Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Opinii

Ipostaze sportive

În contextul în care ne plângem din ce în ce mai des că devenim o naţiune de supraponderali şi bolnavi, în Statele Unite ale Americii, la examenele de admitere în universităţi, proba de educaţie fizică este eliminatorie, în Japonia, la ora 11 dimineaţa, toţi cei care se află în timpul programului de lucru ies din birouri şi fac mişcare timp de 10 minute, iar grecii consideră, conform unei vechi zicale, că „cine nu ştie să înoate e incult”!

***

Marile cluburi de fotbal din lume beneficiază de o susţinere entuziasmantă din tribune. Un singur exemplu: gruparea din Barcelona are peste 70.000 de abonaţi care nu ratează niciun meci! Dar, ce ziceţi de clubul englez Sunderland, cu o medie de 41.000 de spectatori de meci, la un oraş care numără numai 150.000 de locuitori?

***

Campioana suedeză Carolina Kluft, regina heptatlonului de-a lungul mai multor ani, a cucerit titlul european în 2006 şi în ziua imediat următoare a organizat o sesiune de autografe pentru suporterii fideli şi iubitorii de sport din oraşul natal, Goteborg. Până aici, nimic deosebit, dar închipuiţi-vă o coadă ordonată de peste 1.000 de persoane (!) întinsă pe mai multe sute de metri, circulaţia întreruptă şi răbdarea de care a dat dovadă atleta, care timp de câteva ore a fost numai cu zâmbetul pe buze în timp ce oferea semnăturile!

***

În anul 2002, Coreea de Sud a trăit un vis frumos: s-a calificat între primele patru echipe din lume la Campionatul Mondial de fotbal organizat la Seul. După meciul pierdut în semifinale în faţta Spaniei, după executarea penaltiurilor, naţiunea coreeană nu a făcut o dramă, primind înfrângerea demn, fără lacrimi. În plus, preşedintele de atunci, Kim Dae Jung, a promis că în scurt timp îi va face o vizită personală lui Guus Hiddink, la reşedinţa acestuia din Olanda (!), indiferent dacă tehnicianul îşi va prelungi sau nu contractul cu federaţia de fotbal de la Seul. Intenţia domniei sale a fost aceea de a-i mulţumi selecţionerului, conform unui vechi obicei coreean, care prevede că atunci când cineva îţi face un serviciu, trebuie să te duci la el în casă pentru a-i mulţumi!

Iulian VERNESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button