Liga III

Punct cu punct se ajunge în vârf!

REMIZĂ / FC Oltchim a reuşit să termine la egalitate partida cu CS Muscelul, scor 2-2, astfel că mai păstrează încă speranţe să ajungă în „careul de aşi” al seriei a IV-a

FC Oltchim se număra printre echipele care n-au prea remizat pe parcursul acestui campionat. A mizat tot timpul pe victorie, chiar dacă poate un rezultat de egalitate ar fi fost considerat bun pentru un meci disputat în deplasare. S-a întâmplat de multe ori ca din dorinţa de a obţine totul să aibă de pierdut. Astfel au consemnat 11 înfrângeri din cele 25 de etape disputate, doar trei partide încheindu-se la egalitate. În urma întâlnirii de sâmbătă, 25 aprilie, cu Muscelul Câmpulung s-au ales cu cea de-a patra remiză din acest campionat.

Deşi au întâlnit o echipă bună, aflată în lupta pentru podium din seria a IV-a şi, în plus, nu s-au putut baza pentru această partidă pe patru dintre jucători săi (Vlădoi, Dănuleţ, Smedescu şi Cumpănaşu), titulari în alte condiţii, „chimiştii” au făcut un joc bun, reuşind să se întoarcă în Râmnic cu un punct.

Gazdele au beneficiat de două penaltiuri 

Argeşenii au crezut că nu vor întâmpina probleme cu gruparea vâlceană şi în urma acestei partide îşi vor spori şansele de a mai prinde locul 3. Preda şi colegii săi le-au dat, însă, peste cap planurile. FC Oltchim putea obţine chiar mai mult decât o remiză de la această întâlnire. A deschis scorul prin Bărbuţ şi a avut jocul în mână pentru un timp. La mijlocul reprizei arbitrul i-a penalizat, însă, pe „chimişti” cu o lovitură de pedeapsă, de care gazdele au profitat, restabilind egalitatea. Muscelenii au reuşit până la pauză să preia chiar avantajul. Elevii lui Marian Deaconescu au continuat, însă, să creadă în şansa lor. N-au predat armele, pentru abordarea optimistă fiind recompensaţi în partea secundă a întâlnirii, atunci când Vasile a reuşit să marcheze pentru 2-2. Pe finalul partidei gazdele au pus presiune la poarta vâlceană, pe fondul acestei dominări teritoriale FC Oltchim creându-şi câteva situaţii bune de contraatac. Ar fi putut tranşa soarta meciului în favoarea sa, dar până la urmă a fost mulţumită şi cu o remiză, 2-2 fiind considerat un rezultat bun. Deşi de cele mai multe ori i-a urmărit ghinionul, de această dată „chimiştii” se pot considera chiar norocoşi că au obţinut un punct din această întâlnire. Asta pentru că la 2-2, „le-a trecut glonţul pe la ureche”, echipa din Câmpulung beneficiind de un nou penalti, pe care l-a ratat, însă, de această dată, astfel fiind nevoită să accepte şi egalul. Un rezultat care menţine formaţia vâlceană în prima jumătate a clasamentului seriei a IV-a şi-i dă încredere pentru meciurile viitoare. 
Pentru FC Oltchim au evoluat: Popescu – Moldoveanu, Bărbuţ, Stoica, Creangă, Vasile, Pană, Marinescu, Nuţu, Popescu, Preda. Au mai jucat: Răcăreanu şi Nicorici.

Echipă de Liga a II-a, la Rm. Vâlcea

Vineri, 1 mai, de Ziua Muncii, vâlcenii de la FC Oltchim se vor afla la datorie. Cu începere de la ora 18.00, vor disputa un meci important din campionat. Spunem important prin prisma valorii adversarului, FC Caracal fiind considerată deja o echipă de Liga a II-a. Nu mai are cum să piardă locul 2 din seria a IV-a a celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, astfel că se consideră deja ca şi promovată pe cea de-a doua scenă fotbalistică a ţării, acolo unde s-a mai aflat şi în trecut. Între scurtele sale vizite pe care le mai are de făcut în acest eşalon, se numără şi cea de la Rm. Vâlcea, unde speră să-şi îmbunătăţească performanţele. A făcut concesii în meciul trecut, dând impresia că a cedat fără luptă cele trei puncte puse în joc celor de la FC Argeş, o formaţie aflată în pericol de retrogradare. Rezultatul, de 1-0 pentru piteşteni, a fost surprinzător pentru că FC Caracal nu mai pierduse decât de două ori în acest campionat, aşa că o înfrângere cu echipa de pe locul 12 în acel moment, aflată la doar trei puncte distanţă de primul loc retrogradabil, a dat de bănuit. Revenind, însă, la meciul cu FC Oltchim, ar trebui să atragem atenţia că echipa din oraşul celor 7 minuni nu va avea aceeaşi comportare şi la Rm. Vâlcea. Va juca fotbal aşa cum ştie mai bine, astfel că elevii lui Marian Deaconescu vor trebui să dea dovadă de multă dăruire pentru a spera că pot încheia victorioşi acest meci. Până acum, nu există, însă, motive de îngrijorare. Moralul echipei e bun, iar pentru prima dată după mult timp, nu există jucători indisponibili, întreg lotul fiind valid.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button