Volei

Mihai Toma, nemulţumit de scurtarea campionatului

• tehnicianul echipei CET Govora regretă că meciurile pentru locurile 5-8 nu se mai joacă

Echipa de baschet feminin CET Govora nu a avut deloc un sezon fast, locul 6 ocupat la finele sezonului regulat nefiind pe placul conducerii clubului vâlcean. Ulterior, echipa antrenată de soţii Mihai şi Antoaneta Toma a fost înfrântă de LMK Sf. Gheorghe în sferturile de finală ale play-off-ului Diviziei A, cu scorul de 2-1, şi a încheiat parcă mult prea devreme acest campionat. Aşa cum se cunoaşte, la începutul sezonului, prin prisma achiziţiilor realizate (în special transferurile celor patru „straniere”: Ljiljana Latinovic, Milena Krstajic, Tijana Rus şi Marijana Ivovic), obiectivul cu care s-a plecat la drum a fost unul mult mai îndrăzneţ: locurile 3-4.

Va urma acum o pauză lungă, de aproximativ patru luni, mai precis până în august, atunci când este preconizat ca echipa vâlceană să-şi reia pregătirile în vederea viitorului sezon. Timp suficient aşadar pentru analize, dar şi pentru a se pune la punct planurile de viitor. Pauza timpurie nu este însă întru totul pe placul antrenorului Mihai Toma, care crede că sezonul ar fi trebuit prelungit, ca şi în anii precedenţi, cu meciurile pentru locurile 5-8. „Nu mi se pare normală decizia federaţiei ca echipele care pierd în sferturi să nu mai joace pentru locurile 5-8. Hotărârea se datorează faptului că unele echipe au susţinut că nu mai au bani să dispute şi alte meciuri în acest an. Dacă s-ar fi jucat şi pentru locurile 5-8, ne-am mai întins până pe la jumătatea lunii mai, ar fi fost încă 4, 5 sau chiar 6 meciuri în plus”, spune Mihai Toma.
„Altfel, cred că este o decizie incredibil de proastă şi pentru CET Govora. Spre deosebire de alte cluburi din ţară, noi plătim jucătoarele pe an calendaristic, deci chiar dacă nu vor mai juca nici un meci fetele tot trebuie plătite lună de lună, pentru că aşa se stipulează în contractele lor. La alte echipe, jucătoarele sunt plătite din septembrie şi până în mai, deci vreo opt luni, adică atâta timp cât sunt la pregătiri şi joacă. În rest, este treaba fiecărei jucătoare ce face, cum îşi câştigă banii”, a adăugat tehnicianul echipei vâlcene.

Baschet feminin / Play-off Divizia A

* Sferturi de finală:
MCM Târgovişte – CSM „U” Craiova 2-0
* 111-63 şi 91-38
BCT Alexandria – CSM Oradea  2-0
* 84-46 şi 70-33
LMK Sf. Gheorghe – CET Govora  2-1
* 92-69, 63-69 şi 72-65
BC ICIM Arad – CSM Satu Mare  1-2  
* 66-56, 58-91 şi 54-61
* Semifinalele:
MCM Târgovişte – CSM Satu Mare  2-0
* 95-50 şi 83-58
BCT Alexandria – LMK Sf. Gheorghe 0-2
* 71-100 şi 64-88
• se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri • partidele următoare vor avea loc pe 29 aprilie, 2 şi 6 mai (dacă va mai fi nevoie)
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button