Acasă K1 Multiplu campion de MMA și kickboxing, viitor procuror!

Multiplu campion de MMA și kickboxing, viitor procuror!

1601
0

* ”Urmând legea” (Follow the law), ”Bestia” a ajuns la Consiliul Europei, de la Strasbourg

Bogdan Beștea este unul dintre exemplele pozitive din sportul românesc. Multiplul campion de MMA, kickboxing și kempo a reușit să îmbine sportul cu învățătura. Deși practică de la vârsta de 8 ani sporturi de contact, acest lucru nu l-a împiedicat să aloce timp și studiului. A terminat un liceu, iar apoi a fost admis la o facultate de stat. E student în anul 3 la Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu”, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

”Bestia” se numără printre studenții model. A obținut note bune la examenele pe care le-a susținut, s-a implicat în diverse activități desfășurate la nivel universitar, a făcut și voluntariat, iar în baza rezultatelor realizate a primit o bursă. A fost selectat într-un program al Facultății de Drept, ”Follow the Law” (Urmează/Respectă Legea), la care au mai fost admiși alți 29 de studenți din toată universitatea și de la Master. Timp de o săptămână, aceștia au avut ocazia de a-și consolida cunoștințele și a vizita instituții sau alte obiective de prestigiu din Europa, din domeniul în care doresc să activeze. Au fost la Ambasada României de la Viena, la primul cabinet de avocatură al unui român din capitala Austriei, de după Primul Război Mondial, au mers la închisoarea din Kufstein, unde și-au găsit sfârșitul mulți transilvăneni.

Ulterior, Beștea și colegii săi au susținut un seminar la Consiliul Europei, de la Strasbourg, au mai ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Tânărul sportiv este încântat de ceea ce face și își dorește ca în viitor să-și desfășoare activitatea în magistratură. ”Bestia”, care în activitatea sportivă a înfruntat luptători de renume, precum Tolea Ciumac, Nicușor Negumereanu, reprezentantul României în UFC, vrea să facă dreptate și în instanțele de judecată, nu doar în ring. Visează să devină procuror.

”Bestia” a slăbit 35 de kilograme. Vrea să participe la o nouă gală de profesioniști

E foarte greu să practici un sport de performanță și să ai și rezultate bune la facultate. Dreptul cred că e una dintre cele mai grele facultăți, după medicină și arhitectură. E foarte mult de învățat, sunt multe cunoștințe de acumulat, dar atunci când îți dorești cu adevărat ceva, se poate. Totul e să vrei și să te implici. Nu-ți pică nimic din cer. După terminarea facultății, vreau să intru în magistratură. Îmi doresc să devin procuror. Sunt convins că va fi mai greu decât orice facultate și încercare de până acum. Nu va fi un drum ușor, dar cu siguranță, dacă voi munci, voi ajunge unde mi-am propus. Așa e și în sport. Am reușit să slăbesc 35 de kilograme. În ultima perioadă m-am bazat pe recuperare. Am participat, însă, și la o competiție. Sunt actualul campion național la kempo, la categoria supergrea (+100 kilograme). Până la finalul anului, voi încerca să particip la o gală de profesioniști”, a precizat Bogdan Beștea. ”Bestia” se împarte între Sibiu, unde performează pe plan educațional și Rm. Vâlcea, unde sunt familia, prietenii și unde s-a format ca sportiv. Bogdan e legitimat la Chimia, unde îl are ca antrenor pe Constantin Daneș. Are 13 ani de când practică sporturi de contact. Activitatea îi este susținută de Mustață Construct / Reciclare Vâlcea. (S.S.)