Volei

Play-off-ul poate să înceapă!

Rezultatele consemnate în etapa a 26-a (ultima din cadrul sezonului regulat al Diviziei A de baschet feminin) au consfinţit tabloul meciurilor din play-off. Primele două locuri au fost adjudecate, aşa cum era de aşteptat, de MCM Târgovişte şi BCT Alexandria, de departe cele mai valoroase echipe din baschetul feminin românesc, care se vor bate în continuare pentru supremaţia pe plan naţional. Chiar dacă ocupă în prezent locurile 3 şi 4, echipele BC ICIM Arad şi CSM Satu Mare vor pica fiecare câte poziţie în această ierarhie, după ce LMK Sf. Gheorghe a jucat luni, 30 martie, în deplasare, meciul cu Univ. Alba Iulia, formaţie în faţa căreia vicecampioana de anul trecut nu va avea desigur nici o problemă pentru a-şi adjudeca victoria. În aceste condiţii, trupa ungurului Csaba Deri va încheia sezonul regulat pe ultima treaptă a podiumului.

CET Govora înfruntă LMK Sf. Gheorghe

Din păcate, CET Govora se va clasa la final doar pe locul 6 şi va juca în play-off chiar cu echipa covăsneană. Aşa cum se cunoaşte, în sezonul regulat, ambele echipe şi-au împărţit victoriile: CET Govora s-a impus în Sala Traian cu scorul de 63-45, în timp ce LMK Sf. Gheorghe a învins categoric pe teren propriu, cu 103-49. Pentru că va avea avantajul de a disputa primul, dar şi ultimul meci (cel decisiv) pe teren propriu, LMK Sf. Gheorghe porneşte ca favorită în faţa echipei CET Govora. Nu este însă exclus ca, printr-o mobilizare exemplară, vâlcencele să producă surpriza şi să-şi adjudece victoria în primul joc din deplasare, iar apoi să încheie conturile în al doilea meci din Sala Traian.

Craiova în play-off, Clujul ba!

Aflată la primul sezon în Divizia A, echipa CSM „U” Craiova a reuşit să se califice în extremis în play-off, în dauna echipei „U”TCRE Cluj-Napoca. Ambele echipe au terminat sezonul regulat la egalitate de puncte (38), aşa că a fost nevoie ca departajarea să se facă după alte criterii. Iniţial s-a ştiut că pentru intrarea în play-off se va ţine cont în primul rând de rezultatele directe, caz în care echipa ardeleană ar fi trebuit să meargă mai departe. „U” TCRE Cluj-Napoca a câştigat acasă cu 81-55, în timp ce Univ. Craiova s-a impus cu 85-59. Aşadar, aceeaşi diferenţă de puncte (26), însă ardelencele aveau avantajul că au marcat mai multe coşuri în deplasare. În acest caz, în mod surprinzător, nu au mai contat însă rezultatele directe, ci coşaverajul general din campionat. Univ. Craiova a avut +58 (adică 1843-1785), în timp ce „U” Cluj doar –54 (adică 1812-1866), aşa că oltencele au acces în play-off.

S-au stabilit datele de desfăşurare ale meciurilor

Federaţia de specialitate a stabilit recent şi datele de desfăşurare ale meciurilor din play-off-ul Diviziei A de baschet feminin. În primul tur al playoff-ului se va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Partidele contând pentru faza inaugurală se vor desfăşura în zilele de 11, 14 şi 17 aprilie (dacă va mai fi necesar). Din semifinale, meciurile vor avea loc după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Partidele din acea fază urmează a avea loc pe 22, 25, 29 aprilie, 2 şi 6 mai, în timp ce finalele se vor desfăşura pe 13, 16, 20, 23 şi 27 mai.
Spre deosebire de precedentele sezoane, FR Baschet a stabilit ca în acest sezon echipele care vor pierde în sferturi să nu mai dispute ulterior meciuri pentru locurile 5-8. Altfel, s-a luat hotărârea ca play-out-ul să nu se mai joace, intenţia oficialilor din Capitală fiind aceea de a mări numărul grupărilor din Divizia A de la 14 la 16 echipe chiar din sezonul viitor.

Baschet feminin / Divizia A – Play-off
Programul sferturilor de finală:

MCM Târgovişte – CSM „U” Craiova
BCT Alexandria – CSM Oradea
LMK Sf. Gheorghe – CET Govora
BC ICIM Arad – CSM Satu Mare
* pentru că au terminat sezonul regulat pe o poziţie superioară în clasament, primele echipe vor avea avantajul de a disputa primul şi ultimul meci (dacă va mai fi nevoie) pe teren propriu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button