Volei

Locul 6, o poziţie sub aşteptări pentru CET Govora

Indiferent de rezultatul cu care se va încheia meciul cu Rapid de la finele săptămânii, CET Govora va încheia sezonul regulat pe locul 6. Vâlcencele au fost depăşite pe ultima „turnantă” de CSM Satu Mare, echipă în faţa căreia au fost superioare în meciurile directe. Degeaba însă. Elevele lui Dan Fleşeriu au căpătat o forţă teribilă de joc pe final, au obţinut nu mai puţin decât şase victorii consecutive, printre echipele „răpuse” numărându-se surprinzător BC ICIM Arad, LMK Sf. Gheorghe şi BCT Alexandria, şi vor termina campionatul înaintea echipei vâlcene. CET Govora a avut un debut fast de sezon, semnificativ în acest sens fiind faptul că, în etapa a treia, elevele soţilor Toma au izbutit să înfrângă fără drept de apel, în Sala Traian, vicecampioana ediţiei trecute, LMK Sf. Gheorghe.

Încet-încet, însă, lucrurile nu au mai mers deloc bine, iar situaţia nu a mai fost atât de roză. Au apărut şi lipsurile financiare, unele dintre „straniere” intrând în grevă pentru că nu şi-au primit salariile la timp. Echipa a avut de suferit, lipsa acestora de la antrenamente câteva săptămâni făcând ca şi forma lor să înregistreze o cădere. Înfrângerile au început să se adune, cele de la Oradea, Craiova, precum şi cea de pe teren propriu, cu BC ICIM Arad, atârnând greu pentru vâlcence. CET Govora a ajuns astfel pe 6, o clasare deloc conformă cu ceea ce şi-au propus oficialii clubului vâlcean la începutul sezonului.

„Unele jucătoare au rămas datoare”

Cauzele declinului sunt cât se poate de clare în opinia antrenorului Mihai Toma. „Echipa nu a mai fost unită, unele dintre jucătoare, precum a fost cazul «stranierelor» Latinovic şi Rus, au cam rămas datoare clubului. Practic, cele două n-au cam jucat nimic în acest retur. Am mai spus-o şi altădată, au fost plătite prea bine pentru ceea ce au arătat. Se ştie că vreo 7-8 meciuri au fost în grevă şi nu au ajutat deloc echipa. Până la urmă, ne-am făcut singuri situaţia grea, nu trebuie să ne considerăm acum nedreptăţiţi. Puteam să avem două victorii în plus şi să terminăm lejer pe locul 4. Dar, la tot ce s-a întâmplat în acest sezon nici nu mă aşteptam la mai mult. În mod clar însă, locul 6 e unul foarte slab”, a spus Mihai Toma.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button