echipe să încheie întrecerea mai devreme decât era preconizat şi să umbrească astfel buna desfăşurare şi organizare a turneului, de care oficialii echipei BC Rm. Vâlcea s-au ocupat îndeaproape, la cel mai înalt nivel. Organizatorii au omologat întâlnirea respectivă cu scorul consemnat în momentul întreruperii, adică 30-25 pentru formaţia din Krusevac.

Prezentare de înaltă clasă a lotului vâlcean

Publicul prezent în Sala „Traian” a asistat în prima zi a turneului la o prezentare de înaltă clasă a lotului echipei BC Rm. Vâlcea. Un eveniment pe care oficialii grupării vâlcene s-au străduit să-l facă somptuos, lucru care le-a ieşit de minune. Practic, părerea generală a fost aceea că festivitatea celor de la BC Rm. Vâlcea a depăşit cu câteva clase pe cea a echipei de handbal feminin Oltchim, desfăşurată în urmă cu ceva timp. Baloane, artificii şi confetti, iată „ingredientele” perfecte ale unui spectacol de prezentare de zile mari, furată desigur din curtea cluburilor cu renume din ţară. „O să vedeţi că-n curând lumea se va apropia de acest sport, de această echipă. Vom mai aduce câţiva jucători de valoare la Vâlcea şi nu ne vom opri aici”, s-a exprimat la finalul prezentării lotului, managerul de la Protectchim, Nicu Enache, satisfăcut de spectacolul oferit de oficialii grupării pe care-o sponsorizează. Pentru a se convinge că la echipă se face treabă bună, omul care-a sprijinit baschetul masculin vâlcean încă de la început, din anul 2000, s-a aflat în tribună la toate meciurile susţinute de BC Rm. Vâlcea, fiind de acord că este loc şi de mai bine.

Un sârb şi un american, remarcaţii turneului

Duminică, la finele turneului internaţional organizat de BC Rm. Vâlcea, în afara cupelor acordate echipelor participante, au mai fost decernate şi două trofee individuale. Astfel, premiul pentru MVP-ul turneului a revenit americanului Tyrone Mitchell (Gaz Metan Mediaş), în timp ce coşgeter a fost sârbul Nikola Radmanovac (BC Rm. Vâlcea).

 Fraţii Radmanovac, rivali pe teren

În meciul BC Rm. Vâlcea – Napredak Krusevac s-au întâlnit pe teren, în postura de rivali, doi fraţi. Este vorba de sârbii Vladimir şi Nikola Radmanovac. Primul a jucat la echipa din fosta Iugoslavie, iar al doilea tocmai s-a transferat în această vară la formaţia pregătită de Cristian Achim.

Rezultate

Vineri,15 septembrie

– ora 17.00: Napredak Krusevac – CS Otopeni 78-67

– ora 19.00: Gaz Metan Mediaş – BC Rm. Vâlcea 74-68

 Sâmbătă, 16 septembrie

– ora 17.00: Napredak Krusevac – Gaz Metan Mediaş 30-25

(meci întrerupt în minutul 17)

– ora 19.00: CS Otopeni – BC Rm. Vâlcea 73-57

Duminică, 17 septembrie

– ora 10.00: CS Otopeni – Gaz Metan Mediaş 64-89

– ora 12.00: BC Rm. Vâlcea – Napredak Krusevac 59-80

 Clasament final

1. Napredak Krusevac (Serbia)

2. Gaz Metan Mediaş

3. CS Otopeni

4. BC Rm. Vâlcea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button