Volei

Fetele de la CET Govora îşi încep antrenamentele

În această săptămână, mai precis marţi, 15 iulie, va avea loc reunirea echipei de baschet feminin CET Govora. Baschetbalistele vâlcene se vor pregăti în Sala Traian sub comanda antrenorului principal Mihai Toma. Aşa cum se cunoaşte, faţă de sezonul trecut, din lot nu mai fac parte Carmen Bagiu şi Ana Maria Mezaroş, care-au fost puse pe liber de conducerea clubului. Altfel, de la reunire vor absenta motivat tinerele jucătoare Bianca Barbu şi Irina Borş, care în prezent se află în loturile echipelor naţionale de baschet feminin Under 18 şi respectiv Under 20 ale ţării noastre. „Cel mai probabil, la primele antrenamente, voi avea la dispoziţie 6-7 jucătoare. Este vorba în principal de Cristina Duma, Janina Simionca, Raluca Ungureanu, Luiza Voinea, Ana Maria Chirilă, Corina Ceauşu şi posibil Florina Diaconu”, ne-a anunţat Mihai Toma.

Numit în această vară în funcţia de director tehnic al echipei, George Chiraleu şi-a amânat sosirea la Vâlcea cu câteva zile. Proximul prilej cu care antrenorul bucureştean va lua contact cu gruparea la care-a fost instalat îl va constitui deplasarea în Serbia, după jucătoare de valoare, plecare care-a fost de asemenea amânată. În ţara vecină va fi prezent şi antrenorul principal al echipei, Mihai Toma.

Florina Diaconu, la Alexandria?

CET Govora ar putea să n-o mai aibă în lot în viitorul sezon pe Florina Diaconu, jucătoare curtată intens de Municipal Târgovişte şi de BCT Alexandria. Posibila  destinaţie a baschetbalistei bucureştene va fi cunoscută în această săptămână. Dacă Diaconu nu va fi prezentă la reunire şi nu va bifa ulterior nici pregătirile echipei vâlcene, atunci plecarea ei la o altă grupare este iminentă.

Cantonament în Bulgaria

După două săptămâni de pregătire la Rm. Vâlcea, perioadă în care jucătoarele vor îmbina antrenamentele cu mingea din Sala Traian cu cele fizice de pe Dealul Capela, fetele de la CET Govora se vor deplasa într-un stagiu de pregătire centralizată la Albena (în Bulgaria), acolo unde jucătoarele antrenate de soţii Mihai şi Antoaneta Toma au fost şi-n vara anului trecut. Cantonamentul din Albena a fost fixat pentru prima decadă a lunii august.

Laura Bocoş s-a măritat
• gravidă, jucătoarea va sta un sezon pe tuşă

De la reunirea echipei din această săptămână va absenta în mod sigur Laura Bocoş, care s-a măritat duminică, 13 iulie, la Dej, cu iubitul ei, fotbalistul Petru Budean. La fericitul eveniment desfăşurat în Ardeal au participat şi câteva dintre colegele baschetbalistei de la CET Govora. Altfel, Bocoş va absenta de pe teren cel puţin un sezon din cauza faptului că a rămas gravidă. Baschetbalista i-a anunţat în acest sens pe oficialii clubului vâlcean că trebuie să-şi găsească un alt conducător de joc.

Patru echipe feminine în cupele europene

Anul acesta, România va avea patru echipe de baschet feminin înscrise în cupele europene inter-cluburi. În afara campioanei BC ICIM Arad şi-a vicecampioanei CSŞ-LMK Sf. Gheorghe, şi-au mai anunţat disponibilitatea de a suporta costurile financiare ale unei participări în întrecerile europene alte două echipe: BCT Alexandria şi Municipal Târgovişte (nimeni alta decât ultima clasată în sezonul precedent al Diviziei A!). Cum la acest nivel nu este importantă clasarea în campionat, oricine se poate înscrie şi participa în cupele europene în schimbul unei taxe de 30.000 de euro, care trebuie achitată către FIBA Europe.

CSŞ-LMK Sf. Gheorghe se întăreşte

După ce Municipal Târgovişte a redevenit o forţă în baschetul feminin românesc, odată cu alegerea în funcţia de primar al acestei localităţi a preşedintelui echipei, Gabriel Boriga, viitorul sezon se anunţă a fi unul cât se poate de disputat. Asta pentru că alte trei grupări din ţară vor purcede în această vară la întărirea loturilor. Este vorba de campioana BC ICIM Arad, de vicecampioana CSŞ-LMK Sf. Gheorghe, precum şi de BCT Alexandria.
Ratarea titlului naţional în faţa Aradului i-a ambiţionat şi mai mult pe oficialii clubului din Sf. Gheorghe, care vor să-şi adjudece laurii supremi în 2009. în acest sens, l-au „transferat” la echipă pe Predrag Vasic (fost la Sportul Studenţesc), iar antrenorul sârb a adus cu el şi trei jucătoare valoroase din ţara sa natală. Echipa covăsneană încearcă astfel să ţină pasul cu forţele BC ICIM Arad şi Municipal Târgovişte. În plus, la Sf. Gheorghe a ajuns recent şi Ildiko Nagy (24 de ani), una dintre componentele campioanei ţării, BC ICIM Arad.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button