Acasă Liga Nationala Hegemonia Bucureştiului s-a încheiat! Vâlcea, din nou la putere în handbalul feminin...

Hegemonia Bucureştiului s-a încheiat! Vâlcea, din nou la putere în handbalul feminin românesc

2347
1

* CSM Bucureşti a suferit o înfrângere istorică la Buzău şi a trimis titlul la poalele Capelei

Ziua de sâmbătă, 4 mai, va rămâne în istoria handbalului feminin românesc. A fost cu adevărat memorabilă. CSM Bucureşti, echipa care a dominat Liga Naţională în ultimii ani şi care a reuşit să obţină ceea ce nu a putut Oltchim, trofeul Ligii Campionilor, formaţie care în acest sezon a cucerit Cupa României şi pierdut doar în faţa SCM-ului, o dată în campionat şi o dată în Supercupă, a suferit un eşec de neimaginat, usturător chiar, la opt goluri diferenţă, pe terenul unei grupări care se bate pentru a evita barajul ce poate conduce către eşalonul secund: SCM Gloria Buzău.

Gazdele au câştigat prima repriză cu scorul de 18-9!!! „Tigroaicele” au continuat să fie de nerecunoscut şi în partea secundă. Gloria Buzău s-a impus, până la urmă, cu scorul de 29-21 şi a trimis, practic, titlul, la Vâlcea.

„Municipalele” nu au avut nicio emoţie la Cluj-Napoca. Au câştigat duelul cu Universitatea la 10 goluri diferenţă, cu scorul de 27-17.

Până la finalul campionatului, au mai rămas de disputat doar două etape. SCM Rm. Vâlcea mai are nevoie de o singură victorie pentru a fi matematic campioană. Aceasta poate veni în etapa viitoare, în Sala Traian, cu CSM Slatina. Meciul va avea loc duminică, 12 mai, de la ora 17.30.

Fiind ultima partidă pe teren propriu a SCM-ului, în mod normal Federaţia ar trebui să trimită trofeul dedicat câştigătoarei Ligii Florilor şi medaliile de aur la Vâlcea, pentru premierea campioanei, în cazul în care deznodământul va fi favorabil Vâlcii. În condiţiile unei victorii cu Slatina, rezultatul cu Gloria Bistriţa, din ultima rundă, nu va mai conta pentru trupa lui Florin Pera.  

O dată cu câştigarea Ligii Florilor, în premieră pentru noul club al Râmnicului, SCM va primi şi garanţia participării în Liga Campionilor, acolo unde Vâlcea nu a mai fost din 2013.

Felicitări, SCM! Mulţumim, fetelor! (S.S.)

1 COMENTARIU

  1. Felicitari ! A costat mult acest campionat si mai ales retur ,dar cu banii reusesti orice in Romania . Bravo!!!