Opinii

INSTINCTE PRIMARE

Cercetările ştiinţifice au concluzionat că animalele de pradă omoară alte animale numai din raţiuni legate de nevoia de a-şi asigura hrana sau a-şi apăra puii şi niciodată pentru a-şi potoli setea de putere şi cruzime. Este vorba de elemente ce ţin de ceea ce la oameni înseamnă spirit de respect pentru persoanele alături de care trăim, activăm sau interacţionăm.
În mediul sportiv, respectul faţă de adversari ar trebui să fie prima grijă a combatanţilor dintr-o întrecere, indiferent la ce nivel se desfăşoară aceasta. Ceea ce se întâmplă pe tărâmul mioritic, în startul celui de-al treilea mileniu al istoriei de după Hristos, este departe de a se încadra măcar între nişte limite rezonabile. Spre exemplu, cu stupoare am citit o ştire din mediul fotbalistic, din care reiese că de curând, în Bucureşti, a avut loc o întâlnire a suporterilor echipei Dinamo, cu mai multi foşti şi actuali jucători pentru… A SĂRBĂTORI 13 ANI DE LA INCENDIEREA PELUZEI DIN GHENCEA!!! Ei bine, am ajuns să fim martori la poate cel mai josnic mod de a se exprima ura faţă de aceia care nu împărtăşesc aceleaşi simpatii cu ale noastre! Nu vreau să spun că trebuie să fim sfinţi, dar cele întâmplate mă fac să cred că nu mai e mult până să coborâm la nivelul de porniri animalice şi asta în contextul paradoxal în care atribuim greşit animalelor un comportament care nu le este caracteristic! Ca să nu mai amintim de simplul fapt că ne razbunăm la supărare pe nişte biete scaune sau garduri de la stadioane, care n-au nici cea mai mică vină pentru a suporta huliganismele ultraşilor din tribună.
Pentru ca tabloul să fie complet, să ne readucem aminte că acum câţiva ani, o persoană foarte importantă din conducerea aceluiaşi club Dinamo a ieşit în stradă cu un taraf zgomotos pentru a se bucura public, pentru ce credeţi? Pentru eliminarea unei echipe româneşti, Steaua, din semifinalele Cupei UEFA!!!
Fără nici un fel de comentarii!

Iulian VERNESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button