Diverse

Hidroelectra a realizat cea mai mare performanţă la nivel juvenil

hidro ola* elevii lui Emil Popescu s-au clasat pe locul 4, pe ţară, la Memorialul „Gheorghe Ola”

La nici doi ani de la înfiinţarea clubului, centrul de copii şi juniori al Hidroelectricii se poate lăuda cu rezultate de excepţie. Cel mai important dintre acestea a fost obţinut la sfârşitul săptămânii trecute. După ce a reuşit să-şi demonstreze supremaţia pe plan judeţean şi să culeagă laurii victoriei la faza zonală a Memorialului „Gheorghe Ola”, grupa de 2002 de la Hidroelectra a reuşit să întreacă toate aşteptările şi să obţină un loc 4 în finala pe ţară a acestei competiţii. Organizată impecabil la Rm. Vâlcea, în Sala Sporturilor Traian, finala Trofeului „Gheorghe Ola” a reunit la start cele mai bune opt echipe de juniori din România. CFR Cluj, Juniorul Galaţi, Juniorul Bucureşti, Muncitorul Reşiţa, FC Safir Vaslui, Gloria Bistriţa, CSM Focşani şi ASA Hidroelectra s-au întrecut la poalele Capelei pentru a-şi demonstra valoarea la fotbal în sală. Cei care au luat parte la acest eveniment, fie că au fost implicaţi sau nu în competiţie, s-au molipsit de la participanţi şi au trăit toate stările emoţionale, alături de cei mici. Atmosfera a fost incendiară atât pe teren, cât şi în tribune, unde părinţii s-au dovedit adevăraţi „ultraşi”. Şi Hidroelectra a fost la înălţime din toate aceste puncte de vedere. Vâlcenii au fost şi ei nevoiţi să treacă rapid de la extaz la agonie şi invers în majoritatea partidelor. Juniorii lui Emil Popescu au picat într-o grupă dificilă, cu CFR Cluj, Muncitorul Reşiţa şi Juniorul Galaţi. Din păcate, deşi au reuşit să deschidă scorul în meciul de debut pentru ei, cel mai dificil din competiţie, fotbaliştii de la Hidro au pierdut cu 2-1 partida cu CFR şi astfel şi-au diminuat considerabil şansele de a mai juca finala. Vâlcenii au remizat, apoi, scor 0-0, cu Juniorul Galaţi şi au câştigat cu 3-0 întâlnirea cu Muncitorul Reşiţa. În grupa A s-au mai consemnat rezultatele: Reşiţa – Galaţi 1-2, Reşiţa – Cluj 1-4, Cluj – Galaţi 6-3. Astfel, CFR a terminat pe primul loc şi a acces în finală, acolo unde a ajuns şi FC Vaslui, care a dominat grupa B. Acolo, Vaslui a învins cu 2-0 Juniorul Bucureşti, Bistriţa – Focşani s-a terminat 3-3, Focşani – Bucureşti 0-1, Bistriţa – Vaslui 2-5, Vaslui – Focşani 2-2, iar Bucureşti – Bistriţa 1-1.

FC Vaslui a câştigat duelul cu CFR Cluj şi a obţinut Trofeul „Gheorghe Ola”

În finală s-au duelat grupările care se luptă şi în Liga I pentru supremaţie: FC Vaslui şi CFR Cluj. La capătul unui meci spectaculos, au reuşit să se impună vasluienii, cu scorul de 3-2, care şi-au adjudecat astfel Trofeul „Gheorghe Ola”. Un aport important la acest succes l-a avut „decarul” moldovenilor, Alexandru Codreanu, care a înscris toate cele trei goluri ale finalei pentru formaţia sa şi i-a convins pe oficialii FRF că merită titlul de cel mai bun jucător al turneului. În finala mică, Hidroelectra a dat peste Juniorul Bucureşti. Vâlcenii au început bine jocul, şi-au creat ocazii şi au reuşit să deschidă scorul prin George Moţoiu. Avantajul minim nu a putut fi conservat. Oaspeţii au restabilit repede egalitatea, iar apoi, cu puţin timp înainte de pauză au trecut în avantaj. Juniorii pregătiţi de Emil Popescu s-au precipitat, au avut apoi şi ghinion, trimiţând balonul în bară şi nu au reuşit să mai revină în joc. Bucureştenii au încheiat socotelile cu formaţia vâlceană în minutul 33 când şi-au majorat avantajul. Meciul s-a încheiat la scorul de 3-1 pentru formaţia din Capitală, care astfel a obţinut locul 3, Hidroelectra clasându-se pe 4.

