Alte sporturi

În luna august, la Singapore,

rosianu anaAna Maria Roşianu va participa la Olimpiada de Vară pentru juniori II

La finele lunii mai, la Moscova, s-a desfăşurat Trialul Atletic. Competiţia din Rusia a avut ca principal obiectiv selecţia sportivilor pentru Jocurile Olimpice de Vară destinate juniorilor 2, care vor avea loc în intervalul 14 – 26 august, la Singapore.

Singura sportivă vâlceană care a participat la selecţie este Ana Maria Roşianu, aceeaşi atletă care în 2009 a câştigat medalia de bronz la un Campionat Mondial. Nici de această dată eleva profesoarei Marinela Mirea nu şi-a dezamăgit susţinătorii. Atleta de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a realizat o nouă performanţă care va intra în istorie. Aceasta s-a clasat chiar pe locul 4, reuşind astfel să se califice la concursul organizat în oraşul-stat din Asia de Sud-Est. De menţionat este că echipa Europei va fi reprezentată la importantul eveniment de patru atleţi, Ana Maria Roşianu fiind una dintre sportive.
„Fiecare continent va participa la întrecerea din Singapore cu un grup de atleţi. De aceea, aş spune că practic, trialul de la Moscova poate fi considerat un Campionat European. Oricum, vreau să vă spun că 2010 este primul an în care se organizează o astfel de competiţie. Ana Maria Roşianu a concurat în proba de 100 metri plat şi s-a calificat. Fiind junioară 2 şi făcând parte din lotul naţional, ea a fost singura sportivă de la CNMB care a mers la Moscova. Rezultatul elevei mele mi se pare extraordinar. Chiar dacă este o competiţie în premieră, faptul că va participa mi se pare remarcabil, mai ales că de la Ionela Tîrlea nu am mai avut reprezentanţi la Jocurile Olimpice”, ne-a declarat Marinela Mirea.
Antrenoarea a mai precizat că, pe data de 7 iunie, Ana Maria Roşianu va merge alături de lotul naţional într-un cantonament la Poiana Braşov. Apoi, în perioada 19 – 21 iulie, urmează ca vâlceanca să participe la Cupa Europei destinată seniorilor. Un alt obiectiv al atletei este acela de a concura la Campionatul Mondial de juniori 1, care va avea loc la sfârşitul lunii iulie. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button