Politica

Liderii PD-L îl preferă mai bine pe Cîlea preşedinte decât pe Valentin Iliescu

Valentin Iliescu a băgat atât de tare spaima în pedeliştii vâlceni încât aceştia ameninţă conducerea centrală a partidului cu plecarea la PSD, în cazul în care le va fi impus ca şef al organizaţiei judeţene ministrul pentru relaţia cu Parlamentul. Acesta este un scenariu posibil, ţinând cont de faptul că, oficial, liderii de la centru au amânat alegerile interne de la Vâlcea pentru finele lunii decembrie. Asta deşi adunările generale, în teritoriu, sunt pe final.
Patru lideri marcanţi ai PD-L Vâlcea, prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu, deputatul Samoil Vîlcu, consilierul judeţean Iuliana Moise şi primarul Romeo Rădulescu au ameninţat că vor trece la PSD dacă vor fi obligaţi să primească ordine din partea lui Iliescu. Cei patru preferă să fie mai degrabă sub comanda lui Cîlea decât să primească sarcini de la Valentin Iliescu.
Pe de altă parte, ameninţarea celor patru pare mai mult o glumă. Ion Cîlea nu i-ar primi în PSD nici dacă viaţa lui ar depinde de acest lucru. Cel puţin asta susţin apropiaţii săi. În plus, cei patru pedelişti care îi fac opoziţie lui Iliescu au fost ţintele predilecte ale liderului PSD, multă vreme. De altfel, toţi patru sunt consideraţi inclusiv de VAI „dalmaţienii” PDL Vâlcea. După cum se ştie, Romulus Bulacu a fost amestecat în scandalului incompatibilităţii de la CJ, Samoil Vîlcu în afacerile cu medicamente de la DGASPC şi Spitalul Judeţean, Iuliana Moise în diverse afaceri mai mult sau mai puţin curate, iar primarul Rădulescu este acuzat de deturnare de fonduri şi cheltuirea nejustificată a banului public. Primarul Râmnicului este singurul primar din ţară care a investit peste 30 de miliarde de lei într-o movilă de pământ pe care a denumit-o pretenţios…sens giratoriu. Luni, capii PDL Vâlcea au fost convocaţi la o şedinţă, la sediul din Bucureşti, o invitaţie care a lăsat loc la tot felul de interpretări chiar şi în cadrul partidului.

Dana Nedescu

Articole Similare

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button