Acasă Liga Nationala „Municipalele” vor avea un Paşte fericit! Greu, dar au trecut cu bine...

„Municipalele” vor avea un Paşte fericit! Greu, dar au trecut cu bine şi de „hopul” Măgura Cisnădie

525
0

În Vinerea Mare, când în toate bisericile ortodoxe se săvârşea slujba Prohodului Domnului, în Sala Sporturilor „Traian” din Rm. Vâlcea, SCM, echipa de handbal a municipalităţii, avea de trecut un test important. „Municipalele” au primit vizita formaţiei Măgura Cisnădie, grupare pe care, în urmă cu doar câteva zile, în Cupa României, au învins-o clar, cu 31-21. De această dată, lucrurile au stat diferit. Oaspetele au dat o replică mult mai bună, ţinând în suspans până la final toţi suporterii SCM-ului.

Trupa sibiană a condus până în minutul 15. În primul sfert de oră a avut chiar şi un avans de trei goluri. Florica a egalat la 7-7, apoi Da Silva a adus formaţia de la poalele Capelei în avantaj. La pauză, Vâlcea avea avantaj minim: 12-11. Nici în partea secundă nu s-au clarificat lucrurile. Partida a fost echilibrată în cea mai mare parte a timpului. Gazdele au mărit, la un moment dat, ecartul la patru goluri (19-15 în minutul 43), dar nu au reuşit să se desprindă decisiv. Astfel, au stat cu emoţii până la final. În minutul 50, tabela indica egalitate: 20-20. Până la urmă, elevele lui Pera au reuşit să câştige jocul la două goluri diferenţă, cu scorul de 24-22 şi vor avea sărbători liniştite.

În acest duel, cel mai bine s-a prezentat galeria SCM-ului. Liga Suporterilor Vâlceni a avut o coregrafie specială, un banner imens la tribuna a doua, pregătit pentru a celebra recuperarea palmaresului. Mesajul a fost: „Pentru că nimeni nu va putea să ne şteargă istoria”. De asemenea, sute de cartoane roş-albastre au împânzit zona, precum şi multe steaguri reprezentând trofeele câştigate de cea mai galonată echipă din România: Oltchim.  

Cu palmaresul recuperat şi cu al 20-lea meci câştigat în Liga Florilor, SCM se pregăteşte pentru a celebra cucerirea titlului naţional. Au mai rămas doar trei „finale”: cu Universitatea Cluj (în deplasare, pe 5 mai), cu CSM Slatina (acasă, pe 12 mai) şi cu Gloria Bistriţa-Năsăud (în deplasare, pe 19 mai).

Pentru SCM au punctat în partida cu Măgura Cisnădie: Pricopi (5), Florica (5), Vieira (3), Fernadez (3), Glibko (3), Khouildi (2), Lopez (1), Petrovic (1) şi Badea (1). (S.S.)