Volei

Ape tulburi la BC Rm. Vâlcea

Până în acest moment nu se ştie exact dacă BC Rm. Vâlcea va mai activa cel puţin un sezon în Divizia A de baschet masculin. Aşa cum se cunoaşte, echipa vâlceană a făcut saltul în prima divizie în vara anului 2006, însă nu a rupt gura târgului în nici unul dintre cele două campionate în care-a evoluat în elita sportivului cu mingea la coş din România. Din acest motiv, existenţa acestei grupări a fost pusă sub semnul întrebării, principalul sponsor, Nicu Enache, directorul general al firmei Protectchim SA, anunţând la finele campionatului trecut că nu mai este dispus să arunce banii degeaba pentru a finanţa o formaţie deloc performantă. În acest sens, Enache a recomandat ca alături de gruparea pe care-a finanţat-o să vină şi alţi sponsori, care să ajute la întărirea lotului.

14 iulie – ultima zi pentru înscrierea în campionat
• pentru a rămâne în Divizia A, echipa are nevoie de un buget de 300.000 de euro • oficialii vâlceni au încercat să-l atragă în „afacere” şi pe bucureşteanul George Frăsin

Oficialii clubului vâlcean au încercat să găsească sprijin în rândul mai multor oameni de afaceri din judeţ şi nu numai. Astfel, conform spuselor lui Doru Filip, un apropiat al echipei de baschet masculin, a fost solicitat să investească la BC Rm. Vâlcea inclusiv patronul de azi al echipei de fotbal CF Chimia, George Frăsin. Bucureşteanul a refuzat însă „oferta”, deşi suma pe care trebuia s-o aloce era mult mai mică în raport cu banii pe care trebuie să-i dea fotbalului. În plus, din câte se pare, nici autorităţile locale nu prea sunt încântate să preia finanţarea parţială a acestei grupări. Preşedintele Mircea Biţă a apelat la Primăria Râmnicului şi la Consiliul Judeţean Vâlcea pentru a primi fonduri, dar sumele nu sunt deloc încurajatoare. Bugetul de care BC Rm. Vâlcea are nevoie pentru a rămâne în Divizia A este de aproximativ 300.000 de euro.
Data limită până la care clubul vâlcean trebuie să ofere federaţiei un răspuns cert în privinţa înscrierii în campionat este 14 iulie. Aşadar, această săptămână pare a fi decisivă pentru soarta baschetului masculin vâlcean.

Jucătorii încă mai aşteaptă
• Eugeniu Melnic a părăsit Vâlcea • Şenai Işleam este ofertat de Cuadripol Braşov

Dacă se va rezolva problema sprijinului financiar, oficialii clubului vor purcede în perioada următoare la găsirea unui antrenor principal, dar şi la alcătuirea unui lot de jucători valoroşi, capabili să depăşească rezultatele obţinute până acum, în primele două sezoane petrecute în Divizia A. Deocamdată, se ştie doar că de la BC Rm. Vâlcea a plecat Eugeniu Melnic, unul dintre jucătorii care şi-au declarat pe faţă nemulţumirea faţă de faptul că oficialii clubului au decis, în plin campionat, diminuarea salariilor, sub pretextul lipsei de rezultate şi îndepărtării de obiectivul cu care s-a pornit iniţial la drum (calificarea în play-off). Melnic a şi făcut în acest sens un memoriu la federaţie pentru încasarea sumelor stipulate în contract, însă demersul său nu a fost încununat de succes.
În afara lui Eugeniu Melnic, ceilalţi baschetbaliştii români legitimaţi la BC Rm. Vâlcea încă mai speră ca echipa la care-au evoluat în campionatul precedent să găsească soluţii pentru a rămâne în prima divizie, astfel încât să nu fie nevoiţi să-şi caute alte angajamente. Unii dintre aceştia (cum este cazul lui Şenai Işleam, care este curtat de Cuadripol Braşov) au primit deja oferte pentru a părăsi gruparea vâlceană în această pauză competiţională.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button