Diverse

Calificare dedicată lui Leo Ştefan

* Oltul Ioneşti 2009 a câştigat semifinala cu CSM Drăgăşani, scor 3-0, după ce în tur a pierdut cu 2-0 * jucătorii lui Ionel Giuran i-au dedicând victoria colegului de echipă, Leo Ştefan, căruia i-a murit tatăl săptămâna trecută

Miercuri, 12 mai, Oltul Ioneşti 2009 a reuşit să se califice în ultimul act al fazei judeţene a Cupei României, la capătul unui meci incendiar, susţinut pe teren propriu, în compania celor de la CSM Drăgăşani. După ce pierduseră manşa-tur cu scorul de 2-0, Savu şi camarazii aveau o misiune extrem de grea la Ioneşti, acolo unde trebuiau să marcheze trei goluri pentru a disputa finala ce se va desfăşura în luna iunie pe baza sportivă Hidroelectra. Meciul a început în forţă de ambele părţi, „municipalii” antrenaţi de Alin Dumitrescu dovedind un joc extrem de bine organizat, cu o defensivă cvasi-impenetrabilă – în special, în prima repriză – în centrul căreia Mădălin Mitală s-a achitat ireproşabil de sarcini. În schimb, liderul Ligii a IV-a nu şi-a găsit cadenţa, majoritatea fazelor de atac încheindu-se în afara careului advers. Linia mediană a fost de această dată ineficientă, fundaşii Oltului preferând de cele mai multe ori să lanseze pase în adâncime, pe care drăgăşănenii le-au interceptat mai mereu cu succes. Repriza secundă a debutat tot sub spectrul tatonării reciproce, confruntarea devenind cu adevărat interesantă cu 15 de minute înainte de final, atunci când a aterizat şi primul gol. Retraşi în mod inexplicabil în propria suprafaţă de joc, „municipalii” au fost ucişi rapid, Iordache, Niculescu şi Buică punctând în regim fulger pentru 3-0 şi asigurându-şi, astfel, dreptul de a juca finala. Practic, CSM-ul şi-a făcut-o cu propria mâna, de vreme ce nu era mare lucru să menţină un rezultat bun obţinut în prima manşă.

Pentru prietenul nostru!

Viitorii campioni ai Ligii a IV-a au dedicat calificarea în finală colegului de echipă, Leo Ştefan, căruia săptămâna trecută i-a decedat tatăl, acesta fiind înmormântat chiar în ziua partidei de la Ioneşti. „Această dulce victorie i-o dedicăm prietenului nostru bun, Leo, care a trecut săptămâna  trecută printr-o grea pierdere”, a ţinut să-şi arată compasiunea fundaşul Alin Pufu.

Iulian Zamfir: „Carabageac e de râsul lumii”

Ca şi în tur, şi de această Iulian Zamfir a atacat violent prestaţia centralului Marcel Carabageac. „Nu-i reproşez golurile marcate de Ioneşti, pentru că acestea au fost curate. Dar centralul Carabageac a fost de râsul lumii. Cumpănaşu trebuia eliminat, după o intrare cu talpa asupra unui jucător de-al meu. De asemenea, asistentul a indicat un fault pentru noi, dar Carabageac şi-a ignorat colegul. În plus, centralul a ezitat să acorde câteva cartonaşe galbene adversarilor. Ca şi în tur, şi în retur Savu a produs două faulturi de cartonaş roşu, lovindu-şi adversarul fără a avea a juca mingea. Cine a văzut cele două meciuri îşi dă seama de ceea ce spun. În ambele partide, Oltul Ioneşti trebuia să joace în inferioritate. Eu spun că ce a făcut Carabageac e rea intenţie. Să-mi demonstreze mie AJF că mă înşel”, s-a exprimat revoltat Iulian Zamfir.

Mircea Savu: „Adversarii au făcut 90 de minute moartea găinii”

Mircea Savu e de părere că CSM-ul a venit la Ioneşti special pentru a face anti-fotbal şi nu pentru a demonstra că este o echipă care se respectă. „L-au criticat pe Carabageac degeaba. Orice om mai greşeşte. Însă nu putem sta tot timpul cu gura pe arbitri. Atâta timp cât erorile de arbitraj nu au influenţat soarta disputei, de ce trebuie să fie nemulţumiţi. Au scăpat de două ori singuri cu poarta goală şi nu au marcat. Asta trebuie să-şi reproşeze ei. 90 de minute, drăgăşănenii le-au rupt oamenilor care aveau grădini lângă stadion ceapa, varza şi morcovii  prin mingile lor bubuite. Trăgeau de timp la fiecare cinci minute. Cel mai obosit a fost de la ei doctorul, care alerga la jucători, după ce aceştia picau ca plăcintele la fiecare contact. CSM-ul a făcut moartea găinii tot meciul”, a ţinut să puncteze antrenorul liderei.

Ionel Giuran: „Anul trecut, doi jucători de-ai mei au fost rupţi de CSM”

Din câte se pare, rivalitatea dintre cele două combatante datează de anul trecut, atunci când Oltul Ioneşti 2009 a susţinut un amical în compania echipei din oraşul viilor. În partida respectivă, doi jucători de-ai lui Ionel Giuran ar fi părăsit terenul accidentaţi. „Cei de la Drăgăşani strigă că jucăm dur, dar ei nu îşi mai aduc aminte că anul trecut mi-au accidentat grav doi jucători într-un amical pe care chiar ei mi l-au solicitat. Atunci am fost nevoit să retrag echipa de pe teren, pentru ca fotbaliştii mei să nu încheie meciul pe targă. Să le fie ruşine, pentru că noi am fost mereu omenoşi cu ei”, a tunat omul de afaceri Ionel Giuran care a fost extrem de virulent la reclamaţiile survenite din tabăra adversă.

Pe punctul de a pierde pariul

Patronul Ionel Giuran a câştigat în cele din urmă pariul cu sponsorul CSM-ului, Adrian Sanda, cu preţul unui meci de infarct pe care elevii săi i l-au oferit. Pentru că au obţinut calificarea în finală, jucătorii de la Oltul Ioneşti 2009 „au câştigat” o masă copioasă.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button