Acasă Atletism Mariana Nenu, fosta Războinică de la Exatlon, vine la Măciuca pentru a...

Mariana Nenu, fosta Războinică de la Exatlon, vine la Măciuca pentru a doborî recordul mondial la alergare pe bandă

363
0

* ultramaratonista va alerga pentru Anastasia Tomoiagă și pentru înființarea Centrului Terapeutic ”Prietenii Anastasiei”

Sâmbătă, 27 iunie, câțiva sportivi de valoare ai României, alături de alți voluntari, vor fi prezenți la Măciuca pentru a oferi noi demonstrații ale valorii pe care o au în cadrul unui eveniment inedit, o ultra-alergare pe bandă. Printre participanți se vor regăsi Mariana Nenu și Daniel Trușcă, ultramaratoniști obișnuiți cu ”aerul tare” de la înălțimea primei trepte a podiumului pe care au tot urcat la concursurile la care au participat. Mariana Nenu (46 de ani), fosta Războinică de la Exatlon, este deținătoarea recordului național de 6 ore la alergare pe șosea: 72,935 kilometri. Performanța a fost obținută în luna decembrie a anului trecut, la Barcelona. La Măciuca, Nenu vrea să doboare recordul mondial la alergare pe bandă. Acesta este deținut de o sportivă din Ungaria, care, în 2004, a ajuns la un total de 70,8 kilometri alergați în 6 ore pe bandă. Daniel Trușcă este cel mai bun maratonist din România la 48 de ore de alergat pe șoșea. Alături de cei doi, pe bandă va mai urca și George Bălașa. De asemenea, o echipă formată din Cecilia Cataniciu, Mihaela Rovența, Iulian Săndulescu și Mugur Mărcoianu, va alerga pe bandă, timp de șase ore, la fel ca restul participanților, dar în regim de ștafetă.
Scopul acestei acțiuni este unul caritabil. Se strâng bani pentru Anastasia Tomoiagă și alți copii diagnosticați cu autism, care au nevoie de terapii inovative costisitoare pentru a evolua și a putea fi integrați în societate. Se dorește înființarea Centrului Terapeutic ”Prietenii Anastasiei”.
”Fii alături de fiecare pas pe care îl vom alerga și împreună putem face ca lumea să fie un gram mai bună. Orice gest contează! Donează direct în contul Asociația Anastasia Ioana – cont. RO36 RZBR 0000 0600 2146 9240”, este mesajul transmis de participanții la ultra-alergarea de la Măciuca și echipa Running Hearts.
De menționat ar mai fi că evenimentul de la Măciuca va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10.00, în incinta Forest Retreat & Spa, iar Anastasia Tomoiagă va fi cea care va da startul ultra-alergării pe bandă.