Politica

La Buneşti, Grigoroiu şi PNL vor stimula cu prioritate natalitatea şi agricultura

Mihai Grigoroiu, candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Buneşti, a intrat în competiţia electorală cu convingerea că poate face lucruri bune pentru localitate, că poate deschide uşi la Guvern şi atrage fonduri pentru investiţii, dar şi cu speranţa că oamenii îi vor oferi şansa să pună umărul la dezvoltarea zonei.

Mihai Grigoroiu, cel mai bun pentru Buneşti

Așa cum bine cunoașteți, Partidul Național Liberal, prin candidatul său la funcția de primar al Comunei Bunești – Grigoriu Mihai, urmărește să asigure o administrație eficientă, în folosul cetățenilor.

I. În ceea ce priveşte INFRASTRUCTURA, echipa PNL şi-a propus câteva obiective foarte clare. Înainte de toate, însă, se impune o evaluare clară a situaţiei actuale, care să evidenţieze nevoile, în fiecare sat, necesarul de fonduri şi o prioritizare a lucrărilor. De asemenea, este necesară accesarea de fonduri europene, guvernamentale și județene pentru a realiza următoarele obiective: introducerea apei și canalizării pe toate străzile și satele, printr-un proiect bine stabilit, sub îndrumarea unui diriginte de șantier profesionist, nu haotic, cum s-a întâmplat în ultimii 24 de ani; refacerea drumurilor şi a asfaltului pe toată raza comunei Bunești, întrucât lucrările, în trecut, au fost executate foarte prost din punct de vedere cantitativ și calitativ și necesită reparații, printr-un proiect bine stabilit (trebuie realizate rigole, trotuare și mobilier stradal); introducerea rețelei de gaze naturale pe raza comunei Bunești, printr-un proiect pertinent, nu promisiuni irealizabile, cum am avut parte până în prezent; refacerea și modernizarea trotuarelor şi amplasarea de mobilier stradal (băncuțe, pomi artizanali, flori, coșuri de gunoi), de la intrarea în comuna Bunești, punctul Transformator, până la intrarea în Stoenești.

II. Pentru REABILITAREA ȘI ÎNFRUMUSEȚAREA localității, ne-am propus: proiecte de arhitectură pentru fiecare sat în parte, în vederea eliberării autorizațiilor de construire, după un model european performant şi atractiv.

III. Reabilitarea tuturor clădirilor care aparțin domeniului public, cât și înfrumusețarea acestora după cum urmează: 1. Căminul Cultural Bunești – va fi înzestrat cu tehnologie modernă pentru activități specifice; 2. Căminul Cultural Teiușu – care este și monument istoric, edificat și inaugurat de cel mai performant ministru al învățământului din România – Spiru Haret, va fi dotat la standarde tehnologice performante cu gazon, mobilier și împrejmuiri deosebite.

IV. Dispensarul Teiușu – va fi dotat cu aparatură medicală și mobilier care să deservească locuitorii din Teiușu, Brozbești și Coasta Mare, pe baza unui program clar (de două ori pe săptămână, vor fi prezenţi un medic de familie și un asistent medical în vederea consultațiilor și eliberarea de rețete medicale pentru cetățeni).

V. Reabilitarea Școlii Noi Teiușu – refacerea împrejmuirilor și dotarea cu mobilier, urmând a i se da o nouă destinație în avantajul cetățenilor; 5. preluarea magazinului Teiușu de către o firmă de specialitate în vederea reabilitării și extinderii cu terasă pentru produse alimentare, băuturi și divertisment.

VI. Construcția unei Săli de sport care sa deservească atât elevii Școlii Gimnaziale Bunești cât si cetățenii comunei Bunești.

VII. Înființarea unor cluburi ale pensionarilor în cadrul Căminelor Culturale din Bunești și Teiușu.

VIII. Amenajare teren de minifotbal și locuri de joacă pentru copii în punctul „Depozit”, din Bunești Sat.

IX. Atragerea de fonduri în vederea sprijinirii sportului și a sportivilor.

X. Identificarea unui teren și amenajarea de panouri solare fotovoltaice pentru asigurarea energiei electrice a clădirilor publice aparținând comunei Bunești (Primărie, Cămin Cultural, Școală, Grădinițe, Sală de Sport, ISU).

