Acasă Volei Junioarele de la CET Govora se bat pentru medalii la Arad

Junioarele de la CET Govora se bat pentru medalii la Arad

108
0

 La turneul final din cadrul Campionatului Naţional,

Junioarele de la CET Govora se bat pentru medalii la Arad

   În perioada 6-9 aprilie, echipa de junioare I a clubului CET Govora va participa la Arad, la turneul final din cadrul Campionatului Naţional rezervat acestei categorii de vârstă. Tinerele baschetbaliste vâlcene pregătite de soţii Mihai şi Antoaneta Toma pleacă la drum cu mari speranţe că vor izbuti să aibă o comportare cât se poate de bună, care să le aducă inclusiv o medalie. Alături de echipa noastră, la turneul final de junioare I s-au mai calificat: CSŞ Sibiu, LAPI Dej, „U” Cluj-Napoca, Progresul Bucureşti, CSŞ Constanţa, CSŞ Iaşi şi bineînţeles echipa organizatoare, ICIM Arad.

  Mihai Toma: „Vrem o medalie!”

„Gândurile noastre sunt clare pentru acest turneu final: vrem o medalie. O să ne fie însă foarte greu, în principal datorită meciului pe care echipa de senioare îl joacă miercuri la Târgovişte. În componenţa formaţiei de Divizia A sunt şi câteva jucătoare ce evoluează şi la junioare. Aşa că va fi foarte dificil pentru ele să rămână proaspete pentru acest turneu final, după ce, într-o singură noapte, vor efectua o deplasare de câteva sute de kilometri, de la Târgovişte la Arad. Probabil că ele o să fie puţin cam amorţite la început, dar sper să-şi revină până la final”, ne-a spus antrenorul echipei vâlcene Mihai Toma referindu-se la turneul de la Arad.

    În condiţiile acestei deplasări foarte mari, singura şansă a vâlcencelor ar fi ca la tragerea la sorţi să nimerească în compania unor adversari mai accesibili. „În general, până acum, la turneele finale, am avut mână bună la tragerile la sorţi. Sper să se întâmple acest lucru şi la Arad”, a adăugat Mihai Toma.

 

Sunt între favorite

   Încă nu se ştie cum se va desfăşura acest turneu final de junioare I. Există varianta ca cele opt echipe să joace după sistemul fiecare cu fiecare, caz în care echipele vor fi nevoite să dispute chiar câte două meciuri pe zi. Însă cel mai probabil că se vor alcătui două grupe de câte patru echipe, iar apoi primele două formaţii clasate în fiecare dintre acestea vor obţine dreptul de a juca în semifinale.

   „Ne cunoaştem bine adversarele şi pot să spun că ne batem pentru medalii cu echipele din Arad, Cluj-Napoca şi Sibiu. Restul formaţiilor nu pot avea pretenţii. Mă refer la Progresul Bucureşti, LAPI Dej, CSŞ Iaşi, echipe pe care le-am învins şi-n anii precedenţi. Despre CSŞ Constanţa nu ştim nimic pentru că s-a calificat pentru prima oară la un asemenea turneu final”, a precizat apoi antrenorul Mihai Toma, care-a continuat: „Dacă la senioare a fost un an mai slab, am ocupat doar locul 8 în sezonul regulat, junioarele au şansa lor şi trebuie să se folosească de ea. În cazul tinerelor jucătoare, o medalie la Arad e o garanţie pe mai departe în cariera lor. O evoluţie bună acum le ajută, iar eu sunt sigur că multe dintre ele vor fi păstrate şi-n sezonul viitor la echipa de Divizia A”.

 

9 jucătoare pentru o performanţă de răsunet

   Doar 9 baschetbaliste vor face deplasarea la Arad: Loredana Cătănoiu, Bianca Barbu, Irina Borş, Adina Pop, Alexandra Irimia (care compun „5-ul” de bază), Andra Haas, Alina Funieru, Andreea Firţulescu şi Elena Tiţa. Din cauza unei accidentări, Alina Pirnea nu poate evolua la acest turneu.

   „Din păcate, nici Bianca Barbu nu este refăcută complet, dar sperăm să îşi revină totuşi până la ora primului meci de la Arad, iar Adina Pop a suferit recent la Bucureşti o entorsă şi necesită la rândul ei un mic repaus”, a mărturisit în încheiere Mihai Toma.

 

Junioarele pot salva onoarea senioarelor

   „O medalie cât mai strălucitoare la junioare poate salva acest sezon pentru clubul nostru!”, a spus răspicat şi preşedintele clubului CET Govora, Dorin Vlad. „Avem 60 la sută şanse să luăm o medalie, dar şi 10 la sută să ne întoarcem acasă cu titlul naţional”, a mai adăugat Vlad.

Nicolae CIUCESCU