Alin Minteuan şi-a susţinut fiul din tribună

În tribunele Sălii Traian din Rm. Vâlcea s-a regăsit şi fostul antrenor al „feroviarilor” din Cluj, Alin Minteuan. Acesta a venit la poalele Capelei pentru a-şi susţine fiul, căpitan la grupa de 2002 a CFR-ului. Bogdan Minteuan a arătat în finală că a moştenit talentul tatălui său. El a fost cel mai periculos jucător al clujenilor şi a reuşit să-şi treacă în cont şi unul dintre golurile echipei sale.

Miodrag Belodedici i-a premiat pe câştigători

Fostul internaţional Miodrag Belodedici, actualmente, director tehnic în cadrul FRF, a fost prezent la finala Memorialului „Gheorghe Ola”. El a venit direct de la sediul UEFA, de la Nyon, unde a fost prezent pentru a participa la tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din şaisprezecimile Europa League. Ambasadorul finalei Europa League din 2012 de la Bucureşti a venit direct din Elveţia, la Vâlcea pentru a-i premia pe câştigători. A făcut baie de mulţime, a acordat autografe, s-a fotografiat cu toată lumea şi i-a făcut astfel fericiţi pe micuţii fotbalişti care s-au întrecut la Trofeul „Gheorghe Ola”.

Vâlceanul Robert Popa, cel mai bun portar din ţară

Alături de cel mai bun jucător al turneului, organizatorii au acordat un premiu şi celui mai bun goal-keeper. La acest capitol s-a evidenţiat un vâlcean. Robert Popa, de la Hidroelectra, a fost desemnat cel mai bun portar din ţară de la grupa de vârstă 2002. Altfel, în echipa vâlceană s-au mai evidenţiat Ştefan Pănoiu şi George Moţoiu, însă nu a fost de neglijat nici aportul colegii lor din teren sau de pe bancă: Rareş Olteanu, Radu Niţu, Alexandru Vâlcea, Raul State, Şteffi Pîlşoiu, Andrei Iana, Alexandru Bădică, Roberto Negoiţă şi Gabriel Popescu.

„Copiii au realizat o performanţă care nu trebuie neglijată”

Hidroelectra nu a reuşit să urce pe podiumul naţional la Memorialul „Gheorghe Ola”, însă locul 4 obţinut este mai mult decât onorabil pentru tinerii sportivi de la Hidroelectra. De aceeaşi părere este şi antrenorul micuţilor fotbalişti vâlceni, Emil Popescu: „Când te ia valul şi vezi că ai ajuns acolo, aproape de trofeu, e normal să fii mai pretenţios. Dar trebuie să fim serioşi şi realişti, locul 4 pe ţară reprezintă o performanţa foarte bună pentru această grupă care practic fiinţează la Hidroelectra de doar un an şi jumătate. Avem un nucleu foarte bun de jucători, dar avem nevoie de mai multă maturitate, iar asta nu se poate câştiga decât prin foarte multe competiţii de acest gen”. „Sunt chiar foarte mulţumit de rezultatele copiilor. Îi felicit pentru dăruire şi pentru faptul că unii dintre ei s-au autodepăşit. Cei care lucrează în sport cred că ştiu foarte bine că aceste performanţe realizate cu copiii, întăresc şi te fac să crezi în viitor. Este o performanţă care nu trebuie neglijată”, a mai spus Emil Popescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button