XI. Înființarea unor ferme de creștere a bovinelor și taurinelor în zona izlazurilor din: Bunești Sat, Râpănești (Muret) și Brozbești, pentru producția de lapte și carne ce urmează a fi comercializate pe plan local, județean, dar și național. Vom înființa o fermă de ovine și caprine în satul Coasta Mare, în punctul Dealul Stânii, pentru producția de lapte, lână și carne, ce vor fi comercializate la nivel local, județean și național.

XII. Identificarea unei suprafețe de teren pe raza satelor din comuna Bunești pentru amenajarea de plantații cu pomi fructiferi de calitate (meri, peri, pruni, cireși, piersici, caiși, vișini, nuci).

XIII. Identificarea și concesionarea unor suprafețe mari de terenuri pentru plantațiile de căpșune ce vor fi comercializate prin unitățile mari de profil și readucerea brandului de comună a căpșunelui în Bunești.

XIV. Reabilitarea prin programe europene, guvernamentale sau județene a tuturor bisericilor și cimitirelor de pe raza comunei Bunești, în special a Bisericii din Teiușu, care este și monument istoric şi poate deveni punct turistic de nivel național și european.

XV. Amenajarea unui Bulevard cu lumini și trotuare cu un rând de tei, de la magazinul Teiușu până la Biserica Teiușu.

XVI. Înființarea mai multor centre de colectare a legumelor și fructelor, în satele Bunești, Teiușu, Firești, Coasta Mare, Titireci și Râpănești.

XVII. Construcția unui drum asfaltat ce va lega comuna Bunești de comuna Păușești Măglași, prin satul Teiușu, începând de la monumentul istoric Biserica Sfântul Nicolae din Teiușu până la intrarea în Păușești Măglași.

XVIII. Alocarea din Bugetul Local a sumei de 1000 lei pentru fiecare nou-născut în vederea încurajării creșterii natalității.

XIX. Organizarea de evenimente artistice în Căminele Culturale din centrul comunei Bunești și satul Teiușu. Amenajarea a două centre civice în centrul comunei Bunești, începând din punctul Gătejești și până la intrarea în satul Bunești, iar în satul Teiușu de la punctul Școala Nouă până la monumentul “Soldaților necunoscuți”.

XX. Repartizarea consilierilor locali pe zone, pentru a culege și a aduce la cunoștiința administrației locale probleme cetățenilor, care, mai departe, să ia măsurile care se impun. Se vor organiza Adunări Generale periodice cu cetățenii comunei, pe zone, în vederea rezolvării problemelor comunității. Înființarea în cadrul Primăriei Bunești a unei subunități ADP – Administrarea Domeniului Public în vederea amenajării și întreținerii spațiilor ce aparțin domeniului public – va fi, la fel, prioritară.

XXI. Înființarea unei Secții de Mecanizare care va fi dotată cu utilaje agricole și deservenți (tractoare, pluguri, semănători, combine și alte utilaje necesare agriculturii) pentru a fi închiriate cetățenilor comunei Bunești, cât și altor fermieri, în vederea ridicării gradului de cultivare a terenurilor și producției agricole.

XXII. Identificarea și cadastrarea tuturor suprafețelor de teren de pe raza comunei Bunești.

XXIII. Montarea de panouri publice de informare a cetăţenilor, în mai multe zone: Primărie, Bunești Sat, Teiușu, Coasta Mare, Titireci, Firești, Râpănești. Oamenii trebuei să ştie ce decizii se iau, care este ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local, ce hotărâri se adoptă, ce proiecte sunt pregătire sau derulate ş.a.m.d.

DUMNEZEU SĂ NE AJUTE!

Comandat de Partidul Naţional Liberal / Realizat de SC VILSPOPRESS SRL / Cod Unic de Identificare AEP 21200012

 

 

 

Articole Similare

Back to top button