Acasă Diverse HCM Torok Rm. Vâlcea, vicecampioană naţională la junioare 4

HCM Torok Rm. Vâlcea, vicecampioană naţională la junioare 4

772
0

* echipa este pregătită de „Hagi” handbalului feminin românesc, Mori Torok Duca

Între 14 şi 17 iunie, la Reşiţa, s-a desfăşurat turneul final de junioare 4. În această fază a competiţiei s-au calificat 16 formaţii. Printre ele s-a regăsit şi HCM Torok, din Rm. Vâlcea. Aceasta a fost repartizată în grupa D, alături de CSM Ploieşti, LPS Vaslui şi CSŞ Viitorul Cluj-Napoca. Tinerele handbaliste pregătite de Maria Torok Duca au câştigat două dintre cele trei meciuri disputate. S-au impus cu scorul de 24-19 în partida inaugurală, cu CSM Ploieşti şi cu 29-20 în confruntarea cu LPS Vaslui. Au pierdut doar cu Viitorul Cluj, ultima clasată, la diferenţă de un gol, cu 16-15. În ciuda acestui eşec, vâlcencele s-au clasat pe primul loc în grupa D şi s-au calificat în grupa principală 2. Aici, HCM Torok a mai câştigat un joc, scor 21-19, cu Corona 2010 Braşov şi astfel şi-a asigurat calificarea în semifinalele turneului. În grupa principală 2, handbalistele de la poalele Capelei s-au clasat pe locul secund, după ce au pierdut duelul pentru şefie, cu gazdele competiţiei, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa (scor 20-15 pentru gruparea din Caraş-Severin). În penultimul act, elevele fostei mari handbaliste a României, Maria Torok Duca, aveau o „misiune imposibilă”, să învingă „colosul” CSM Bucureşti. Nu s-au speriat de numele adversarei şi au câştigat şi acest joc, la un gol diferenţă, cu scorul de 22-21. Astfel, au intrat în lupta pentru marele trofeu. Duminică, 17 iunie, HCM Torok a înfruntat din nou echipa gazdă, cea a Liceului Teoretic „Traian Vuia”. Şi de această dată victoria a aparţinut gazdelor, care s-au chinuit, însă, până să-şi vadă obiectivul îndeplinit. Diferenţa între cele două a fost făcută de un gol. Reşiţencele au câştigat meciul cu scorul de 16-15. Vâlcencele au avut pe final atacul şi timp suficient să ducă meciul în prelungiri, însă nu au mai reuşit egalarea. Astfel, titlul naţional a ajuns la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa. Junioarelor 4 vâlcene le-au revenit medaliile de argint, o performanţă uriaşă până la urmă, cu siguranţă, peste aşteptări. Locul 3 a fost ocupat de CSM Bucureşti, care, în finala mică, a dispus cu scorul de 24-15 de CSM Csikszered Miercurea Ciuc.

„Dorinţa mea a fost să intrăm în 1-8. Sunt mulţumită că am reuşit să ne întoarcem acasă cu o medalie”

La performanţa realizată de HCM Torok şi-au adus contribuţia jucătoarele: Alexandra Georgescu, Andreea Vlad Enăchioiu, Daria Matei, Bianca Drăgoescu, Roxana Purcărea, Alexia Caralicea, Alexandra Rachina, Oana Cîrstea, Alina Călugăru, Daria Găman, Alicia Ungureanu, Daniela Ştefan, Aida Brumaru şi Izabela Drăghici.
La final, antrenoarea junioarelor 4 de la HCM Torok, Mori Torok Duca, a spus că rezultatul a fost peste aşteptări: „Dorinţa mea a fost să intrăm în 1-8. Cu acest gând am plecat de acasă. Dar ajungând acolo, am sperat la mai mult, mi-am dorit să ajungem în 1-4. Apoi am trecut şi de această fază şi am ajuns în finală. Nu cred că fetele s-au autodepăşit. Eu ştiam potenţialul lor, pentru că le-am avut înscrise şi în campionatul de junioare 3, chiar dacă nu erau de aceeaşi vârstă cu jucătoarele celorlalte echipe. Tocmai pentru că ştiam de ce sunt capabile, pot spune că nu sunt mulţumită de ce au jucat. Ştiu că pot mai mult decât au arătat, dar probabil şi-au spus cuvântul şi oboseala, emoţiile. A fost un turneu solicitant. De joi şi până duminică am jucat şapte meciuri. În finală şi pe parcursul turneului au fost multe greşeli individuale, tehnice, de prindere, pasare, călcare semicerc, aruncare în portar sau pe lângă, care sunt normale la acest nivel. Însă în ultimul meci au contat mai mult. Dacă băgau mingea în poartă şi nu greşeau atât de mult, dacă ar fi avut mai multă răbdare pe final, să egalăm şi să ducem meciul în prelungiri, terminam pe primul loc, pentru că nu a existat diferenţă de valoare între noi şi celelalte echipe, inclusiv cea din Reşiţa. Nu sunt subiectivă, dar eu aşa consider, că dintre noi, Reşiţa şi CSM Bucureşti, oricare putea câştiga titlul. Până la urmă, sunt mulţumită că ne-am întors acasă cu o medalie, cea de-a treia din istoria clubului, după medalia de aur de la minihandbal, obţinută de doamna Ciulei şi cea de argint a băieţilor, de anul trecut. Am muncit mult să ajungem aici. Nu ne-a ajutat şi nu ne ajută nimeni. Dar, chiar şi aşa, încet-încet, ne ridicăm şi noi. Deşi suntem un club mic, am învins echipe care nu au probleme financiare, care sunt sprijinite puternic, cum e şi cazul celor de la CSM Bucureşti. Eu sunt satisfăcută când buturuga mică răstoarnă carul mare, aşa cum am făcut noi acum. Am ajuns până în finală, deşi nu ne-a luat nimeni în seamă. Iar pe locul 4 s-a situat Miercurea Ciuc, care nu are nici un pic de tradiţie în handbal”.

Bianca Drăgoescu, cel mai bun inter dreapta al turneului final

La final, organizatorii au acordat şi câteva premii individuale. În tabăra vâlceană a ajuns doar unul, deşi ar fi meritat remarcată şi evoluţia altor jucătoare. Bianca Drăgoescu a fost declarată cel mai bun inter-dreapta din România, la nivel de junioare 4. (S.S.)